Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Pasul doi al aliantei PNL – FDGR: Neagu, la Consiliul Judetean

După înlocuirea vicepreședintelui Consiliului Județean Sibiu, Ioan Banciu, cu Constantin Șovăială noua alianță creată la nivel local, PNL – FDGR, pregătește o nouă mișcare politică. Intenția este de a-l propune la alegerile locale pe liberalul Nicolae Neagu pentru șefia județului. 
 
Porr: E un zvon...
 
Neașteptat este faptul că propunerea a venit din partea liderilor FDGR, care prin această mișcare ar rezolva o problemă importantă pentru ei: nu au un candidat cu șanse reale. Președintele FDGR, Paul Porr exclude posibilitatea de a candida pentru această funcție, deoarece nu vrea să renunțe la cariera de doctor. Totuși, în urmă cu două luni, în cadrul unui interviu acordat Turnul Sfatului, Porr a lăsat o ușă deschisă în acest sens. Întrebat dacă l-ar tenta o candidatură la președinția Consiliului Județean, Porr a răspuns: ”Mai vedem. Oricum, mai e timp până la alegeri. Să-i lăsăm să fiarbă un pic... (n.r. zâmbește și face cu ochiul)”. Acum, Porr spune, referitor la posibilitatea ca Neagu să candideze, sprijinit și de FDGR că ”Nu s-a luat nicio discuție, mai mult nu am ce comenta, este un zvon”.
 
Neagu: Nu spun că nu e ce spuneți una din posibilele soluții
 
Senatorul Nicolae Neagu a început dialogul pe această temă cu sintagma ”nu comentez”. Totuși, în comentariul său a dat apoi de înțeles că această variantă este una din ipotezele de lucru cu care se pleacă la drum la alegerile locale de anul viitor. ”Nu pot comenta ce spun surse pe care eu nu le cunosc. Mai este timp, până să se ia o decizie, suntem la două treimi din mandat, eu sunt senator, în PNL nu s-au desfășurat astfel de discuții în acest moment, decât o schemă strategică. Este adevărat însă și că președinții noștri, dar și eu susținem în continuare că atâta timp cât avem un obiectiv comun, susținem aceleași principii, susținem și acum cei doi vicepreședinți, trebuie continuată această abordare și în Primăria Sibiu, iar la Consiliul Județean trebuie reînnodată. Fie că spunem, fie că nu este o realizare de facto că avem un președinte sibian, și nu întâmplător a fost președinte al FDGR și al PNL. O poziție mai bună, nici că se putea, este o pildă bună pe care o dă Sibiului pentru restul țării. Soluția finală nu o pot comunica eu. Nu spun însă că n-ar fi ce spuneți dumneavoastră una din posibilele soluții, totuși”, a declarat Nicolae Neagu.
 
Cazan: Trebuie să ținem cont și de cei doi vicepreședinți
 
Copreședintele PNL, Mircea Cazan, nu este foarte încântat de această posibilitate. În primul rând, în opinia lui ar trebui întrebați și cei doi vicepreședinți ai CJ Sibiu, Marcel Luca și Constantin Șovăială, iar apoi nu e sigur că alegerile locale de anul viitor se vor desfășura cu același vot uninominal pentru președinția instituției. Chiar și așa, o posibilă alianță ar putea intra totuși în campania electorală cu ideea unui președinte propus: Nicolae Neagu. ”Nu s-a discutat și nu s-a pus încă problema unei strategii pentru președinția Consiliului Județean. Nu cred că vor fi alegeri pentru această funcție, în primul rând, iar la termen, în 2016 este posibil ca președintele consiliului județean va fi ales de către consilieri, nu de sibieni. Trebuie ținut cont și de dorința noului PNL, pentru că noi avem acum doi vicepreședinți de care trebuie să ținem cont și de asemenea, trebuie să știm și dorința colegilor din FDGR”, a declarat Cazan.
 
Turcan: Nu avem tranșată o colaborare cu FDGR la alegerile locale
 
Celălalt copreședinte al PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține la rândul său că nu s-a discutat âncă strategia internă pentru alegerile din 2016, însă este de acord că votul masiv acordat anul trecut fostului președinte al PNL și FDGR, Klaus Iohannis, ar trebui susținut cumva cu o idee comună. ”Nu s-a discutat așa ceva. Nu avem tranșată o colaborare cu FDGR în perspectiva alegerilor locale, este o simplă speculație de moment. Eu m-am mai pronunțat însă și cu alte ocazii că ar trebui la un moment dat lansată discuția pentru o colaborare la alegerile locale pentru a nu-i deruta pe cei care au văzut la alegerile prezidențiale o colaborare foarte bună între FDGR și PNL”, a comentat Turcan.
 
Culise: de ce da, de ce nu
 
Nu toți liberalii ar fi de acord cu ideea de a merge cu Nicolae Neagu pentru șefia Consiliului Județean. Vechii liberali din noul PNL l-ar vrea mai curând pe Marcel Luca, un apropiat al lui Mircea Cazan. Scuzele lor pentru a refuza ideea Neagu – președinte se vor învârti în jurul cuvintelor: ”prea bătrân”, ”consumat politic”, ”trecutul Metalcar”, ”nu e acceptat de primari”, ”nu vor PDL-iștii”. De cealaltă parte, foștilor democrat-liberali le-ar surâde ideea: nu cred că Șovăială poate fi o soluție pentru șefia CJ și vor avea o poziție de trecut pe liste la alegerile parlamentare după renunțarea la candidatură a actualului senator Neagu. În plus, propunerea Neagu va fi notată în negocierile interne ca un favor acordat celor proveniți din PNL și vor avea o poziție mai bună la viitoarele negocieri. 
 
Liderii FDGR vor rezolva astfel lipsa de posibili candidați și vor avea șanse mari să aibă în fruntea județului un aliat de nădejde. Despre Nicolae Neagu e cunoscut faptul că este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. În plus, faptul că PNL și FDGR vor avea un candidat comun vor determina scăderea șanselor spre zero ca PSD să convingă electoratul cu propunerea lor. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

24 comentarii

nik

Acum 9 ani

sper sa fie cineva din partea forumului nu escrocul de la metalcar
Raspunde

Ifi

Acum 9 ani

Dacă doar pe reșapatul ăsta îl mai au...se cam duc pe râpă PNL-iștii...am impresia că nici ei n-au înțeles nimic din ce-și doresc alegătorii...
Raspunde

candidat

Acum 9 ani

Bottesch, d-le Porr, o fost cel mai bun presedinte pe care l-o avut Sibiul sau daca nu vreti niciunul functia , Ivan de la Sadu mi se pare cel mai potrivit.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Vid pe scena politica sibiana? Absenta spiritului comunitar caracteristic crescatorilor de animale vs agricultori? O tara culturala locala? FDGR nu are masa critica demografic. Asemenea ...armenilor au doar personalitati. Remarcabile.
Raspunde

teutonicus

Acum 9 ani

in afara de 3 lazi de gunoi pe valea sadului ivan nu a facut nimic in 11 ani de mandat
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Actualele partide nu mai au gloanțe. Așteptăm oferta M10.
Raspunde

io

Acum 9 ani

Krech de la Cisnadie, atit ne mai trebuie dupa cindrea, neagu.Ca parlamentar n-o facut nimic ptr. judet iar ptr. alzara, complect eronat. Avem oameni foarte buni, dar din pacate nu vor sa iasa in fata din decenta, bun simt si educatie.Nu fa confuzii, vezi cit de bine au condus Costeiu si Morar
Raspunde

vai

Acum 9 ani

speram sa nu fie adevarata vestea....mafiotul alcoolist daca ajunge la sefie va fii la fel k si actualul ,,nelu chioru,,...fereasca dzeu de mai rau mai ales k are si pramatii de plozi cu nasul in prafuri zii si nopate
Raspunde

John scotianu\'

Acum 9 ani

Daca doar pe betivu\' de neagu il mai aveti e grav cu voi...jegurilor de pnl-isti...faceti-va un harakiri onest kktilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

SB

Acum 9 ani

BOTTESCH ar fi cel mai bun!!
Raspunde

Adina

Acum 9 ani

BOTTESCH!!!!!!!!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 9 ani

Ma ingrozeste ideea ca: \'\'Despre Nicolae Neagu e cunoscut faptul că este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis\'\'.Recunosc smerit,ca un popa ortodox,ca n-aveam habar de \'\'apropierea\'\' cu pricina.
Raspunde

lucruri serioase

Acum 9 ani

Treminati cu prostiile si mai bine spuneti o treaba cu adevara importanta! Cine e d-soara blonda din poza?:)
Raspunde

Neagu?

Acum 9 ani

Slab ca un matz, fara puteri, stors de varii excese, o ruina, o umbra, un troglodit a carui gura vorbeste fara el... l-a slujit insa cu credinta pe Iohannis, ca o sluga. Altfel, vorba porcului de nanu: despre mortzi, numa de bine!
Raspunde

eu sb

Acum 9 ani

Neagu? Vai ce greseala... Cu siguranta unul ca Bothesch nu mai exista in tot judetul , eu unul il vreau inapoi la CJ.
Raspunde

eu sb

Acum 9 ani

Neagu? Vai ce greseala... Cu siguranta unul ca Bothesch nu mai exista in tot judetul , eu unul il vreau inapoi la CJ.
Raspunde

John irlandezu\'

Acum 9 ani

Blonda din img are alura de starleta xxx care***bine kojacu\':))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

make

Acum 9 ani

BOTTESCH
Raspunde

jan de la primarie

Acum 9 ani

Neagu ? Rau de tot am ajuns jud Sibiu cu un Mafio Alcohol la cond. judetului ...Mergem din rau in rau la Consilul judetean Cindrea ffff bun Banciu fffbun inlocuiti cu Neagu si plamadeala doi slabi ..Daca asa este .Dreapta vai de noi cu un asa viitor
Raspunde

Nicu Bijboaca

Acum 9 ani

Neagu are probleme mari la cap; saracu\'...
Raspunde

Niko

Acum 9 ani

Foarte slab a ajuns judetul Sibiu daca o loaza ca Neagu un impostor un hot si un parvenit care a distrus Metalurgica si mai apoi am vazut cat de competent este. Pune ti pe altul ca asta e o nulitate.
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

nu-I sufficient ca-i \"d-na Fodor\" la primarie...ne mai pricopsim si cu Neagu la CJ...dar cat mai este DNA mai e o speranta!
Raspunde

@13

Acum 9 ani

blonda din poza este o olteanca ce o face pe pitzi la pnl....foarte apropiata a dl. fost viceprimar....cariera clasica...venita din oltenia si intrata sub aripa lui virgil....concluzia finala ...............bottesch ar merita fara concurenta la cj...
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

chiar nu verifica nimeni activitatile distructive ale lui Neagu de la Metalcar sau doriti neaparat sa faca si cu orasul la fel .Un om mai incopetent de functii administrative ca Neagu nu exista in tot judetul .Va rugam sa va ginditi mai bine cind propuneti pe cineva in anumite functii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus