Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Top 10 cele mai frumoase case de vanzare din Sibiu

Când spui o casă frumoasă te gândești la modul în care te simți în ea, la arhitectură, design, așezare, amenajare exterioară și atmosferă. Acestea sunt câteva dintre criteriile pe care le-am luat în considerare la întocmirea clasamentului de mai jos, și nu prețul, suprafața utilă, dezvoltatorul, proprietarul sau numărul de camere.

Realitatea este că în Sibiu există zeci de case de vânzare, unele la prețuri astronomice, adică de la câteva sute de mii de euro în sus, dar foarte urât amenajate și cu prost gust decorate. Multe sunt lipsite de soare și luminozitate, dar și de proprietari care să urce pe site-urile de anunțuri câteva imagini decente sau care măcar să menționeze adresa exactă a imobilului.

Făcând abstracție de toate lucrurile negative de mai sus, găsiți în cele ce urmează un top zece al celor mai frumoase case de vânzare din Sibiu.

Locul 1

Pe primul loc se situează, aproape detașat, o vilă cu zece camere și o suprafață de 400 metri pătrați, aflată în zona Parcului Subarini. Conform proprietarului, ”vila a fost renovată, păstrându-i-se stilul pur neo-românesc. Este unică în Sibiu, fiind de-a lungul timpului cunoscută și apreciată pentru frumusetea ei. În perioada interbelică a fost și sediul Consulatului Suediei în Sibiu”. Prețul de vânzare este de 540.000 de euro, iar anunțul și mai multe fotografii pot fi văzute urmărind acest link.

Locul 2

Pe locul 2 se află o locuință de-a dreptul imensă, poziționată în zona Turnișor. Conform anunțului de vânzare, imobilul are nu mai puțin de 19 camere, o suprafață de 1200 metri pătrați, plus încă aproape 900 de metri pătrați de curte. Și prețul este fantastic, de 790.000 de euro, plus TVA, însă vila atrage prin curtea foarte frumoasă, încăperile spațioase și luminoase, precum și prin stilul modern. Un om normal ar cumpăra-o doar dacă ar vrea să-și facă pensiune sau să crească 18 copii. Anunțul și mai multe imagini puteți vedea aici.

Locul 3

Pe locul al treilea se află o casă care din stradă arată banală. Însă de la interior pare foarte primitoare, caldă și veselă. În imobil a funcționat și un hostel, astfel că ea se vinde cu afacerea ”la cheie”. Casa se află în zona Lupeni, are 180 de metri pătrați, iar prețul este de doar 119.000 de euro. Cel mai mult ne-a plăcut amenajarea spațioasă și tinerească a interiorului. Dacă sunteți curioși, detalii găsiți aici.

Locul 4

Imobilul de pe locul patru are un potențial imens și un design original, însă imaginile arată că a fost destul de prost întreținut. Casa se află în zona din vecinătatea Spitalului Clinic Județean și are o arhitectură unică. De asemenea, un mare plus este grădina largă, care se pretează pentru o amenajarea mult mai frumoasă. Casa are 120 de metri pătrați, curtea 900, iar prețul de vânzare este 219.000 de euro. Detalii aici.

Locul 5

Pe locul a cincilea am ales o casă aflată în zona Obor, care dă senzația de intim și confortabil. Locuința are la interior mult lemn masiv și ferestre largi, prin care poate pătrunde lumina. Ca și detalii tehnice, casa are 200 de metri pătrați, plus o curte de 478 metri pătrați. Prețul de vânzare este 139.000 de euro, iar anunțul îl puteți vizualiza aici.

Locul 6

Pe locul șase am ales o casă care pare foarte veche, deci are nevoie de evidente îmbunătățiri, dar care se află într-o zonă foarte liniștită a orașului și beneficiază de o curte cu multă verdeață. Casa are 185 de metri pătrați și un teren de 680 metri pătrați. Este evident că proprietarul nu a întreținut-o așa cum ar merita, poate și de aceea se vinde la prețul de 197.000 de euro. Casa se află în zona străzilor C. Noica, Negruzzi, Ștefan cel Mare, Bâlea și cel mai mare avantaj al ei este potențialul. Anunțul este aici.

Locul 7

Pe locul șapte am ales o casă aflată într-o zonă centrală a Sibiului, dar care are dezavantajul de a se afla lângă o arteră circulată a Sibiu: Bulevardul Vasile Milea. Locuința nu pare a fi foarte modernă, însă are 180 de metri pătrați, plus o curte de 435 metri pătrați și se vinde la prețul de 210.000 de euro. Cel mai mult ne-a plăcut la ea este faptul că are ceva familiar, aduce a o casă veche, de familie, unde te simți acasă. Anunțul aici.

Locul 8

Anunțul casei de pe locul 8 sună în felul următor: Casa se află într-un loc de poveste – într-o pădure seculară de stejari, în curtea casei (peste 2.000 de mp) având 3 astfel de stejari. Peisajul este unul idilic, în pădure în mijlocul naturii. Din păcate, proprietarul nu spune care este zona și nici fotografiile nu ajută prea mult. Ajută însă designul interior cu mult lemn și arhitectura foarte spațioasă. Anunțul este aici.

Locul 9

”Casa constructie nou in anul 2000 de vanzare in SIbiu zona Lazaret , cu o suprafata teren de 470 mp si suprafata utila de 380 mp, compusa din 10 camere , 4 bai, 1 bucatarie, 4 balcoane. CAsa este finisata complet, mobilata complet . Pret 230000 euro”, exact așa sună anunțul de vânzare a casei. Anunțul nu spune însă că este foarte spațioasă, decorată în culori deschise și cu destul de mult bun gust.

Locul 10

Ultima în clasamentul nostru este o vilă de 300 de metri pătrați, aflată pe Calea Poplăcii și pretabilă pentru două familii. Prețul este de 450.000 de euro, însă are un teren aferent de 1000 metri pătrați, cu 20 metri liniari la stradă. Casa pare una confortabilă iar curtea îmbie la lene. Lucruri care pe noi ne-au convins. Dacă vreți să vă convingeți și voi, vedeți aici anunțul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

petre

Acum 9 ani

Dle Dobre, am deschis fiecare link al topului realizat de dvs. si nu pot decat sa va recomand sa va mai educati si rafinati gustul. De asemenea va recomand sa va dezvoltati vocabularul in domeniu: daca imi descrieti o curte ca fiind \"frumoasa\" sa stiti ca nu mi-ati transmis nimic; \"arhitectura unica\" nu se defineste printr-o balustrada badarana, \"stilul modern\" a urmat Art-Nouveau-ul si a precedat perioada postmodern si nu coincide in nici un caz cu tendintele contemporane (la care banuiesc ca va referiti); \"arhitectura foarte spatioasa\" este o ineptie si lista comentariilor ar putea continua. Aveti un colaborator arhitect, cereti un sfat inainte de a publica un asemenea articol.
Raspunde

1234

Acum 9 ani

@petre... cam așa
Raspunde

fds

Acum 9 ani

Acest articol e reclama la agentiile imobiliare
Raspunde

x

Acum 9 ani

absolut de acord cu dl. Petre. In afara casei de pe locul 6 pt mine frumosul este altceva. Si casa de pe primul loc a fost afectata de ridicolul chicios de modernism ortodox
Raspunde

Kitschy

Acum 9 ani

Dupa restaurante...v-ati apucat si de imobiliare? Aveti CAEN? Sau macar puneti \"publicitate\" in paranteza...
Raspunde

Buldozer

Acum 9 ani

As demola-o pe oricare din ele si as face alta. La 790 000 de euro se poate construi ceva cu adevarat deosebit , nou nout si cu o gradina cel putin de 2-3 ori mai mare decat ce vad acolo. Sau , cumpar 2-3 parcele cu case mai vechi le unesc si fac o casa noua.
Raspunde

@6

Acum 9 ani

... cu buldozeer ai spus deja totul ! Tine-ti prostia pt tine - capdeprost ! :)
Raspunde

Nelu Cinstea Reloeded

Acum 9 ani

De pe str. Balea n-ati selectat nicio casa frumoasa?:))))
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Terra , Eurosib , Diana agentiile promovate sariti cu banii , reclama ieftina .....daca aceste case sunt cele mai frumoase inseamna ca sunt retardati cei care au scris acest articol ... pot oferi cel putin 20 imobile mai frumoase de pe internet in jud.Sibiu oferite spre vanzare ....un cuvant pentru voi \"penibili\"
Raspunde

Daniel Natanail

Acum 9 ani

Buna ziua, imi cer scuze daca prin comentariul meu risc sa jignesc proprietarii caselor sus mentionate,dar nu pot fi de acord cu acest articol. In afara de casa postata pe primul loc,pe care o cunosc personal si intr-adevar este o casa de vis, din pacate aceasta pierde foarte mult din pret ,deoarece nu detine o curte pe masura calitatii imobilului.Toate celalalte case sunt case simple si care nu cred ca isi merita locul de top. Daca doriti cu adevarat sa promovati case de top va recomand sa nu copiati case de pe site-urile agentiilor IMOBILIARE, deoarece astazi nu se regasesc prea multe case de calitate promovate de catre acestia. Desi detin o agentie imobiliara de care prefer sa nu vorbesc, ma limitez ca si simplu cetatean sa comentez articolul dvs. si vreau sa va spun ca este jalnic acest top. Sfatul meu este sa fiti putini mai coerenti in ceea ce postati si sa va plimbati putin pe strazile Sibiului si va asigur ca veti avea cu adevarat ce posta.......Casa de top inseamna zona,pret,calitate,design.......nicidecum ceea ce promovati dvs si in special ce poze ati afisat,care au o gramada de defecte,ca sa nu mai spunem de dezordinea care se regaseste in multe poze si de care unii agenti imobiliari nu au pic de profesionalism si atentie in a le posta. Un adevarat agent imobiliar ar trebui sa detina atitudinea si curajul in a refuza sa promoveze unele proprietati care sunt jalnice si care nu au un pret coerent.Dar din pacate in Romania aceste calitati nu exista si sincer ar trebui mentionat ca de fapt, multi din acest sector care imi sunt colegi concurenti, nu-i pot numi decat taximetristi de lux cu curse de mii de euro, care habar nu au unde se afla imobilele si care nici nu stiu daca imobilul promovat detine probleme juridice sau nu.Multi se limiteaza sa copieze anunturile postate de privati si sa le reproduca pe site-ul lor dar nu au nici o tangenta cu sectorul imobiliar.Normal ca,in aceste conditii clientii sunt nemultumiti si de aici se porneste un adevarat maraton intre a plati sau nu un comision. Daca agentii se limiteaza la postarea unor poze si cererea unui comision care de multe ori depaseste pretul cerut de proprietar cu 5-10.000 de euro, ba chiar 70.000 in unele cazuri, iar in spatele acestor promovari se regaseste adevarata teapa imobiliara cu afisarea comisionului de ZERO COMISION..........macar dvs incercati sa postati articole de calitate,nu va coborati la nivelul lor si faceti o selectie.
Raspunde

eu

Acum 9 ani

Daca ti-ai spus numele ai spus tot . Nu te supara Daniel Natanail dar Teknocasa Intermed este una din cele mai hoate agentii din Sibiu....lasa-ne.... probabil ca sunt cuvintele tale macar in comentariul de mai sus , sunteti foarte buni la dus oamenii cu zaharelul , la\" aburit \"nu va intrece nimeni
Raspunde

Natanail Daniel

Acum 8 ani

Draga necunoscut,dupa cum vezi eu mi-am afisat numele si nu ma ascund, eu vorbesc in general si nu fac referire la nimeni in special.Daca crezi ca ai dovezi in cea ce spui te rog frumos sa te afisezi sa sa expui doveziile. Daca te ascunzi inseamna ca nu esti transparent, iar din punct de vedere te rog sa ma crezi pe cuvant ca imi pot permite aroganta de a ma considera unul dintre cei mai buni si seriosi agenti imobiliari prezenti astazi pe piata imobiliara. Intradevar sunt foarte sever si nu iert pe cei care profita si vor sa fenteze agentia.Atat eu cat si agentii mei citim clientiilor contractele si le explicam articol cu articol, credema ca cine semneaza un contract de colaborare cu noi stie exact ce semneaza. Tu ai putea sustine aceleasi lucruri....?Nu cred.Oricum pe piata este loc pentru toata lumea si cred ca timpuriile in care traim cat de curand isi va spune cuvantul si piata imobiliara se va curata de persoane incompetente.In rest desii un sunt curios sa stiu cine esti,iti urez mult succes in cea ce faci,important sa o faci bine.....daca crezi ca poti.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 8 ani

@ 12:Presupunind ca as avea ceva banuti de investit,dupa citirea memorabilei fraze \'\'.. iar din punct de vedere te rog sa ma crezi pe cuvant ...\'\'crezi ca ti i-as da sa mi-i \'\'investesti\'\'?Good sleep my baby,gopd sleep my child( nu ala \'\'in times\'\')!Ai avut profesori de romana permisivi:pe vremea mea,pentru asa ceva erai pacient la Boboc pina terminai liceul
Raspunde

gina

Acum 8 ani

O persoană care acţionează valorează cât zece oratori străluciţi, care nu fac nimic. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”.***part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la ***:gina_88mx***
Raspunde

Natanail

Acum 7 ani

Draga Titel, faptul ca nu sunt strălucit ca tine din punct de vedere gramatical, nu cred ca este o Rușine sau o problema in desfășura activitatea de intermediar imobiliar. Da este adevărat ca am ceva probleme cu gramatica si nu ma ascund, dar problemele nu apar pentru ca sunt un analfabet precum iincerci sa insinuezi intr-un mod putin elegant si mistocar. Pentru cultura ta sunt plecat din țara de 30 de ani si daca dupa 30 de ani , toți cei plecați ar fi vorbit sau scris ca mine, cred ca ne putem considera mai mult decat sadisfactie. Asa ca Atenționările țațe nu le pot considera un atac sau o ofensa ci eventual o critica constructiva . Faptul ca pui accent pe forma in care ma exprim si de aici deduci ca nu dai 2 bani pe calitatiile profesionale, este strict problema ta si punctul tau de vedere si sincer il accept. Dragoste cu forța nu se poate... Dar asa agramat cum spui tu, detin peste 30 de agentii imobiliare in 16 tari si pot sa spun ca suntem printre cele mai serioase companii din Real Estate de pe piața Nationala. Daca cineva are dovezi contrare in cea ce susțin il rog sa le faca publice si sa nu se limiteze la simple acuzații ...
Raspunde

Natanail

Acum 7 ani

Imi cer scuze pentru micile greșeli de ortografie dar am scris acest mesaj de pe telefon si problema apare din tastare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus