Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Propunere PSD: Stagiu militar de sase luni pentru barbati si femei

Propunere PSD: Stagiu militar de sase luni pentru barbati si femei

Un proiect de lege propus de deputatul PSD Ninel Peia prevede introducerea serviciului militar voluntar, de șase luni, pentru bărbații și femeile care au vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Pe această perioadă de instrucție ei vor avea calitatea de militar in termen, scrie în propunere. În cazul în care proiectul de lege va fi adoptat până la finalul anului, recrutarile vor începe din luna ianuarie 2016. 
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a cerut la Sibiu, la sfârșitul săptămânii trecute, reintroducerea stagiului militar pe bază de voluntariat. "E necesar ca urgent să trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat", a declarat Dușa.
Deputatul social-democrat explică în expunerea de motive a propunerii legislative că voluntariatul, ca metodă de recrutare a soldaților are următoarele avantaje: costuri scăzute pentru instruirea și pregătirea luptătorilor, pe termen lung; crearea unei rezerve pertinente din care se vor selecta viitorii militari angajați pe bază de contract; instruirea și reconversia profesională a voluntarilor cu aplicabilitate în viața civilă, integrarea mult mai facilă a rezerviștilor și educarea și formarea voluntarilor prin disciplină și respect.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 552

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Jurnalisti de propaganda

Acum 8 ani

Scrieti \"voluntar\" in titlu, ce, nu mai era loc? Vreti doar trafic, pe spatele trepanatilor care citesc doar titlul, si care, inevitabil, vor comenta mai jos.
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

Pai asta e jurnalismul, cred ca din anul I, II se invata ca minciuna si exagerarea bate adevarul. Trebuie \'\'extrase din context\'\', titluri pompoase, alarmante, socante ca sa faca tantalaul sa citeasca. Facand o paralela, ca si pungile de snacksuri sau altele imbuteliate, impachetate, deshidratate, tratate...Una ambalajul, alta continutul. Jurnalism: cainele de paza al democratiei, dar educat sa-si bage nasul sub fusta :) Bine, nu chiar toti...
Raspunde

Radu

Acum 8 ani

Daca imi plateste statul salariul actual si mi se retine job-ul de catre angajator, sunt de acord sa fac armata.
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Misto1 Vorba cantecului: De-ar fi mandra capitan, as mai catani un an!!!
Raspunde

The romanian soldier

Acum 8 ani

Buna ideea lui Ninel ...si-asa se apropie razbelul cu ruznacii ...trebuie cat mai multa carne de tun pt tov. Putin&company!:)))))
Raspunde

$

Acum 8 ani

Nu mai bine un stagiu de 6 luni in constructii? Tinerii nu-si permit nici chiria la 30 de ani si locuiesc cu parintii...
Raspunde

soldat

Acum 8 ani

buna idee ,si incepeti cu baizadelele voastre ,imbogatitilor ,dinfosti toasi acum sunteti mari latifundari ,prpetari si alte gimbuscuri ,fanariote ,ce nu mai au saraci ofiteri femei de servici [soldat ] si cine sa-le faca cumparaturile ,greu cind te inveti cu ordonante si sluji ,ba acum guvernu se lupta s-a va mareasca pensile [militare ] ca pe restu de bulumaci i-a procosit cu de un litru de ulei si 2-3 kg de cartofi ,voi s-a traiti bine restu ,puncte ,puncte
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus