Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Incepand de astazi Sibiul este Capitala Universitara Europeana / FOTO

Incepand de astazi Sibiul este Capitala Universitara Europeana / FOTO

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a deschis oficial în această dimineață proiectul Sibiu Capitală Universitară Europeană. Timp de o săptămână, orașul nostru va găzdui nouă evenimente de înaltă ținută, în care vor fi implicați, pe lângă responsabilii ULBS, 25 de invitați de marcă din străinătate, 25 de invitați din țară, printre care membri ai Academiei Române și reputați profesori universitari, precum și alți 150 de participanți din afara Sibiului.

”Vă propun ca pentru o săptămână să uitați că trăiți în secolul vitezei și să reveniți într-o lume în care timpul are răbdare cu noi”, a spus Dana Preda, directorul Departamentului de Relații Internaționale al ULBS, în cuvântul de deschidere al evenimentului.

Scopul proiectului Sibiu Capitală Universitară este de a stimula excelența culturală, de a evidenția dimensiunea europeană a culturii produse în Sibiu și, totodată, de a proba rolul activ pe plan internațional al ULBS, precum și implicarea în problemele comunității locale.

”Astăzi deschidem o săptămână de cultură și civilizație europeană la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. După ce a fost Capitală Culturală Europeană, pentru o săptămână Sibiul devine o Capitală Universitară Europeană, dar eu aș propune să-i spunem mai simplu: Sibiu Capitală Europeană”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Proiectul care a început astăzi va reuni sub umbrela unei manifestări de anvergură  o serie de manifestări tematice diverse, de la conferințe și mese rotunde până la o școală de vară teologică, un festival internațional de poezie, două reprezentații teatrale și un concert de muzică corală. Toate sunt subordonate unui concept unitar, care relevă calitatea de capitală universitară europeană a orașului Sibiu. ”Acesta este un început de săptămână cu evenimente mai ales cu caracter cultural, discipline socio-umane. Săptămânile trecute au fost dedicate științelor inginerești. Eu sunt mându că Universitatea ”Lucian Blaga” are o comunitate academică valoroasă, o resursă umană valoroasă care duce faima acestei universități în țară și în lume”, a mai spus rectorul Ioan Bondrea.

Invitatul de marcă al acestei dimineți a fost profesorul William Chambers, vicepreședinte al Liverpool Hope University. În prezentarea pe care acesta a susținut-o, el a ținut să remarce deschiderea constructivă către internaționalizare pe care universitatea sibiană o are. ”În vizitele pe care le-am făcut la Sibiu am vorbit cu mulți colegi de-ai dumneavoastră și am rămas uimit de internaționalizarea universității dumneavoastră. Cel mai îmbucurător lucru este că nu intrați în proiecte internaționale pentru bani, obiectivul dumneavoastră este onorabil. Nu pot spune asta, din păcate, și despre universitatea mea din Liverpool. Ceea ce faceți dumneavoastră este chiar înaintea Europei din multe puncte de vedere”, a declarat profesorul William Chambers.

Programul complet al evenimentului și alte detalii pot fi găsite aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 575

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

episcop din canterbury

Acum 8 ani

Hope Univ ???? a nu se confunda cu Univ of Liverpool
Raspunde

MOSU

Acum 8 ani

fELICITARI !!! ...Conduceri U L B S ptr frumoasa initiativa CAPITALA UNIVERSITARA EUROPEANA .......SIBIU ,,,,,
Raspunde

alzara nepotu \'

Acum 8 ani

In timpulacesta un brasovean a postat filmuletul \"this is Brasov \" .Vizionare placuta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus