Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Cat de bine gandite sunt sensurile giratorii din oras? Demonstratie practica de “las’ ca mere si-asa"

Un sibian, pe nume Mihai Caciuc, arată într-un mod cât se poate de simplu cât de bine a fost gândit sensul giratoriu dat în folosință săptămâna trecută de municipalitate și amplasat la intersecția străzilor Negoiu cu Ștefan cel Mare și Negruzzi. Într-un mesaj trimis pe adresa ziarului nostru, cititorul demonstrează că sensul giratoriu nu face altceva decât să încurce sau chiar să pună în pericol viața pietonilor.

”Referitor la sensul giratoriu de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare, Negoi, Negruzzi, de curând dat în folosință, sunt de făcut următoarele observații privind modul în care a fost gândită circulația pietonilor:

Plecând de pe partea numerelor cu soț a străzii Negoi, pentru a ajunge pe trotuarul dinspre centrul medical Carpe Diem, trebuie traversate 5 (cinci!) străzi dintre care 4 (patru) pe treceri pentru pietoni și strada Negruzzi fără trecere pentru pietoni, făcând în total 150 de pași. Dacă vreun pieton dorește să fie corect, ar trebui să meargă dus-întors până la intersecția cu str. Noica și să traverseze str. Negruzzi pe trecerea de acolo.

Plecând în sens invers, dinspre centrul medical Carpe Diem spre str. Negoi (sau cabinetul stomatologic Confort Dental) trebuie traversată strada Ștefan cel Mare fără trecere pentru pietoni și sunt necesari 50 de pași. Și, culmea, tocmai acest segment de stradă (cu sen unic) cel mai puțin circulat și mai puțin periculos, nu are prevăzută trecere pentru pietoni!”, scrie cititorul ziarului nostru.

 În concluzie, domnul Mihai Caciuc, arată că sensul giratoriu nu este nici pe departe terminat și că nimeni nu s-a gândit și la pietoni când l-a conceput.

”Lucrarea nu este terminată. Dacă lucrarea este considerată terminată, e opera unor indivizi care nu s-au coborât din mașină de când au împlinit 18 ani sau care s-au specializat în “las’ că mere și-așa”. Daca s-au terminat banii și vopseaua pentru cele două treceri de pietoni (care lipseau și înainte de construirea sensului girator, probabil tot dintr-o economie prost înțeleasă), recomand Primăriei Municipiului Sibiu să apeleze la sponsorizări sau chetă publică, dar să nu lase impresia că își bate joc de cei care vor sau trebuie să meargă pe jos, poate chiar la cele două centre medicale”, a mai scris Mihai Caciuc.

Primăria Municipiului Sibiu a anunțat joia trecută că lucrările la acest sens giratoriu au fost finalizate și că el este dat în folosință. Lucrarea a durat mai puțin de o lună, fiind executată de SC DPC SA pentru suma de 206.000 de lei, fără TVA.

Foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

23 comentarii

mda

Acum 8 ani

Sa faca domne treceri de pietoni pe diametrul giratoriului, cum sa pui pietonul sa mearga pe jos atat? Sau in cel mai rau caz la jumatate de metru de iesirea din giratoriu.
Raspunde

tracul

Acum 8 ani

Voinea nu are ce cauta LA politia rutiera, pt CA tot in municipiu se face cu semnatura lui...
Raspunde

ffddas

Acum 8 ani

spalare de bani cu sensurile giratori din sibiu, majoritatea sunt in plus...
Raspunde

iep

Acum 8 ani

I-a mai dai in plm, vor treceri de pietoni la botul calului. Cine zmeul a mai vazut trecere de pietoni fix in giratoriu. La noi inca se fac carari pe principiul lenii pedestrului(prima data necivilizatul face cararea, dupa administratia amenajeaza calea)
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Felicitari dl Mihai pentru sesizare. Fara a mai fi necesar un test de inteligenta putem concluziona ca cei din Primarie care au proiectat sensul sunt niste retardati au distrus o intersectie putin circulata cu multe locuri de parcare pentru a face un rahat de peste 250.000 lei. Idiotul care o proiectat giratoriul s-o dus oare sa vada ce-o facut. Mai bine dadeau banii de pomana DPC-ului sa mai puna un rand de borduri si lasau intersectia cum era.
Raspunde

Marius

Acum 8 ani

Inteleg ca lipseste 1 din 5 marcaje, dar privind distanta, pe cine a omorat mersul pe jos? Intersectia asta a fost mereu cu problema, avea trecere in diagonala.. La Semaforului cu Milea cati pasi trebuie sa faci sa ajungi de pe Rahova peste drum la Aral? Probabil peste 500!
Raspunde

@conducerea orasului

Acum 8 ani

Toate astea se intampla cand pe Gladiolelor inca ne mai bucuram de betoanele ceausiste, fara acestea probabil strada era de pamant...la numai 10min de centru. Personal o sa ma ocup de bataia angajatilor din primarie, chiar nu mai am rabdare cu acesti sfidatori!
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Dl Marius circul zilnic prin intersectia asta si iti pot confirma ca tot cu probleme este, oameni sunt mai confunzi cei care au prioritate se opresc cand nu trebe iar pentru ceilalti daca nu te feresti tu iti julesti masina. Giratoriul prin definitie se construieste in mijlocul unei intersectii si e facut sa te oblige sa reduci viteza iar prin circularea in cerc se asigura intersectarea a doar doua traiectorii reducand considerabil riscul de accident. Aici giratoriul e facut dupa colt daca vii dinspre Politie nefiind necesar nici sa reduci viteza nici sa schimbi directia de mers ca treci prin el fara sa-l observi iar daca vrei sa faci stanga venind dinspre V. Aaron nici macar nu e necesar sa ocolesti giratoriul ca ai loc berechet sa virezi stanga la fel de \'regulamentar\' ca si inainte.
Raspunde

incredibil :)

Acum 8 ani

vai de mine , cum sa mearga pietonul 150 de pasi ? :) propun o scara rulanta cu fotolii prin mijlocul intersectiei ca pietonul obosit si puturos sa poata sa si doarma putin ! putoriilor miscati-va hoitul ca aveti 50 de metri de mers !
Raspunde

Sb

Acum 8 ani

Sinteti idioti toti , ce nu va place sa aprobat in comisia de circulație este ok , marcati orașul odata ca va prins festivalul cu orașul cenușiu
Raspunde

sb@

Acum 8 ani

*****
Raspunde

@9,

Acum 8 ani

lasa-ma sa ghicesc: conduci bemveu, fauveu, audi sau opel \"tunat\" - parc-as merge pe bemveu, porti tricou D&G alb, sintetic, mulat pe niste bicepsi mai mult sau mai putin lucrati, da\' sigur tatuati, jeans cu talie joasa, mirosi a parfum dulce (prost, luat din oferta strazii) - a propos de \"puturos\" -, ai parul dat cu gel, creierul fezandat in alcool prost si asezonat cu etnobotanice. Educatie?! Ce-i aia, cin\' sa ti-o faca? E clar, pe la scoli ai dat (dac-ai dat...) degeaba. De unde stiu? Uite de-aici: \"putoriilor\". Pe scurt, esti definitia cocalarului:))
Raspunde

giratoriu necesar

Acum 8 ani

Giratoriul era foarte necesar, apoi cat de bine l-au implementat asta inca nu sunt lamurit, am trecut doar de 2 ori pe acolo, nu mi s-a parut sa fie vreo problema...
Raspunde

Liviu

Acum 8 ani

Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la ***: liviu3591***
Raspunde

K.Samuel

Acum 8 ani

Sunt multe configuratii rutiere in care se vede ca nu s-a investit foarte putina gandire. Ar fi bine sa existe o metoda prin care cetatenii sa poata sugera modificari sau sa poata fi dezbatute aceste modificari, la fel cum sunt dezbatute, teoretic, PUZ-urile.
Raspunde

ATENTIE SOFERI

Acum 8 ani

cum se vine pe str stefan cel mare dinspre politie catre sensul giratoriu nu se vad semnele de circulatie...nici cel de cedeaza ,nici cel de giratoriu...sant puse dupa un pom...dorel le-a pus
Raspunde

dan-t

Acum 8 ani

Un sens giratoriu prost se poate vedea la iesirea din Mall spre Selimbar si Brasov (ultimul sens giratoriu). Iesirea din Mall are doua benzi iar in sensul giratoriu exista numai o banda o banda de pe care se intra in dreapta spre Selimbar si la stanga spre Sibiu. Exista o singura banda in sensul giratoriu (desi aveau loc doua - una din ele fiind pietruita cu piatra cubica). Intrebari: Ambele benzi de la iesirea din parcarea mallului au voie sa se incadreze pe banda din sens (prima banda nu are nici un semn de obligare la dreapta (spre BV)? Daca se intampla un accident intre doua masini care au vrut sa intre pe aceeasi banda, care sofer este vinovat? As dori daca se poate sa fie intrebat cineva de la drumuri sau de la politie cum a fost gandit sensul ala si cum se poate iesi in siguranta.
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Poate-ti va raspunde joseph-puppenklausul sef de pe-aici ,el e atotstiutor ,se pricepe la toate...hi hi hi hi:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

nh

Acum 8 ani

cinema multiplex?
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Sensul acela nu a fost gândit.
Raspunde

@dan-t

Acum 8 ani

Intersectia cu pricina a fost \"ridicata\" la rangul de giratoriu cu efort minim si asta se vede. Zona pavata trebuia sa fie banda de circulatie valida dar asa cum e acum este ceva foarte ambiguu. In plus e si inaltata dand apa la moara celor care nu vor sa vada o banda acolo. Normal ar fi ca cel care s-a incadrat pe banda 2 la iesirea din parcare sa isi continue drumul in giratoriu pe banda \"pavata\" iar cei care sunt inscrisi pe banda 1 sa o ia fie la dreapta fie sa intre in giratoriu pe banda 1 pentru a iesi spre Selimbar. Pentru a remedia situatia ar trebui ca pavajul sa fie scos si inlocuit cu asfalt. Temporar ar putea sa marcheze cu vopsea cele doua benzi pentru a mai elimina din ambiguitate. Si pentru ca vorbim de giratorii bine facute, mai sunt si altele. Giratorii cu 2 benzi desi strazile au doar 1 banda pe sens (facute asa pentru a scoate un ban in plus pentru constructor) sau piste de biciclete desenate pe exteriorul giratoriului. In apropierea intersectiilor biciclistii si orice alt vehicol trebuie sa se inscrie corect in functie de iesirea vizata. Cu porcariile alea de piste voi obligati biciclistul sa intre pe exteriorul giratoriului indiferent de directia vizata, punandu-i astfel viata in pericol. Biciclistii care au suficiente cunostinte de circulatie pot sa se incadreze la fel ca orice alt vehicol. Ceilalti pot folosi trecerile de pietoni pana trec de intersectie.
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

citind comentariile unora de aici imi confirm teoria ca 95% din soferi sunt analfabeti si imbecili. Se vede dupa \"calitatea\" cu care conduc unii, dupa cum se inscriu in giratoriu si dupa cum reactioneaza in trafic! VAI DE STEAUA VOASTRA!!!
Raspunde

@un sibian

Acum 8 ani

Bine că ești tu cel mai corect șofer din trafic!!! Nu îți este rușine să jignești gratuit pe toată lumea? Te crezi centrul universului, nesimțitule !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus