Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

30.000 euro pentru incurajarea voluntariatului la Spitalul de Psihiatrie "Gh.Preda" Sibiu

Un proiect de peste 30.000 euro va permite Asociației Spitalului de Psihiatrie „Gh.Preda” Sibiu şi Asociației ReGenerația din Sibiu să instruiască aproximativ 120 de voluntari, cu scopul ca aceştia să îşi desfăşoare, ulterior, activitatea în cadrul spitalului sibian.

„Aproximativ zece luni vom derula campanii de recrutare voluntari şi nu ne vom axa doar pe studenţi, ci vom merge spre toţi oamenii care vor vrea să ajute. Training-ul oferit va avea trei etape: în prima se va face partea de voluntariat cu ce presupune acest statut, legislaţie şi aşa mai departe, apoi în a doua ne vom concentra pe dezvoltarea persoanală a fiecărui voluntar, iar a trei parte e partea de training efectiv în Spitalul d ePsihiatrie, şi aceasta va fi asigurată de spital”, spun reprezentanţii Asociația ReGenerația.

Proiectul „Prietenii din Spital” propune înființarea, operarea și dezvoltarea profesionistă a serviciului de voluntariat în Spitalul de Psihiatrie dr. Gh.Preda din Sibiu, prin stagii în programe de voluntariat conturate chiar de nevoile concrete ale beneficiarilor.

Voluntarii înscriși vor participa la cursuri de instruire în scopul dezvoltării personale și informării generale în domeniul voluntariatului, primind și noțiuni despre rolul și funcționarea organizațiilor, despre nevoia de toleranță și integrare a grupurilor vulnerabile, precum și metode specifice de promovare a cetățeniei active și eradicarea unor forme de discriminare.

Activitățile proiectului cuprind ateliere antistigma, campanii de sensibilizare și de informare în sfera sănătății mintale, dar și amenajarea unui spațiu dedicat exclusiv voluntarilor care activează în Spital.

Programul nu se adresează şi elevilor, aceşti vor putea beneficia de ateliere în cadrul programului, dar în programul se voluntariat se vor putea înscrie doar după ce împlinesc vârsta de 18 ani.

În primele luni ale anului, în Spitalul de Psihiatrie Sibiu au fost înscrişi pentru voluntariat 50 de studenţi la Psihologie şi la Medicină Proiectul „Prietenii din Spital — Serviciul de Voluntariat al ASPPS” se derulează din luna aprilie 2015 până în luna martie 2016.

Proiectul este finanțat cu suma de 30.250 euro prin Granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România, Runda 2 — Componenta 5. DEZVOLTAREA CAPACITĂȚII ONG-URILOR. REȚELE ȘI COALIȚII Subcomponenta 5.3 — Consolidarea bazei de membri și voluntari ai organizațiilor neguvernamentale și creșterea participării membrilor/ voluntarilor în activitățile ONG-urilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

3 comentarii

TROIAN BOULEANNU

Acum 8 ani

Am citit, cunosc și sunt de acord cu Termenii și condițiile site-ului turnulsfatului.ro.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

E culmea, să plătești pe unii care să predea ce înseamnă voluntariatul. Hai că-i tare!
Raspunde

Lorin

Acum 8 ani

Decat sa investiti in astfel de fantasmagorii, nu mai bine construiti ceva util pentru toata suflarea sibiana, un cinema multiplex, domnilor conducatori? Nu va mai bateti joc de taxele si impozitele sibienilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus