Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Experti de renume international la Sibiu, in cadrul proiectului "Sibiu – Capitala Universitara Europeana" / FOTO

Experti de renume international la Sibiu, in cadrul proiectului

Proiectul ”Sibiu-Capitală Culturală Europeană” a debutat astăzi la Universitatea ”Lucian Blaga” cu două evenimente de înaltă ținută.

La prânz, sala Senatului ULBS a găzduit masa rotundă cu tema ”Sibiu-Capitală Culturală Europeană / Capitală Universitară Europeană 2007 – 2015”, care a reunit numeroși oameni de cultură, specialiști, cadre universitare și studenți. Invitatul special a fost profesorul William Chambers, vicepreședinte al Liverpool Hope University din Marea Britanie. Geograf de profesie, Chambers a declarat că vine în România încă din 1992 și că este uimit de modul în care orașul nostru a înflorit după anul 2007, o importantă contribuție având aici și Universitatea ”Lucian Blaga”.

”Universitatea dumneavoastră a avut viziune și a văzut în Capitala Culturală un motiv de creștere și dezvoltare. Nu-mi vine în minte nicio altă universitate din lume unde un proiect precum Capitala Culturală Europeană să aducă atâta dezvoltare ulterioară ca în Sibiu”, a spus William Chambers, în cadrul discuțiilor.

Directorul Centrului Cultural Interetnic Transilvania şi redactorul-şef al Revistei Transilvania, Dragoș Varga, a întărit ideea și a dat ca exemplu, printre altele, inițiativa locală Zona Nouă, care reunește tineri poeți și scriitori, și care organizează zilele următoare prima ediție a Festivalului Internațional Studențesc Zona Nouă.

”Când facem o invitație în țară le spunem invitaților că îi așteptăm la Sibiu, care încă este o Capitală Culturală. Până la urmă este și o chestiune de mândrie. Am trecut peste etapa de la începutul anilor 2000 când orașul era unul înnegrit, cu ziduri care stau să cadă”, a spus Dragoș Varga.

Școala Internațională de vară

În cadrul proiectului Sibiu – Capitală Universitară Europeană se desfășoară începând de astăzi și Școala Internațională de Vară ”Teologia contemporană în context global și ecumenic”. În deschiderea evenimentului, Facultatea de Teologie a ULBS a găzduit în această după-amiază prezentarea arhid. prof. Ioan. I. Ică, cu tema: ”Canonul teologie în dezbateri contemporane – teismul canonic al lui William J. Abraham și noua perspectivă a lui N. T. Wright”. Prezentarea a fost una de specialitate, spațiul pus la dispoziție de Facultatea de Teologie ”Andrei Șaguna” fiind plin.

Școala Internațională de Vară continuă mâine dimineață cu o prezentare a prof. dr. Pierre-Yves Brandt (Lausanne), urmat spre după masă de o altă prezentare, susținută de pr. prof. Jean Boboc (Paris).

Proiectul Sibiu Capitală Universitară are scopul de a stimula excelența culturală, de a evidenția dimensiunea europeană a culturii produse în Sibiu și, totodată, de a proba rolul activ pe plan internațional al ULBS, precum și implicarea în problemele comunității locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 422

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus