Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cursuri si sprijin la angajare pentru 255 de someri din judetul Sibiu

Consiliul Judetean Sibiu, în parteneriat cu Fundația Hope and Home for Children Romania derulează  programul “Șansa la ocupare a persoanelor din zone foste industrializate” care vizeaza somerii din zonele Nord-Vest și Centru ale tarii.

În județul Sibiu 255 de someri vor beneficia de sprijin pentru cursuri de calificare și specializare, dar și pentru angajare.

Proiectul urmărește dezvoltarea deprinderilor și competențelor profesionale, creșterea stimei de sine, prin atragerea cât mai multor persoane pe piața muncii și implementarea unor acțiuni de sprijin pentru șomerii de lungă durată în vederea îmbunătățirii capacității de ocupare.

“Este un proiect foarte important care se încadrează perfect în Strategia de dezvoltare economică și socială a județului, în concordanță cu Strategia Uniunii Europene care pune un accent important pe îmbunătățirea calității resurselor umane, a accesului și participării grupurilor vulnerabile la educație și pe piața muncii. Pe de o parte asigurăm, prin acest proiect, sprijin pentru șomerii din fostele zone puternic industrializate care acum se află în căutarea unui loc de muncă, iar pe de altă parte, continuăm demersurile de atragere a cât mai multor fonduri europene care să ne permită un ritm accelerat de dezvoltare a tuturor zonelor din județul Sibiu” a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Durata de implementare este de 9 luni, timp în care se are în vedere creșterea calității vieții pentru 510 șomeri de lungă durată, din care 255 femei și 130 tineri, care vor beneficia de evaluare complexă, informare și consiliere, asistare/mediere; cursuri de instruire, certificate CNFPA și subvenții pentru cursanți pe perioada derulării cursurilor. 10 beneficiari vor fi premiați pentru cel mai bun plan de afaceri, în urma asistenței furnizate pentru demararea unei inițiative antreprenoriale, iar beneficiari, șomeri de lungă durată, vor fi angajați direct prin proiect.

Până în prezent, Consiliul Județean Sibiu a semnat acorduri de parteneriat în vederea formării grupului țintă cu primăriile Dumbrăveni, Târnava, Racovița, Hoghilag, Laslea, Axente Sever, Șeica Mare, Șeica Mică, Micăsasa, Agnita, Merghindeal, Alțâna, Avrig, Turnu Roșu, Cârța, Porumbacu de Jos, Moșna, Blăjel, Brateiu și Alma, dar urmează și alte parteneriate cu primării considerate eligibile în proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 4.837.285 lei, din care contribuția Consiliului Județean Sibiu este de 2.753,14 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Paula Văleanu

de Paula Văleanu

Cultură
Telefon:
0751 057 240

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus