Vineri,
19.04.2024
Partial Noros
Acum
2°C

Senzori industriali: o noua fabrica va fi construita la marginea Sibiului

La finele acestui an este programată deschiderea producției în cea de-a opta fabrică a germanilor de la ifm electronic. Oficial, ”piatra de temelie” a noii  unități de producție de senzori industriali va fi turnată la începutul săptămânii viitoare, pe un teren aflat pe teritoriul comunei Cristian, vizavi de Zona industrială vest.

Lucrările de pregătire a șantierului au fost demarate deja de constructorii sibieni de la Con-A, cei care tocmai finalizează o altă fabrică, una de frigidere, ridicată cu fonduri elvețiene la câteva sute de metri de locul ales de ifm electronic. Aceștia din urmă sunt prezenți în România de zece ani, având aici aproximativ 2.500 de clienți. ”Concernul ifm electronic s-a hotărât în vara anului 2014 să investească în România”, arată reprezentanții investitorilor germani. Cu peste 5.200 de angajați și cu reprezentanțe în peste 70 de țări, grupul ifm electronic deține cinci fabrici în Germania și câte una în Singapore și Polonia. Anul trecut, cifra de afaceri a grupului a depășit 660 de milioane de euro.

A doua capacitate de producție a grupului

”Fabrica din România va fi - din punctul de vedere al locurilor de muncă și al capacității de producție - a doua fabrică din cadrul grupului. Până la sfârșitul anului 2015 vor fi angajați 25 de operatori de subansamble, iar alte zece persoane vor fi angajate în cadrul departamentul administrativ. Echipa va fi formată, până la finele anului 2016, din 100 de angajați.  Efectivul complet de personal va fi atins la sfârșitul lui 2017 - 200 de angajați”, arată reprezentanții ifm electronic într-un răspuns transmis Turnul Sfatului. Pe site-ul companiei sunt publicate deja mai multe anunțuri de angajare pentru diferite poziții în cadrul viitoarei fabrici de la Sibiu: de la manager pe zona financiară, la dezvoltator hardware, șef de echipă pe partea logistică, proiectanți, tehnicieni sau montatori.

”Viitorii angajați vor avea un loc de muncă sigur, într-o fabrică modernă, construită la standardele celorlalte fabrici ale concernului german.  Filozofia ifm electronic pune pe locul întâi omul: «Cea mai de preț valoare pentru ifm electronic sunt oamenii», de aceea angajații vor beneficia de training-uri în Germania, astfel încât producția să se ridice la același nivel de calitate”, mai arată reprezentanții grupului german pentru Turnul Sfatului.

Potrivit lor, producția în fabrica de la Sibiu este preconizată să înceapă la mijlocul lunii noiembrie 2015. Aici vor fi fabricați senzori de poziție. ”Deoarece suntem în faza de început este foarte greu de definit valoarea exactă a investiției”, mai arată cei de la ifm electronic.

A doua generație

ifm electronic are sediul principal în Essen (Germania) și este o afacere ”de familie” deschisă în 1969, condusă azi de ”a doua generație” care a urmat fondatorilor Robert Buck și Gerd Marhofer. ”Povestea de succes a afacerii de familie a început în 1969, odată cu inventarea senzorilor inductivi de proximitate pe baza tehnologiei filmelor. Astăzi, marca comercială «efector» este sinonimă cu senzorii de poziție și de fluide, cu sistemele de recunoaștere a obiectelor și cu cele de diagnosticare și identificare. Marca «ecomat» reprezintă sisteme de rețea și control”, se arată pe site-ul companiei care investește la Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4498

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

47 comentarii

Alex

Acum 8 ani

De parca o astfel de fabrica ar ajuta extraordinar de mult orasul. Tot entuziasmul asta e din cauza valului de bucurie pe care il aduc asa zisii investitori straini, val starnit de mass-media. Bucurati-va de statutul de colonie in continuare.
Raspunde

bucurie

Acum 8 ani

Ajuta, aia de la cluj se bucurau ca vin italienii ca sa-i invete sa faca oale ca \'specialisti\' lor de la chioscurile de diplome nema stiinta. Mediasul face de 200 de ani oale.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Foarte bine ca vin investitori si sibienii au unde lucra, sa nu mai plece din tara. Era mai bine când lucrați in fabriciile comuniste in calitate de\"proprietari, producători si beneficiari\"?
Raspunde

Ghita din Bungard

Acum 8 ani

Jaeggi nu e fabrica de frigidere !!! E a 3-a oara cand scrieti tampenia asta!
Raspunde

colonist

Acum 8 ani

,bai se vede ca nu ai treaba cu economia reala ,cit mai multe ivestiti nu conteaza de unde vine ,aia inseamna ,somaj mai mic ,si o comunitate care functioneaza ,de ce crezi ca au invadat sibiul ,mai uitatela emisiuni cu localitati disperate ca nu au oameni unde s-a lucreze si stau la coada la ajutoru social de la primari ,unde lucram noi sibieni dupa dezastru lasat in industrie de mari manageri care au condus ,intreptinderi de brand in tara [indepedenta ,libertatea ,iups ,balanta ,dumbrava ,drapelu ,mecanica ,metalcar ,arsenal ,sembraz ,etc ] nu le mai insirui ca imi trebuie o jumatate de pagina de cotitdian din iepoca de aur ,ma refer la ziaru ,scinteia ,ba s-a aduca astia de ne conduc locuri de munca de alea platite cu 2000 de euro ,mai priveste si in ograda altora si nu mai fa pe patriotu ,din clanta suntem toti buni ,dar soluti nema ,
Raspunde

@colonist

Acum 8 ani

Pune mana pe carte ... ca e jaaale
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Se vede cati pseudo economisti de TV sunt pe aici. Pai hai sa va explic: fabrica noua = 20-30 de posturi bine platite ca ingineri (bine platite, nu foarte bine platite), aprox. 50 de locuri de munca platite mediu spre bine ca tehnicieni si vreo 200+ de locuri de munca prost platite la banda. Adica un sfert din cat produce fabrica se duce pe salarii daca nu chiar mai putin de atat, inca ceva bani se duc pe alte cheltuieli (taxe, materie prima) dar nu se ajunge la jumatate din cat produce fabrica iar tot restul se duc inafara la compania mama unde se investesc si se fac lucruri care ajuta economia acelei tari, aici scade somajul dar saracia nu se reduce. De aia iti trebuie companii si fabrici autohtone, pentru ca majoritatea banilor sa ramana in tara si sa se reinvesteasca, treaba cu investitorul strain e ca o teava crapata pe unde pica apa incetul cu incetul, dar putin cu putin se aduna si cand iti dai seama defapt cat ai pierdut, ramai socat.
Raspunde

x

Acum 8 ani

acum mai trebuie sa faca un cinema multiplex si nu ne mai trebuie fabrici
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Tu ai studiat economia undeva? Că mare sfătuitor te dai. Oricum între raționamentul tău (e cam pretențios spus, dar treacă de la mine) și altele postate pe aici, nu văd nicio diferență. Eu cred că tu ești pseudo-economist de radio....
Raspunde

@7

Acum 8 ani

Am uitat să te întreb: Ai idee care este funcția premisă a unei firme??? După ce treci banalul test de clada XII-a, ai dreptul să reiei discuția!!!
Raspunde

@9-10

Acum 8 ani

Pai am studiat la cluj economia iar anul viitor probabil fac masterul, asa ca ia zi-mi, sunt pseudo-economist de radio? Treburile astea cu investitorii straini e ca o sabie cu 2 taisuri, te poate ajuta pe-o parte si pe cealalta te taie si de multe ori taisul opus investitorilor taie mai tare. Oricum, nu inteleg logica astora care se bucura ca vine inca o fabrica, mai ales pe ideea ca au tinerii unde sa lucre. Pai voi credeti ca faptul ca un student care si-a terminat studile, in loc sa profeseze in ceea e a studiat, profeseaza la banda, e un lucru bun?
Raspunde

@11

Acum 8 ani

N-ai răspuns la întrebare. După abordare: Da, ești economist de radio, dacă toți ceilalți sunt de TV.
Raspunde

Biliboc

Acum 8 ani

Daca n-ar fi salarii de mizerie in Romania nimeni nu ne-ar fi cautat. Cu ce ajuta astfel de fabrici? Exploateaza mana de lucru ieftina, atat. Toti acesti asa-zisi \"investitori\" scot tot profitul din Romania fara sa plateasca vreun impozit, afar de cel pe salarii; asta o stiu toti finantistii...
Raspunde

@biliboc

Acum 8 ani

A mai apărut un consultant fiscal !!! Bah, da\' ce de deștepți avem. Ce economuiști de valoare.... Nu ne explicați și nouă, novicilor în economuia de piață, cum scoatem profitul \"afar\"??? Fără să plătim vamă?? Și, a propos, de impozite nu se ocupă finanțiștii. E o mare diferență între finanțe și fiscalitate. Economiștii nu sunt ca mecanicii auto care se pricep la toate. Nu încurcați consultantul fiscal cu zugravu\' care pun parchet. Gata cu lecțiile că va trebui să vă emit o factură de consultanță în finanțe și fiscalitate.
Raspunde

@12-14

Acum 8 ani

Hah, inca unu care s-a uitat la Business Club sau la Biziday si acum se crede economist. Dar fi atent cum functioneaza sifonul ala, sau fisura, cum vrei sa-i zici: fabrica din sibiu face o piesa care costa in total 5 lei, o exporti din romania cu 5 lei, platesti taxele pe 5 lei, din banii aia care se strang, se platesc salarii mici aici care nu ajuta cu nimic economia, o data exportate, se pune pretul de piata, sa zicem 50 de lei, in tara lor platesc taxe pe 50 de lei, salarii mai mari si practic in sibiu s-a facut toata munca, unde au venit foarte putini bani din aia 50 de lei. Intelegi acum? Sau vrei sa iti desenez?
Raspunde

y

Acum 8 ani

Natie rea, plina de circotasi, aici fiind si circotasi frustrati din alte zone care denigreaza intentionat si cu scop lucrurile, daca n-aveati locuri de munca, atunci sa va fi vazut,. Daca plateau ca dincolo , firma sta acasa, asa firma se orienteaza ptr. scaderea pretului final al produsului, ptr. ca produsul sa devena vandabil pe o piata concurentiala.
Raspunde

@15

Acum 8 ani

Nu, nu înțeleg aberațiile tale pseudo-economice. Chestia asta \"explicată\" de tine, este o veche marotă izvorâtă din \"nou nu ne vindem țara\"!!! Ar trebui să-ți fac un curs de nacroeconomie pentru a înțelege mecanismele fiscale și financiare ale economiei de piață. Dar e prea mult pentru tine. Rămâi la \"prețul de piață pentru care plătesc taxe\". Când înțelegi ciclul de viață al produselor și vei face vreo analiză economică reală în viața ta, poți să iei cuvântul. Până atunci, ia-ți un set de creioane și colorează. La economie ai picat. Cu tot masteratul tău de Cluj! Halal sfaturi dai tu. Nu știu cine te va angaja cu pregătire precară pe care o ai, cu limbajul de lemn și cu atitudinea asta. Oricum, mult succes.
Raspunde

chioscar

Acum 8 ani

cluj = chioscuri de diplome
Raspunde

xxx

Acum 8 ani

pt. toti imbecili numai faceti atita comentarii proaste punevti mintea la contributie si incercati sa faceti si voi cite un proiect ca sa protuceti si voi oare ceva unde scrie made rominia.industria din rominia sa distrus din cauza ca sa lucrat cu technologia ce a fost 95 -la suta ce sa folosit inainte sa asunga comunistii la putere .acum sa fiti multumiti cc vin invetitori si aveti de lucru numai trebuie sa mergeti la cules crastraveti si alte lucruri in strainatate.
Raspunde

@19

Acum 8 ani

Tu ești alt nătâng??? Sau același, că nu vă pot deosebi !
Raspunde

@20

Acum 8 ani

Ai dreptate...apar tot mai multi natangi analfabeti cretini...e molipsitoare boala asta...sper sa se prinda si de slugoiul sef-joseph(chisleag)!!!
Raspunde

@20, 21

Acum 8 ani

Mai stiu eu pe unu de ridea de un om si dupa aia i-a nascut nevasta un nating
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Lasa-ma sa ghicesc, te-ai uitat la emisiunile mentionate anterior, si ai mai facut un curs de macro economie la facultate? Chestia aia cu economia de piata e o abureala totala care o inveti daca urmeaza sa fi casier la banca sau consultant economic pentru o firma micuta. Anunta-ma cand ti-ai dat licenta macar, pana atunci, bucura-te ca locuiesti intr-o colonie. @18 diplomele de la multe facultati se dau pe banda rulanta, dar astea de obicei la facultatile de stiinte politice, sociologie, psihologie si cam atat, la restul, daca nu demonstrezi ca stii totusi ceva nu ai nicio sansa sa pleci cu licenta de acolo. Dar la Sibiu sa nu mai spun, pana nu pleaca Bondrea si nu vine cineva care sa faca ordine si sa transforme ULB intr-o facultate cu standarde ridicate, va ramane una mediocra si cu rezultate destul de slabe, cred ca singurii care se afirma sunt cei de la robotica si putin cei de la medicina, in rest e varza. @19 ai fi surprins cati oameni incearca iar din acei oameni, reusesc 5% poate 10% in anii buni, in rest majoritatea intra in insolventa foarte rapid din cauza fiscalitatii, darilor aiurea, a favoritismului si al coruptiei.
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Ține-o tot așa. De fapt ai ajuns unde băteai: ULBS, Bondrea.... Cu toate că dacă recitesc ce scriai mătăluță pe aici, nu prea cred că ai urmat cursuri universitare (sau ele nu s-au lipit de tine). Să confunzi universitatea cu facultatea...este penibil chiar și pentru un absolvent de Cluj. A propos: dacă chiar ești absolvent de CJ, îl cunoști pe dl. Rector, prof.dr.ing. Bondrea? Sunteți prieteni intimi de îți permiți să iei așa la per tu, conducătorul unei universități? Ce informații ai tu despre ULBS? Dacă nu ți-a plăcut, e ok, ai fost la Cluj și ai venit ca și când nu s-a întâmplat nimic, (dar asta e altă discuție). Iar despre emisiunile pe care le hulești cu un aer de supremă infatuare (vazată pe ce????), acestea reprezintă din fericire pentru populația asta îndobitocită, o sursă nemaipomenită de informații, analize etc. Tu, cu atitudinea asta negativistă, cu pregătirea teoretică mai mult decât precară, cu lipsa totală a practicii manageriale, cu aberațiile terminologice pe care le folosești, cu mixul de abordări colocviale+cvasi-științifice, ești una dintre cauzele insolvenței firmelor \'micuțe\'. Cei care angajează nulități stupide și tupeiste din ăștia ca tine, au riscul crescut de insolvență!!! (ex: meseria de casier la bancă nu mai prea există-deci ai practică în domeniul bancar nulă!!; o firmă \"micuță\" - eu știam de micro, mici, mijlocii și mari- nu-și permite și nu are nevoie de consultant economic-experiență în domeniul producție/servicii/ management nulă din nou.) Așa că ar fi bine să faci o analiză personală în primul rând, după care să-i întrebi pe alții despre diplome sau să te tragi de nasturi cu un rector ! S-ar putea să te îngroape unii în diplome, mucosule !
Raspunde

@22

Acum 8 ani

Săracu de tine!! Tu erai???!
Raspunde

@24

Acum 8 ani

Nici macar nu ma cunosti personal si ma faci mucos, foarte bine. A si vad ca ai IP de ULBS, asta explica multe, foarte multe. Unde am confundat universitatea cu facultatea? Cat despre Bondrea si compania, sunt o gramada de dovezi care arata exact cata coruptie e in universitatea asta, e chiar gretoasa situatia. A si presupun ca esti vre-un angajat ULBS si trebuie sa intreb: mai exmatriculati studenti pentru filmari cu camera ascunsa? Stiti voi filmarile care anul trecut faceau valva, cu luare de mita de la camine si pentru note. Cat despre perfomante, repet, doar robotica de la inginerie si medicina au performante, restul sunt varza si aproape degeaba, asta pentru ca se promoveaza mediocritatea. De aia imi permit sa iau la pertu, respectul se castiga, nu te nasti cu el, cand va avea rezultate (indiferent cat de mici) atunci am sa ii ofer respectul meu domnului cu multe titluri. Acum sa revenim la economie: emisiunile alea nu sunt o sursa nemaipomenita de informatii si analize, mai ales pentru ca nu sunt impartiale, singurul care mai are scapari si chiar spune lucrurilor pe nume este Moise Guran, dar asta doar uneori. Sper ca nu esti genul de om care ia orice informatie drept litera de lege, mai ales in economie si mai ales informatie venita de la TV. Iar despre lipsa mea de experienta, hai sa vedem: eu practic in domeniul studiat si am rezultate destul de acceptabile, dat fiind faptul ca am doar 3 ani experienta in practica iar in schimb tu esti probabil vreun profesor care a esuat in practica si s-a hotarat ca mai bine sa predea, in loc sa se reprofileze. A si despre faptul ca o firma micuta despre care tu stiai ca exista doar micro, mici, mijlocii si mari, are nevoie de consultanta daca vrea sa nu existe probleme pe termen scurt si mediu (multumim birocratiei si fiscalitatii) si daca vrea sa aibe o cifra de afaceri care sa creasca la un ritm acceptabil si sustenabil. Cam din tot ce ai scris in comentariul tau, ai demonstrat ce am afirmat anterior, ca esti un profesor sau in cel mai bun caz un student care nu are experienta practica dar vrea sa se dea rotund cu cunostintele sale.
Raspunde

A

Acum 8 ani

Si ca sa ma fac inteles, faptul ca nu am folosit termeni complicati si am dat explicatii simple, nu au fost pentru tine sau alti economisti de TV, ci pentru ceilalti care citesc acel comentariu, care sper ca vor intelege unde e problema cu toata treaba cu investitorii straini. Si mai trebuie sa intreb un lucru, unde exista prosperitate? Unde se invarte o cantitate mare de bani sau unde se produc ieftin niste produse? Incearca sa faci o comparatie intre New York si economia unei tari pline de investitori straini din Asia de sud-est si vezi unde e mai bine.
Raspunde

@26

Acum 8 ani

Am ce IP vreau eu, și când vreau eu. Tu, în schimb ai o atitudine de mucos de 25 de ani cu trei ani \"experiență\" și studii de scurtă durată. Tu, la tuleii pe care îi ai, crezi că ai dreptul să ceri socoteală unui conducător de universitate (sau facultate, că în capul tău mare în care creierul are muuult loc, e același lucru)???) Ce somitate internaționă ești tu, încăt să fie Nevoie ca rectorul să-ți câștige respectul??? Oricum tu nu ai respect pentru nimeni. Îți permiți să iei la per tu pe toată lumea, chiar dacă aveai o bănuială că ar fi profesor. Foarte interesant: Un mucos ilustru anonim, consideră că se impune ca toată lumea să-i câștige lui respectul în condițiile în care, el, mucosul sfertodoct, jignește pe toată lumea care îndrăznește să nu fie de acord cu el. El mucosul se laudă cu un limbaj de popă de țară în domeniul de absolvire, se dă mare specialist, prin negarea celorlați si prin abordări ad hominem. El mucosul, nu știe să se răspundă la o întrebare banală din domeniul de absolvire, dar dă lecții de management al întreprinderilor\"micuțe\". El, mucosul, încurcă termenii de specialitate ridicând tonul și cadența inepțiilor debitate \"la un ritm\" nesustenabil(?!?). El mucosul nu va avea nici un rost în viață. De ce? Pentru că nu poate fi acceptat nici măcar acolo unde se promovează mediocritatea. Au și mediocrii mândria lor....
Raspunde

@28

Acum 8 ani

Bravo, demonstrezi exact cat de redus esti. Nu am jignit pe nimeni, in schimb tu ma faci mucos intr-un mod constant, desi ai gresit varsta. Ai omis sa imi arati unde am confundat universitatea cu facultatea, dar continui sa ma acuzi in continuare de acest lucru. Rectorul unei universitati trebuie sa isi merite respectul, titlurile pompoase si diplomele fara valoare nu te fac o persoana respectata mai ales cand nu esti capabil sa conduci o universitate si o transformi incetul cu incetul intr-o fabrica de diplome care inseamna nimic si care nu creaza niciun viitor pentru studenti. \"nu știe să se răspundă la o întrebare banală din domeniul de absolvire\" unde e intrebarea amice? Nu am vazut-o nicaieri, hai ia-ti pastilele si las-o balta. \" El, mucosul, încurcă termenii de specialitate ridicând tonul și cadența inepțiilor debitate\" explica-mi te rog domn\' profesor unde am incurcat termenii si unde am ridicat tonul? Din cate observ cele mai multe semne de exclamare se afla in comentarile tale. \"El mucosul nu va avea nici un rost în viață. De ce? Pentru că nu poate fi acceptat nici măcar acolo unde se promovează mediocritatea. Au și mediocrii mândria lor....\" clar, nu voi avea niciun rost in viata pentru ca nu sunt acceptat in locurile unde se promoveaza mediocritatea DAR intre comentariul meu anterior si comentariul asta am incheiat o treaba si din cate vad eu pe cifrele pe care le am in fata, am facut cam cat ar fi slariul tau pe o luna, sau cam pe acolo, intr-o ora si jumatate. Asa ca hai, explica-mi inca o data eminenta ta pseudo-telectual, crezi ca nu am un rost in viata? Si nu mai incerca sa te dai rotund cu exprimari de intelectual ca nu iti ies si doar demonstrezi ca esti un parvenit de mahala.
Raspunde

@29

Acum 8 ani

Parvenit de mahala??? Ce dracu\' o nai fi și asta. Vrei limbaj de teapa ta? Lasă că-ți dau!!! Ești un idiot ordinar și analfabet. Întrebarea pentru tine ca proaspăt mucos absolvent (așa ai spus) era mai sus, dar nu repet pentru tampiți ca tine. Citește și o găsești. Contabilii limitați ca tine ar trebui să știe că ULBS nu e facultate așa cum ai scris mucos cretin ce ești! Micționez pe banii tăi, făcuți din evaziune, țăran coclit de Proștea. Tu n-ai nici o brumă de bun simț pentru că habar n-au ce vorbești și cu cine!! Ai jignit o instituție cu peste 1200 de angajați. Ai jignit un conducător al unei universități, spunând că titlul de profesor este un titlu pompos. Ai spus că ULBS este un chioșc de diplome. Păi bine băi, mucos coclit, FSEGA, cum se cheamă, în cazul în care dă diplome la idioți care habar n-au care este funcția premisă a unei firme??? Aud, mucos obraznic??? Cum se cheamă un absolvent de Cluj care neagă mecanismele economuiei de piață. Ce zici dacă s-arvpune toți profesorii și absolvenții de Sibiu să)ți dea lecții intensive de economUie???? De ce nu faci bani în Cluj, de ce iei banii multinaționalelor care oricum te enervează, din Sibiu. Ia zi, mucos troglidit, nai vrei limbaj colocvial??? Și încă nu te-am trimis să-ți vizitezi mămica, dar dacă insiști, o fac!!
Raspunde

@25

Acum 8 ani

Nu, fiul lui maicata
Raspunde

@28,29,30

Acum 8 ani

Mai terminati dreaq ,se rad valcenii din SB de voi cu lacrimi!!!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))
Raspunde

@31

Acum 8 ani

Era vorba de copii născuți nătângi!!! Te-ai simțit, oligofren nebunatic??? :)))))))
Raspunde

@32

Acum 8 ani

Vâlcenii din Sibiu sunt muuuult mai inofensivi decât idiotul mucos cu aere de mare economist de Cluj!!! Unii sunt drăgălași :)))
Raspunde

Bine ca sunteti destepti

Acum 8 ani

Neamtu care vine in romanica si face o firma nu-i bun, ca nu aduce bani la statul Roman. dar prin salariile poate (doar) duble fata de cat ar putea da o firma autohtona, aia nu sunt bani la buget oare.....? din diferenta de 10 salarii - 2000 ron fata de 4000 ron net, se strang la buget cel putin 10*~2500 = 25000 ron in plus. ce, astia nu sunt bani?
Raspunde

@35

Acum 8 ani

Ai dreptatem, dar teoriile noastre nu sunt valabile...noi n-am terminat ca mucosu\' la CJ. Noroc cu el că a făcut FSEGA și a venit să ne învețe cum e cu economia de piață și cu fluxurile de capital ! Muream frate proști și habar n-aveam....
Raspunde

No ase ma!

Acum 8 ani

Pt. Cainele de paza al capitalismului, cel cu ultima postare no. 30: de ziua ta prietene, de ziua ta! Ceea ce s-a prezentat in postarea no. 7 este adevarat. Intr-o astfel de companie castiga extrem de bine top managemntul, bine middle management, binisor un inginer si plebea culege praful de pe toba dupa ce lucreaza 3 schimburi si numai stiu nici pe ce planeta traiesc. Acuma, ca mai vine inca o fabrica in Sibiu nu-i rau dar nici ceva extraordinar. Ce-ar fi, de exemplu, sa se faca publice toate beneficiile pe care o sa le aiba noul investitor? Costurile de relocare a productie - ca asta e de fapt, o relocare - plus beneficii minus costuri forta de munca = profit! mare profit! si atata timp cat costurile cu forta de munca sunt mici, o sa vina si o sa tot vina investitotri.
Raspunde

@37

Acum 8 ani

Prietene, nu mă erijam în câinele de pază al nimănui! Tu te erijezi în propovăduitorul egalităților de clasă ! Mă deranjează atitudinea de mahala a unora ca trogloditului de Cluj. Nu ideea era probleme ci modul aiuristic în care se susține! Ai ieșit cumva din țara asta să vezi efectiv cum se lucrează în alte sedii ale multinaționalelor atât de hulite de voi ???? Crezi că acolo e altfel? Plebea e plebe peste tot și așa trebuie să rămână ! Inginerii sunt ingineri și-n Germania și-n Malaezia, iar middle&top-management la fel de bine plătiți (păstrând palierele) Deci unde-i problema???? Că există plebe? N-au decât să facă școală, cursuri, formare și să avanseze. Așa va fi întotdeauna, doar dacă nu revine comunismul la putere și rămân efectiv doar două clase sociale ! Nu știu de ce apari și tu cu amenințări suplimentare să-l susții pe mucosu\' de CJ. Învățați în primul rând să respectați ierarhiile într-o firmă, apoi înțelegeți mecanismele firmei, după care luați cuvântul. Dar fără teze marxisto-staliniste și într-un limbaj de specialitate. Aerele de superioritate sunt pentru fraieri. Nu prind la cei informați. Și nu mai amenințați gratuit. Asta e cel mai ușor, dar nu ne ajută.
Raspunde

No ase ma!

Acum 8 ani

Nu hulim corporatiile / multinationalele ci drojdia care din pacate o aduna in momentul in care intra la noi in tara! aici este de fapt intriga. Dar sa o luam punctual: 1. se face ca am o vasta experienta in multi-nationale, ca \"injiner\" , (bastinas sibian indoctrinat la cj) si culmea, am fost la \"educare\" la sediul mama. Mare branza nu-i doar ca munca este altfel apreciata si omul este altfel apreciat. 2. da, plebea e plebe. diferenta este ca palmasul din Germania isi permite un trai DECENT in conditiile in care lucreaza pentru aceasi companie. 3. Problema: Fair play. Nu am nici o afinitate politica. sunt sufiecient de lucid sa vad ca in lume exista doua clase indiferent de era sau doctrina: condusi si conducatori. Plus sub-specia viermele oportunis, sluga cu doua boturi care latra-n timp ce musca. Oare nu cumva sunt astea niste reminescente fanariote adorate de comunisti? culmea, inca se perpetueaza si prospera! ceea ce ne duce la urmatorul punct: 4. ierarhia: un...sef care are o ascensiune cel putin indoielnica tot timpul isi va simtii pozitia amenintata si tocmai problematica ierarhie o va aduce tot timpul in discutie. iar eu te intreb: care este diferenta dintre lider si sef? noi nu avem lideri. mecanismele unei firme sunt simple si usor de inteles dar la noi, cumva, totul devine mult mai complicat si ierarhizat decat la sediul mama! in companiile germane se merge pe asa zisa ierarhie plata. Oare ce argument se mai invoca in astfel de discutii? Pai nu este cazul deoarece un om cu viziune, cu abilitatea de a aduna oameni in jurul lui si de a inchega o echipa este pur si simplu lasat sa-si urmez cursul. Apropos, seful meu, manager de departament, se considera colegul meu, nu seful meu!Dar este neamt. Romanii in schim, au placerea asta de a se crede faraoni! In fine, cred ca este un pic deplasata treaba cu tezele marxisto-staliniste(?!). Ideea era ca din pacate suntem fraieri (sa nu zic slugi) in tara noastra. Vrem nu vrem, comunisti sau nu, marxisti, masochisti, crestini, pagani, etc, asta e adevarul.
Raspunde

Angajat

Acum 8 ani

Indiferent de ce s-a discutat mai sus, faptul ca se deschide inca o fabrica in Sibiu este ceva in plus (parerile sunt clar impartite cat de mare este valoarea in plus). Pentru mine ar fi clar o valoare mai mare daca ar fi o companie cu capital romanesc sau o companie de IT, fiindca pe partea de productie industriala deja Sibiul sta bine. Pe langa asta, ar fi mult mai bine daca am avea noi toti mai multa initiativa. Ne plangem toti ca sistemul ne impiedica sa facem ceva pe cont propriu dar nu demonstram prea multa initiativa nici acolo unde statul are o influenta foarte mica. De exemplu sunt foarte putine aplicatii/ jocuri dezvoltate de romani pentru smartphone-uri comparativ cu numarul de locuitori sau chiar comparativ cu cu numarul de angajati in IT (este doar o estimare personala, este posibil sa gresesc).
Raspunde

IT

Acum 8 ani

Din pacate nu sunt suficient de multi oameni pregatiti pe IT in Sibiu. Facultatea e depasita, indoctrineaza cu tehnologii pentru care primeste \"finantare\", majoritatea profesorilor nu au interes sa invete studentul sa gandeasca. Pe de alta parte generatiile noi nu au atat de multi oameni pasionati cu adevarat de IT, oameni care sa caute sa invete de placere.
Raspunde

cetateanu europeanu

Acum 8 ani

Problema e ca daca vrei sa incepi tu o afacere pe cont propriu, cand ai si competente, dorinta, putere, tinerete, au grija altii, mai bine -zis, sistemul, sa-ti scada tot entuziasmul : birocratie si o legislatie stufoasa si paguboasa, la care sa nu uitam si coruptia la greu !
Raspunde

clujean,de la ni batal norocu

Acum 8 ani

mai lasane baoi ala cu faculatea facuta la cluj ,voi in 60 de ani de invatamint ,nici s-a impsachetati ,telefoane ,nokia ,au stat la coi mai putin de 2 ani si caramba ,acum va bucurati ca vine italieni s-a va faca oale si cratite ,ba la ce va-ti dus pina in italia ,la noi in judet [mediasi ] se face oale de 200 ani ,poateai auzit de emailu rosu ,cu ce esti mai destept ca absolvi o facultate la cluj comparabili cu sibiu ,asta este asa ca da bine la fraieri de parinti care crede ca acolo daca face o specialitate ia -sa copii mai destepteti ,ba ttrebuie ,dupa absolvire s-a nu mai primiti pe posturiu pe cei care au tradat s-a se duca la cluj ,angajam de ai nostri sibieni ,cu aia care i-i produce ,cluju s-a spele pe cap ,scoli nerecunoscute in ue ,la spalat vase si adunet recolte de pe cimpurile din vestu europei nu trebuie multa scoala ,si aia cu investitori straini ,e normal bai frustratilor ca ala vine s-a aiba profit ,si va da salari intre 300 si 1000 euro ,ca daca a-r trebui s-a va plateasca cu ,3000 nu sa-r mai deplassa 1000 -2000 de km ,nu va puneti intren\\barea de ce s-a triplat populatia sibiului cu de aia de la vale de carpati [valahia ] bai va-ti suparat pe ,petre roman cind va spus ca suntem un morman de fier vechi ,si la-ti dat jos ,acuma se vede cit de eficenti am fost ,ba spune o masina facuta in totalitate cu concept romanesc ,excluzind ,marele lastun ,cu motoras de stergator de parbriz ,as ca mai lastine cu inelighenta voastra ,s-au nu vedeti in ce infundatura a-ti bagat tara ,si tu ala cu natingi ,faci parte cin aripa natarailor si sugativelor ,vei fi si tu unu priposit la bani publici ,de daca te intreba cineva unde lucri nu sti adresa ,nu -mai unde este caseria ,s-a dai din clanta si numicconcret ,ba autoihtonilor faceti locuri de munca s-a se intoarca aia 6 000 000 de diasporeni acasa si s-a producem noi locuri de munca pentru aia de vine s-a ne dea de lucru ,nutoti avem norocu la joburile date cu dedicatie familiei si apropiatilor ,,astea sunt arvunite inainte s-a se scoata la concurs ,inghesuiala mare pe astea bugetate de la stat degeaba ,bai detractorilor bucurativa ca locuiti intr-un judet fara probleme sociale ,maimuitativa si la alti ,durere mare ,nu va maim uitati la antena 3 aia sunt o televiziune care apara numai fosti securisti ,batrini in rele cu pensi de ce primeste intr-o luna nu poate cheltui intr-un an ,sifon si mare natarau
Raspunde

@43

Acum 8 ani

Mai ai rezerve de xanax ,analfabet paranoic? ia vreo 3 pastile ,poate-ti revii dreaq de natang!!:)))))))))
Raspunde

@43

Acum 8 ani

Deconcentratele unde sunt, troll nenorocit!!?????!!
Raspunde

vai

Acum 8 ani

prostani cu commenturi aiurea...pt ce savina un investor in romania si sa dea salarii mari?pt k nu este infrastructura?pt k nu sunt oamenii scoliti iar muncitorii sunt tzarani urbanizati?pt mizerie si hotie? cand va creste productivitatea atunci vor fii si salarii adecavate...grecii lucreaza in medie cel mai mult din ue dar sunt varza pt k numai freaca manganul....Productiviate....astai solutie pentru marirea [email protected] tinerii numai pleaca k nu au ce manca in tzara....sau saturat de hotie,dezordine si mafiotii neocomunisti .....de o tara primitiva care traieste din basme si nu vede k este gunoiul europei
Raspunde

@43

Acum 8 ani

Să vină. Au obligația să angajeze persoane cu dizabilități. Poate îți oferă vreun post în conformitate cu pregătirea ta precară. La mătură, mop, toalete etc. Așa scăpăm de apariția ta pe aici. Vei avea mai puțin timp liber.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus