Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Biserica de gheata de la Balea Lac a fost sfintita si de astazi se poate vizita

Astăzi a fost oficiată slujba de sfințire a Bisericii de Gheață de la Bâlea Lac. Biserica a fost sfințită de preoți ai Bisericii Ortodoxe Române și ai Bisericilor Evanghelică, Greco-Catolică și Romano-Catolică.

„Biserica de gheață este construită în fiecare iarnă la Bâlea Lac, pentru toți credincioșii care își doresc să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui. Cei mai temerari îndrăgostiți aleg Biserica de gheață de la Bâlea Lac pentru a avea o nuntă de neuitat, iar părinții îndrăgostiți de munte aleg acest loc unic în lume pentru a-și boteza copiii”, spun reprezentanţii Hotelului de Gheaţă.

Biserica de gheață de la Bâlea Lac şi-a deschis porțile pentru toți credincioșii, imediat după slujba de binecuvântare.

Biserica are o înălţime de aproximativ şase metri, lungime de 14 metri și lățime de cca şapte metri şi este contruită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu. Biserica de gheață face parte din Proiectul de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”, alături de Cabana Bâlea Lac, Hotel of Ice, Ice Restaurant, Ice Bar, iglu-uri și Winter Park.

Pentru ridicarea Bisericii de gheață, meșterii folosesc aceeași tehnică de construire ca şi în cazul Hotelului de Gheaţă, fiind utilizate blocuri de gheață de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacului glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă. Anul acesta, neobişnuita biserică de la Bâlea Lac a fost reconstruită pentru a noua oară. Biserica de Gheaţă a găzduit, în ultimii nouă ani, mai multe botezuri, cununii religioase, concerte de muzică religioasă şi clasică, rugăciuni colective și alte evenimente.

„Biserica de gheață construită în fiecare an la Bâlea Lac a fost concepută pentru a veni în întâmpinarea credincioșilor care simt nevoia să aibă un loc de rugăciune în vârful muntelui și pentru cei care și-au dorit să poată trece marile „praguri” ale vieții la o altitudine de peste 2.000 de metri. Primii temerari care s-au căsătorit sau care și-au botezat copiii la biserica de gheață au apărut încă din primul sezon - 2006-2007 - în care tema proiectului de marketing turistic Hotel of Ice Bâlea Lac a fost intitulată „Turismul religios“. Atunci a fost construită prima biserică de gheaţă. Lăcaşul este deschis tuturor credincioşilor, indiferent de religie”, mai spun reprezentanţii Hotelului de Gheaţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus