Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

La Sibiu, ANL bate record dupa record in materie de intarzieri

Februarie 2011 este termenul inițial de finalizare a celor patru blocuri pentru tineret din cartierul Reșița. Construirea celor 88 de apartamente împărțite în cele patru imobile este finanțată de Agenția Națională pentru Locuințe, printr-un contract atribuit unei firme din Botoșani – SC Victor Construct, firma care a finalizat și blocul ANL de pe strada Independenței din Sibiu.

Povestea celor patru blocuri ANL de pe strada Viitorului a cartierului Reșița a început să dea semne că nu se va termina prea curând încă din 2012, când pe șantier se lucra într-un ritm extrem de scăzut. Prin urmare, termenele au început să fie decalate în mod repetat, până când cei de la Victor Construct și-au luat sculele și au plecat acasă. Lucrarea a fost dată pe mâna unei societăți din Făgăraș, SC Duplex SA, aflată în insolvență. După cum arată reprezentanții acesteia, contractul pentru blocurile de la Sibiu reprezenta ”principala sursă de venituri” a societății. Iar cum cei de la ANL suferă de subfinanțare, contractul oferit celor de la Duplex le dă bătăi de cap făgărășenilor.

În acest peisaj complicat era evident că nici ultimul termen asumat de conducerea Agenției Naționale pentru Locuințe nu putea fi respectat. ”Având în vedere insuficiența fondurilor alocate de la bugetul de stat începând cu anul 2011, precum și sistările pe timp friguros, noul termen de finalizare a lucrării este propus pentru sfârșitul trimestrului II al anului 2014”, arătau cei de la ANL pentru Turnul Sfatului în primăvară. Mai nou, cei de la ANL au scos și de pe site situația de la Sibiu. Iar muncitorii de la Făgăraș sunt tot mai rar văzuți în preajma celor patru blocuri ridicate.

Cele 88 de locuințe de pe strada Viitorului au câte una sau două camere. Sunt împărțite în patru blocuri, fiecare cu două scări. Locuințele sunt destinate tinerilor, 10% urmând a fi oferite persoanelor evacuate sau în curs de evacuare din casele retrocedate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

siby

Acum 9 ani

Incredibil ca dupa 25 de ani se mai construiesc astfel de ghetouri comuniste...rusine celor care au aprobat asa ceva...firma din Botosani este cunoscuta PDL!!!
Raspunde

aritectu

Acum 9 ani

Apucativa de zgirie nori in continuarea la M. viteazu de beton si sticla, capitaliste, ce arhitect e acolo, dati o continuitate inchegata arhitectonic asa cum o construit sasii.
Raspunde

...

Acum 9 ani

victor construct e firma lu\' tata lu\' turcana
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus