Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Sibiul in weekend: Targ de Craciun, concerte si spectacole de teatru

În afară de evenimentele devenite tradiţie la Sibiu, cum sunt spectacolele de teatru, concertele sau expoziţiile, weekend-ul acesta sibienii şi turiştii au şi o altă variantă de petrecere a timpului liber: Târgul de Crăciun din Piaţa Mare. Red Weekend în Târgul de Crăciun aduce în 29 noiembrie, între orele 15:00 – 19:00 Festivalul de Datini si Obiceiuri, iar în 30 noiembrie, de la ora 19:00 concert Cornelia Tihon - Christmas Around The World.

Timp de peste o lună, localnicii și turiștii vor găsi în cele 65 de căsuțe ale târgului expozanți din întreaga țară, cu produse atent selecționate, iar copiii pot participa la mai multe ateliere tematice desfășurate în Atelierul lui Moș Crăciun.

O atracție de mare succes, Atelierul lui Moș Crăciun, anul acesta este pregătit pentru a găzdui și mai mulți copii, care vor putea alege să devină mici brutari, să își prepare singuri biscuiții de Crăciun, să își creeze proprile podoabe pentru decorarea bradului în stil “Pixel Art” sau să învețe tehnica prin care se fac lumânari. Copiii sunt așteptați fară programare în weekend sau cadrele didactice pot înscrie clasa sau grupa în timpul săptămânii, făcând o rezervare online pe www.targuldecraciun.ro.

Concerte

Vineri, 28 noiembrie, de la ora 19:00, se va desfăşura turneul „Şlagărele României”, care reuneşte „cei mai importanţi artişti ai muzicii uşoare româneşti ai anilor '60- '80, care vor interpreta cele mai îndrăgite şlagăre într-un spectacol maraton de 3-4 ore”.

Pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor vor urca Adrian Romcescu, Alexandru Jula, Anastasia Lazariuc, Carmen Trandafir, Cătălin Crişan, Daniel Iordachioaie, Gabriel Dorobanţu, Gheorghe Gheorghiu, Ileana Sipoteanu, Ilie Micolov, Marina Florea, Marina Voica, Mihai Constantinescu, Natalia Guberna, Oana Sarbu şi Stela Enache. Biletele se pot achizitiona de la Casa de Cultura a Sindicatelor şi de la Agenţia teatrala. Preţul unui bilet este de 20 lei.

Tot vineri, de la 19:30, în Club Adore, ,,Radu Nechifor & friends” vor susţine un concert în care amfitrionul serii va fi talentatul naist Radu Nechifor. El va cânta alături de Marius Tuţă şi Alex Petre.

Festivalul Naţional de Datini și Obiceiuri, ajuns la ediţia a VIII-a va fi deschis în 29 noiembrie, la ora 15:00, când în Piaţa Mare 150 de colindători din Alba şi Sibiu vor urca pe scena pentru a vesti Naşterea Domnului.

Comedii şi spectacole pentru copii

Primul spectacol din acest weekend este „Puricele în ureche”, în regia lui Şerban Puiu.

„Puricele în ureche” impune un teatru de relaţii, un teatru în care predomina comicul de situaţie, iar situaţiile, deşi simple, cu cât sunt mai încurcate şi mai imposibil de rezolvat, cu atât devin mai verosimile şi mai profund umane. Universul personajelor este unul pestriţ, viu şi mereu în mișcare: înalta societate a saloanelor pariziene, doctorul, majordomul încornorat în faţa propriilor ochi, patronii unui bordel de lux, spaniolul împreună cu soţia, bucătăreasa cochetă, englezul-scoţian, toţi se perindă de la Hotelul “Motănaşul Gentilom” la Casa Chandebise, purtaţi de acelaşi carusel al încurcăturilor.

Spectacolul va avea loc vineri, 28 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.

La Teatrul Gong, sâmbătă, de la ora 18:00, copiii sunt aşteptaţi la "Vrăjitorul din Oz". "Vrăjitorul din Oz" este povestea micuței Dorothy, o fetiță care locuia. în Kansas, la ferma mătușii Em și a unchiului Henry.

O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy și cel mai bun prieten al ei, cățelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetiță face cunoștință cu Sperie-Ciori, cel care-și dorește puțin creier în căpățâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjește după o inimă care să-i bată în piept, și cu Leul cel Laș, care, deși este rege al animalelor, e un fricos și jumătate și tânjește după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Orașul Smaraldelor, sunt hotărâți să ajungă la el pentru a le îndeplini dorințele.

Cei care nu ajung sâmbătă la Gong, sunt aşteptaţi duminică, de la ora 11:00, pentru a aplauda un alt spectacol îndrăgit de cei mici – „Broscuţa fermecată”.

„Opinia Publică”, în regia lui Cristian Theodor Popescu este un spectacolul – şedinţă cu publicul după textul omonim scris de Aurel Baranga.

Spectacolul prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri.

„Opinia Publică” se joacă sâmbătă, 29 noiembire, de la ora 19:00, la Radu Stanca. Preţul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

Seria spectacolelor se încheie tot la "Radu Stanca", duminică seara, când se joacă una dintre cele mai noi producţii „De ce Hecuba?!”, spectacol realizat în coproducţie cu Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Centrul de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS), Academy of Dramatic Art (University of Zagreb), Csokonai Theatre, Debrecen.

Party la Arena Platoş

Sâmbătă seară începe un nou sezon în resortul de ski și snowboard Arena Platoș.

„Ca în fiecare an, sezonul începe cu un mega-party, iar anul acesta, invitații speciali sunt DJ Sauce și DJ K-LU. Petrecerea va avea loc într-un cort special amenajat în continuarea apres-ski-ului și va începe în jurul orei 22:00 cu Cris, DJ-ița care va deschide seara”, spun organizatorii.

Ca de fiecare dată, Arena Platoș pune la dispoziție transport cu microbuzul pentru petrecerea de deschidere a sezonului. Microbuzele vor pleca la ora 21:00 și la ora 22:30 și vor reveni la 2, 3 și 4 a.m. În cazul în care vor exista mai multe solicitări decât locurile prevăzute cursele se vor suplimenta. Locul în microbuz poate fi rezervat prin email la adresa [email protected] iar costul unei curse dus sau întors este de 13 lei. Stațiile din care poate fi luat microbuzul sunt: Casa Luxemburg (Piața Mică), BRD Gară (Str. General Magheru), Parcare "Sala Thalia", Parcare Hotel Ibis, Hotel Golden Tulip, Parcare Sala Transilvania (Terasa Play Off), Cimitir, Rășinari, ARENA PLATOȘ, Hotel Hohe Rinne Păltiniș.

Instalațiile pentru producerea zăpezii artificiale sunt pregătite, iar în funcție de condițiile meteo, de gradele din termometru, vor începe să lucreze la foc continuu.

În ultimele luni, la Arena Platoș a fost montată o nouă instalație de transport pe cablu, un telescaun, ce va funcționa în paralel cu linia principală de teleschi pentru a decongestiona cozile în momentele de vârf.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus