Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Desfasurare impresionanta de forte la Brukenthal

Mașini blindate și jandarmi înarmați din forțele speciale au păzit astăzi intrarea în Muzeul Brukenthal din Sibiu. Toți au flancat o mașină de transport a firmei Artex. Angajații acesteia au încărcat mai multe obiecte prețioase din patrimoniul național al României.

Obiectele fac parte din expoziția “Aurul și argintul României”, care a putut fi vizitată la Sibiu începând cu luna noiembrie. Proiectul a fost unul dintre cele mai de anvergură din întreaga țară, din ultimii 20 de ani. Este pentru prima oară când publicul din România poate vedea, într-un singur loc, cele mai importante capodopere ale orfevrăriei strămoșilor nostril din perioada preistorică, protoistorică și din epoca clasică, din colecțiile a 31 de muzee din țară.

“Aurul și argintul României” cuprinde podoabe din aur și din argint, accesorii vestimentare, armament de paradă, piese de harnașament, veselă geto-dacică, dar și tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti, alături de numeroase alte piese din metale prețioase, descoperite pe teritoriul României.

Expoziția este itinerantă și va putea fi, acum, vizitată la Muzeul de Artă din Cluj.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 369

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus