Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Iohannis: Vreau o Romanie ca Sibiul!

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la finalul lansării volumului său autobiografic "Pas cu pas", că și-ar dori ”o Românie ca Sibiul”. Iohannis a spus de asemenea că oamenii vor avea în el "un preşedinte care încearcă să reconecteze cartea la om şi omul la carte".  Iohannis a fost întâmpinat de sute de oameni care au umplut standul Editurii Curtea Veche de la Târgul Gaudeamus, deschis la Romexpo, aşteptând ca preşedintele ales să le acorde autografe. El a fost felicitat de oameni şi i s-a scandat numele pe tot drumul spre stand. "Sunt extrem de plăcut surprins de numărul mare de vizitatori la acest eveniment. Eu sunt obişnuit să intru şi în librării şi în târguri de carte. De obicei se văd bine cărţile şi rar oamenii. Astăzi se văd bine oamenii şi sper şi cărţile. În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze cartea la om şi omul la carte, în special tânărul. Este foarte important pentru mine să dăm un semnal nu numai cu şi prin carte, ci să dăm un semnal pentru şi prin cultură la modul cel mai general. După părerea mea, cultura ne salvează", a declarat Iohannis, citat de Agerpres. 
El a spus că volumul "Pas cu pas" a fost gândit ca o metodă de a se face făcut "un pic mai bine cunoscut". "Nu am avut nici ambiţii literare, nici doctrinare. Am vrut să arăt cum am evoluat în viaţa publică şi care au fost valorile mele (...), cum am văzut dezvoltarea în spaţiul public", a adăugat politicianul. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

ali baba

Acum 9 ani

felicitari sa dea dumnezeu sa fie mai bine in toata romania...daca se schimba precum sibiu din 2000 incoace e o mare realizare chiar daca nu este totul bine si perfect.trebuie sa nu uitam de unde se pleaca...cum spuneati dl.iohannis si in interviul de acum 10 ani k sibienii sunt cel mai importanti in sibiu asa sa fie si romanii in viitoarea romanie... ***www.libertatea.ro/detalii/articol/iohannis-a-raspuns-la-intrebarea-va-ajung-banii-515100.html
Raspunde

eu

Acum 9 ani

acum abia astept regionalizarea.nu vom mai avea emotii la alegerea capitalei! ;)
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Dle Johannis, chiar credeti ca Sibiul este un etalon pt. orasele tarii? Ce ati facut la Sibiu? Piata Mare, ati varuit niste case in centru, ati pus cativa bolovani si ati facut fantani arteziene si ati reparat cateva strazi. Si asta in 14 ani! Brasovul arata mai bine decat Sibiul, iar primarul de acolo nu a iesit niciodata la rampa sa se laude! Nu va mai impaunati atata cu merite care nu sunt numai ale dvs.
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

Pt. Nr.3 : D-l Johannis a schimbat fata orasului, a adus investori, a creat mii de locuri de munca, a schimbat mentalitatea si respectul fata de munca si competenta in BINE si FOARTE BINE !
Raspunde

@4 Magda

Acum 9 ani

Despre ce film vorbesti, fa? Du-te la bucatarie ca iti stau vasele nespalate si tie iti arde de politica si de osanale lui Johannis!
Raspunde

patrihotii

Acum 9 ani

Cand l-o pune Johannis prim-ministru pe Basescu, atunci sa vedeti mandrie patriotica pe sibieni!
Raspunde

@6

Acum 9 ani

Sa ne fereasca cel de sus de asa un scenariu apocaliptic...cu toate ca nu m-ar mira nimic din partea mutalaului sas,oricum locul lui basescu cel chior si betiv e la racoare,clar!!
Raspunde

Achtung ciobanilor !

Acum 9 ani

Sibiul a devenit brusc deosebit de important, el l-a dat tarii pe Johannis pe post de presedinte. Gaura*** universului este in Sibiu, in intersectia cu punctele cardinale. Practic acolo se bifurca si scrotul universului, in cele doua cuoaie universale. Prin urmare Brasovul va fi Capitala Regiunii Centru !
Raspunde

Achtung ciobanilor !

Acum 9 ani

Sibiul a devenit brusc deosebit de important, el l-a dat tarii pe Johannis pe post de presedinte. Gaura cűrului universului este in Sibiu, in intersectia cu punctele cardinale. Practic acolo se bifurca si scrotul universului, in cele doua cuoaie universale. Prin urmare Brasovul va fi Capitala Regiunii Centru !
Raspunde

@9

Acum 9 ani

Aici gresesti iasovene,Brasovul va deveni mai mic si mai nesemnificativ pe harta tarii sub presedintia lui herr klaus,deci ciocu mic si joc de glezna!
Raspunde

@10

Acum 9 ani

Au contraire, Johannis nu va face din Sibiu un Scornicesti. Tu n-ai cum sa vezi ca esti in gaura descrisa anterior, asa ca ia praf de tăcut si ciocu mic tu, loază ! Silențium du șvaine (porcule).
Raspunde

@11

Acum 9 ani

Du bist ein grosse Schwein und ein Arschlecker auch....fick dich!...sic!
Raspunde

Obiectivul

Acum 9 ani

Cat de caracter e Victor Ponta cand e mai greu pt.P.S.D. El pleaca in concediu isi baga oamenii in puscarie o falimentat sponsorii de voie si fara voie a nenorocit tara important era pielea lui bravo Cindrea ptr mobilizarea pe care ai facut-o Ponta e cu durere un lipsit de caracter ce-o fii in familiile lui Hrebenciuc ,anndronescu miki adam care lau facut ceace nu merita acum va plateste va place?
Raspunde

@12

Acum 9 ani

groasă e mã-ta aia vagaboanta, gãozare.
Raspunde

SIBIAN PT 12

Acum 9 ani

Du bist ein grosse Schwein und ein Arschlecker auch....fick dich!...sic! Traducere :Esti un mare porc si un linge cur,de asemenea te fut... grosse (coresct scris große) nu inseamna gros..ci mare
Raspunde

@15

Acum 9 ani

Probabil ai vrut sa-i traduci celui de la postarea 14,pt ca eu stiu bine germana!
Raspunde

@15

Acum 9 ani

vroiai sa traduci pentru cel de la 13, care oricum a interpretat cum a dorit el ca sa-i dea peste bot oponentului său. cam asa cum au interpretat taranii numele generalului Berthelot : generalul Burtălău.
Raspunde

@16

Acum 9 ani

gutu-te-n naht si sa te flugțoig libe genose.
Raspunde

pt. Obiectivul

Acum 9 ani

Da, ne place. Spectacolul este abia la inceput.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

Baieti, baieti, nu va infierbântati...Vreti sa fiti neaparat Mircea Badea? TIGANIADA? Aici e SIBIU, si SIBIENII sunt SOLIDARI...si POLITICOSI si SE RESPECTA INTRE EI...Sibiu si Restu-Lumii-Sloboda...
Raspunde

Der Schmecker

Acum 9 ani

Foarte urat, nici pe forumurile de la Slobozia, Tandarei si Ciorogarla nu gasim asemenea cuvinte ...
Raspunde

@21

Acum 9 ani

Nu zau?pai si tu ce naiba cauti atunci pe aici ? si tu si nea Georg din Deutschland!
Raspunde

@21

Acum 9 ani

...si apropos...aia de prin partea aia uitata de lume(Slobozia,Tandarei,Ciorogarla) au macar curent in case tras? ce sa mai vb de forumuri sau altele!
Raspunde

Ghita ciobanul

Acum 9 ani

Eu sunt Ghita ciobanul din Marginime si v-o trag pe la botisor cu un pic de urda la toti iasovenii mancatori de *** de sub poala Tampei(ca numa pe aia o aveti)!!!hai mars ofticatilor !!!!
Raspunde

gigi

Acum 9 ani

bai cind la facut ,basescu ,pisicut a stiut ce spune ,un pic a dat de greu si va lasat cu ochi in soare [psd ]ba ce bobirnac ati luat in nas ,deja pop corn [ponta ] toata saptamina ,inpartea pe la antena 3 si ghita rv ,posturi ,de ziceai ca este mos craciun ,va dat boboru o lectie ,vati vazut cu saci in caruta ,ba si aia cu sibiu comparabil cu iasovu ,nu tu si alti frustrati a dat nota sibiului ,estedeclarat singuru oras de 3 stele dsin tara asa ca mai laso ca macane ,tu la aproape 800 de strazi modernizate si nu inbataie de joc si fusereala pe deasupra ,ba dute in cimitir si vezi ca si acolo avem ce nu au multe orase din tara ,tu crezi ca il alegea 7 000 000 de romanii ,daca era cum spui tu frustratule ,s-a vezi tura 2019 - 2024 ,ce scor face cu voi precum ala de al 2 mandat la functia de primar [2004 -2008] asa ca la 31 .12 .2014 ,ora 23 si 58 de minute ,va va ura la multi ani 2015 de la cotroceni ,KLAUS ,JOHANNIS
Raspunde

Ioan Rosca

Acum 9 ani

Scrisoare deschisă- trimisă lui Klaus Iohannis de un emigrant contestatar, prin reţeaua Internet ***www.piatauniversitatii.com/news/editorial-1-2014-11
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Ba dar cit m-am saturat sa aud ca il pune premier pe Basescu. Parca sunteti niste cretini cu chestia aia. A zis de 100 de ori ca nu il pune, NU il pune si gata. Ce rahat. Pai oare de ce l-ar pune ? Ca base nu l-a pus. Pe modelul, daca tu nu ma vrei, eu te vreau. Oare il credeti prost ? Voi nu stiti bine sa scrieti, si veniti cu oboseli de la Ghitza TV. Iar cu Iasovul, nu arata rau, e bine dezvoltat, mare, etc, dar jale cu economia. Eu tot sper sa isi revina, dar voi faceti Mall uri si prosti cu banii copiilor plecati pe barci. Haideti, redeschideti cu ceva chinezi / indieni Tractorul si Roman ul....ca de abia se misca. Ar trebui sa faceti autobuze pentru toata Romania acolo, nu sa stati calare pe net la un ziar din Sibiu.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Acum trebuie profitat la maxim pentru dezvoltarea durabilă a Sibiului. Un asemenea moment nu va mai avea Sibiul poate nici în 200 de ani. Pentru asta, e nevoie de lideri puternici ai județului și ai orașului, oameni deschiși la minte, vorbitori de 2-3 limbi străine, cu precădere germană, oameni cu studii serioase nu politruci, pentru că Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă. Pesedeul e clar că nu are asemenea oameni, tov. Cindrea ar trebui să se dea la o parte din proprie inițiativă pentru binele județului.
Raspunde

@28

Acum 9 ani

Propun sa te puna pe tine primar interimar mai joseph ca si-asa le stii pe toate ,engleza sau germana stii?:)))))
Raspunde

@brasovean

Acum 9 ani

exista 2 psdisti brasoveni care polueaza forumul asta de ceva luni, am vazut insa rezultatele lui Johanis la Brasov si m-am linistit, cum avem si noi lozele noastre le au si ei pe a le lor, frustrarea psdista e aceeasi indifferent pe unde lancezesc, ma bucur mult de tristetea voastra, j*egosilor
Raspunde

@30

Acum 9 ani

asa este.peste sunt oameni civilizati adic marea majoritate si cativa carcotasi ps d isti in general care baga paie pe foc...singurul penal din bv este nitza care a si declarat ca uraste sibiul...o sa i vina randul curand..important este ca majoritatea sibienilor si a brasovenilor si a tuturor romanilor nu au astfel de texte si probleme unul cu altul...o sa ne mearga mai bine la toti....si la sibieni si la brasoveni ...speram si la moldoveni si ceilati ca sau luptat mai rau decat in ardeal tinand cont de mafia si presiunile la care au fost oamenii supusi de psd.o zii buna
Raspunde

@27

Acum 9 ani

IDEM...frumos dane pt obiectivitate...asa este....numai impreuna si cu respect vom devenii mai buni si tot cei in jurul nostru la fel.
Raspunde

Titi

Acum 9 ani

Maaaa romani s-a umflat mamaliga in Capul vostru.
Raspunde

gelu

Acum 9 ani

Ptr.nr. 3 : Ori esti un bou? ori esti bou? Alege ca e acelasi lucru, f.g.m !
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

@ cel de la Nr.5 ora : 22.22.59 Am masina de spalat vase, poti sa-ti bagi si capatina ta goala acolo, poate te mai deschizi la minte ,primitivule !
Raspunde

ardelean

Acum 9 ani

pai - mai iasovenilor , de ce nu mergeti la suscheava - botscheni - radauti sau la chisinau ?? nu va tine nimeni in ARDEAL - acusi o sa aveti nevoie de pasaport - la intrare in Ardeal ! ((:
Raspunde

Klaus Cindrea aus Cotroceni

Acum 9 ani

....Dar de faptul ca alina bica -sefa D.I.IC.O.T -a fost saltata de DNA nu zice nimeni nimic pe aici?bine macar ca au lasat-o-n pace sa-si faca cumparaturile de lux la Paris pe banii lenutei udrea(febletea chiorului basescu)! pune mana pe ei herr klaus,ca uite in ce cloaca de mafioti te-ai bagat...sau ..daq o sa fie cazul,o sa-ti para rau de madam l.c.koveszi-cea care te-a protejat ani de zile-ca o vor intreba si pe ea niste incoruptibili ~de vorba~????
Raspunde

ilie

Acum 9 ani

J OHANNIS, mai sint strazi de pamint in SIBIU.vezi romi din TURNISOR care trec CIBINUL pe un stilp de TELEGRAF.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus