Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Jandarmii sibieni au avut o saptamana plina: 25 de actiuni incheiate cu amenzi in valoare de 5.100 lei

Jandarmii sibieni au avut o saptamana plina: 25 de actiuni incheiate cu amenzi in valoare de 5.100 lei

În perioada 19-26 iunie Jandarmeria Sibiu a desfășurat peste 25 de acțiuni în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, asigurării ordinii și siguranței publice. Pentru realizarea acestor obiective, echipaje de Jandarmerie au fost prezente în spațiul public pentru descurajarea comportamentelor necivilizate, protejarea persoanelor și a bunurilor acestora.

“Organizarea și desfășurarea acțiunilor de prevenire și combatere a faptelor antisociale în zona instituțiilor de învățământ preuniversitar (examene de evaluarea națională), în zone cu mari afluențe de public (manifestări cultural-artistice), derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituții abilitate ale statului (exercițiu multinațional Trident Joust 2015), constatarea unor fapte cu caracter contravențional și infracțional - constituie câteva repere de interes din această săptămână”, spun reprezentanţii Jandarmeriei Sibiu.

Pe timpul executării acestor misiuni jandarmii sibieni, sprijiniți de echipaje de la Grupările de Jandarmi Mobile Brașov și Târgu Mureș, au aplicat 14 sancțiuni contravenționale cu amendă și două sancțiuni cu avertisment, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 5.100 lei. De asemenea, au intervenit în trei situații pentru aplanarea unor stări conflictuale. Principalele fapte pentru care au fost aplicate sancțiuni sunt: comercializarea de bunuri în locuri neautorizate şi fără documente de provenienţă a mărfii; adresarea unor cuvinte și expresii jignitoare, oferireia unor favoruri sexuale în schimbul unor sume de bani; refuzul de a părăsi localul la cererea barmanului; lăsarea fără supraveghere a animalelor.

În această perioadă a fost constatată o faptă cu caracter penal, în 24 iunie un echipaj de Jandarmerie a fost sesizat că paznicul aflat în serviciu la o societate comercială a fost înjunghiat în picior de o altă persoană. Echipajul de Jandarmerie care a răspuns sesizării, l-a identificat pe suspect (Nicolae C. de 60 de ani din municipiul Sibiu) iar în urma verificărilor s-a constatat că acest conflict a izbucnit pe fondul unor neînţelegeri mai vechi referitoare la împrumutul unor sume de bani. Persoanei vătămate, în vârstă de 52 de ani, din municipiul Sibiu i-au fost acordate îngrijiri de către un echipaj medical sosit la faţa locului. În cauză au fost întocmite acte de sesizare a organelor competente să continue cercetările, agresorul fiind susceptibil de comiterea unei fapte cu caracter penal.

Foto: www.cugetliber.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 250

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus