Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Asociatia Club Sportiv Rotile Astrale a lansat, la Sibiu, Structura de Economie Sociala

Asociația Club Sportiv Roțile Astrale a lansat în 2 aprilie, în premieră la nivel local, Structura de Economie Socială (SES) înființată în proiectul Abilitățile Contează și Economic.

„Misiunea SES este aceea de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora și îmbunătățirea stării de sănătate, precum și punerea la dispoziție de mijoace de transport adecvate, care să le permită deplina integrare socială și profesională”, spun organizatorii.

Serviciile oferite de Structura de Economie Socială sunt transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități (urban și interurban), servicii de scaune rulante (adaptare, intreținere/reparații scaune rulante și instruirea utilizatorilor) și intermedierea de produse și servicii prin unitatea protejată autorizată în baza Legii 448/2006.

Structura de Economie Socială (SES) a angajat şapte persoane, dintre care patru din grupuri vulnerabile. Profitul obținut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Socială este reinvestit în activități organizate de Asociația Club Sportiv Roțile Astrale, dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilități.

Asociația Club Sportiv Roțile Astrale este o organizație neguvernamentală, nonprofit înființată în anul 2013. Structura de Economie Socială a fost înființată în cadrul proiectului Abilitățile Contează și Economic, derulat de Fundația Motivation România și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni! În cadrul proiectului au fost înființate opt structuri de economie socială (SES), ce furnizează servicii pentru persoanele cu dizabilități în județele: Brașov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara.

Foto: www.magazinsalajean.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus