Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

DPC va construi trei noi sensuri giratorii pe Balea, Calea Dumbravii si Autogarii

DPC va construi trei noi sensuri giratorii pe Balea, Calea Dumbravii si Autogarii

Aproape 1,5 milioane de lei, fără TVA, este valoarea lucrărilor de construire a trei noi sensuri giratorii în Sibiu, prevăzute a reglementa circulația în trei importante intersecții din oraș. Cele trei sensuri giratorii vor fi construite la intersecția străzii Bâlea cu străzile Ștefan cel Mare și Moldoveanu, la intersecția străzii Ludoș cu strada Calea Dumbrăvii și la intersecția străzii Autogării cu Metalurgiștilor. Contractele de execuție urmează să fie semnate în cursul acestei săptămâni, iar lucrările ar trebui finalizate până la jumătatea lunii septembrie. ”Contractele pe care le vom semna includ și proiectarea acestor sensuri giratorii. Am rugat Direcția Tehnică să pună accentul și pe realizarea marcajelor, inclusiv amenajarea și marcarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni”, declară primarul interimar Astrid Fodor, potrivit unui comunicat de presă emis de administrația locală.
Cea mai scumpă lucrare este cea de amenajare a giratoriului de pe strada Bâlea: 524.623,06 lei. Al doilea sens giratoriu ca valoare este cel de pe Calea Dumbrăvii - 445.618,90 de lei. În fine, lucrarea de la intersecția Autogării cu Metalurgiștilor va costa 429.347,87 lei.

  • Contractele includ atât realizarea proiectelor tehnice și obținerea avizelor necesare pentru lucrări, cât și execuția propriu-zisă a lucrărilor. Pentru proiectare și avizarea lucrărilor constructorul are termen 2 luni pentru predarea documentelor, iar execuția lucrărilor are ca termen o lună de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pe lângă amenajarea sensului giratoriu, constructorul va extinde și rețeaua electrică necesară pentru iluminarea zonei, dar va crea și racordurile la rețelele de apă și canalizare în cazul sensului giratoriu de pe strada Bâlea”, comunicat Primăria municipiului Sibiu

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Ovidiu

Acum 8 ani

- fain, dar la fiecare merge si o fantana arteziana
Raspunde

Maria

Acum 8 ani

Sunt curioasa sa aflu daca exista un studiu de trafic , o chestionare a participantilor la trafic orice studiu concludent pentru amplasarea giratoriilor in acest oras .De altfel as vrea sa stiu concret (studii,fapte) utilitatea acestora de investim atat in ele . Primaria sibiana nu ofera transparenta cetatenilor deloc ,asta e la fel cu instaurarea sensurilor unice aiurea in oras ,trecerilor de pietoni si pistelor de biciclete.Cred ca Primaria uita cine plateste aici taxe si impozite enorme! Rusine!
Raspunde

ss

Acum 8 ani

Îți spun eu studiu de trafic.....cand vii despre Moldoveanu , semaforul tine 90 de secunde....așa ca aștept demult acest giratoriu
Raspunde

A

Acum 8 ani

In sfarsit, Autogarii cu Metalurgistilor, acolo chiar trebuia unul, de mult. @Maria, sensurile unice sunt facute pentru a distribui traficul uniform in unele zone, chiar daca nu este nevoie SI pentru a crea locuri de parcare (pe sens unic se poate parca si pe stanga si pe dreapta) iar sensurile giratorii sunt construite pentru a fluidiza traficul in intersectii (sunt superioare semafoarelor). Singurul sens giratoriu care e aiurea e cel de la dumbravii cu mihai viteazu, acolo trebuie desfintat semaforul pentru ca din cauza lui se blocheaza intersectia.
Raspunde

citirtor

Acum 8 ani

Oare unde se intersecteaza str Negoveanu cu Balea si cu Stefan cel Mare ?!
Raspunde

@5

Acum 8 ani

Acelasi lucru ma intrebam si eu. Poate se refera la strada Negoi...?
Raspunde

klaus

Acum 8 ani

Dacă tot se fac atâtea sensuri giratorii... multe foarte prost gândite gen pe dima, alba iulia/morilor, etc SA GÂNDEASCĂ trecerile de pietoni la 100 m de sens, nu la 20 m. Dna primar , dna arhitect Urdea GÂNDIM și noi?!?!
Raspunde

cu cercul

Acum 8 ani

Negoveanu e în vasile aron!
Raspunde

arhitect.

Acum 8 ani

Felicitari doamna primar pentru continuarea investitiilor in oras. Imi dau seama ca aveti o gramada de probleme in primarie dar va mai propun ceva in premiera, ceea ce ar trebui ca sa aiba primaria in vizor, cred ca pentru asta o sa creez si ceva animozitati. Blocul turn aflat vizavi de hotel IBIS aflat in zona centrala si vizibil din multe parti este intr-o stare nu tocmai buna. N-ar putea primaria in legatura cu proprietarii [ care probabil nu-s tocmai avuti] sa acceseze niste bani si sa-l renoveze in stilul hotelului Ibis si Ramada ca sa creeze un cadru arhitectonic integrat urban? E pacat de zona ca sa fie lasat un bloc nerenovat si neintregat arhitectonic in zona centrala a Sibiului..
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

9, Auzi, am și eu o verișoară, e văduvă săraca și are și doi copii, n-am putea să-i reparăm și ei coliba? Stă pe Noica...
Raspunde

@10

Acum 8 ani

Lasa bascalia, aici e vorba de aspectul central arhitectonic al Sibiului vizibil din multe parti.
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Ăhă, bine că mi-ai zis, atunci cred că ieșim mai ieftin să acoperim blocul cu un afiș publicitar, facem și bani din asta. Amice, lăsând gluma deoparte, unde naibii te crezi, în Bucureștiul lui vanghelie care își cumpără voturile cu asemenea pomeni nedrepte??? Păi, ce, din banii mei vrei să îți repar casa ta? Mult mai simplu ar fi ca să se respecte hotărârile CL deja existente cu privire la fațade și proprietarii care nu le respectă să fie amendați. Care nu-și permite să se mute la țară.
Raspunde

@12

Acum 8 ani

In primul rind nu-i casa mea, daca era nici nu pomeneam de asa ceva, in al doilea am propus ca sa se gaseasca o solutie amiabila de ambele parti, in al treilea, are de cistigat orasul, nu eu.
Raspunde

007,5

Acum 8 ani

@13:Singura solutie amiabila este o somatie,cu termen de gratie de 90-100 zile in care apropitarii sa-si varuie coliba multietajata.Altceva e un furt din banii mei si ai tai.Orasul ar avea mai mult de cistigat daca s-ar repara strazile OK,din prima,nu daca s-ar varui un bloc din banii alocati strazilor.Iohannis a avut 4 mandate,bugete cit casa iar Sibiul arata jalnic in privinta infrastructurii.Daca-mi arati o reparatie facuta ca la carte(camin la cota,reparatie dupa sapaturi OK,o finantez.Daca nu,nu!(am finantat-o deja,platindu-mi taxele si impozitele,doar ca si-au batut joc de banii mei).
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

Acestea 3 sunt chiar binevenite. Bravo. In schimb sunt altele prost gandite si care nu justifica prezenta lor si a investitii lor destul de mari. Poate in viitor va ganditi si la unul in inrersectia str Tiglari cu str Lunga. Cred ca cei din zona pot confirma....
Raspunde

nume

Acum 8 ani

bai bine ca a fost ales presedinte de 7 000 000 de romani ,ca de nu mai apuca vreo 5 mandate ca primar ,ba toasu uitate la aia de bucuresti [primari ] ce tepe au tras bugetului municipal ,a trebuit s-a vina ,johannis la pupitru puteri s-a va arete de ce arata tara ca un *** asa de mare ,s-au esti din stafu sifonarilor din bani publici ,bai ,estesinguru primar din tara [johannis ] care a inceput aia cu transparenta la bani publici de aia din alea 1000 de strazi care aratau jalnic pina in 2000 ,acum in proportie de 90 lasuta arata super ,nu mai unu cu ochelari decal nu observa ,daca era ce spui tu folclor dimbovitian ,her ,johannis nu era ales presdedinte ,era coleg cu pinalti ,vanghele ,chiliman ,etc ,la beciul domnesc ,mai lasa folcloru ala comunist toti fura ,si cu ata va acoperiti voi intre voi care furati de 25 ani ,ba nu mai pacaliti pe nimeni ,voi nu aveti culoare politica incepind din 2000 cind va dat startu la furat ,biombonel [nastase en case] i-a vezi cine a scos legea 18 ,ala cu multe matusi gen tamara ,ca morti nu vorbesc ,as face si eu puscarie vreo 7-8 luni si cind sunt eliberat conditionat ca indeplinesc criterile adica sriu niste romane cu apologia spagilor primite +indeplinesc virsta peste 60 ani si gata ma ofer voluntar la o viitoare condamnare a lui bombonel daca i-mi lasa numai 4-5 la suta din avere ,cred ca nu mai stau la geam s-a vad cind vine postasu cu pensia mea nesimtita de 400 roni +idexarea de 3 covrigi brasoveni si un litru de ulei ,s-a vezi batrineti fericite pe mine ,nnumai mese la continental forum ,si vacanta la monaco ,ibizza ,maiami ,etc ,asa ,ocna si parcu astra s-a tot traiesti ca tortionaru visinescu pina la 90 -100 de ani
Raspunde

Mircea

Acum 8 ani

Mi se par un lucru foarte bun giratoriile. Fluidizeaza traficul si economisesti bani prin eliminarea semafoarelor.
Raspunde

@17

Acum 8 ani

Si sa nu uitam de economia de curent daca nu mai sunt semafoare - asa in vreo 3 milenii se amortizeaza costul giratorilor :))))
Raspunde

sibianul

Acum 8 ani

Nu poate DPC-ul sa faca si un MULTIPLEX ?
Raspunde

@19

Acum 8 ani

Daca ar putea am avea in fiecare intersectie cate unu :))
Raspunde

MOSU

Acum 8 ani

Un lucru facut este un bun ptr toata lumea ........Sper sa nu semene cu lozinca d lui GHINION
Raspunde

22

Acum 8 ani

sensurile giratorii fluentizeaza si fluidizeaza orice segment de trafic iar accidentele aduse de acceleratia la culoarea verde dispar
Raspunde

@2

Acum 8 ani

sensurile giratorii fluentizeaza si fluidizeaza daca mai adaugai si ca le flegmeaza erai de pus in rama
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus