Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Delegatie din Hessen: suntem interesati de educatie, probleme de sanatate si problemele seniorilor

Delegatie din Hessen: suntem interesati de educatie, probleme de sanatate si problemele seniorilor

Pentru a treia dată în ultimii trei ani, la Sibiu a venit într-o vizită oficială președintele parlamentului landului Hessen, Norbert Kartmann. În cadrul vizitei de luni, Kartmann a condus o delegație formată din 16 parlamentari ai landului amintit (parlamentari din trei formațiuni diferite - CDU, SPD şi  Partidul Verzilor), cărora li s-a alăturat și ministrul de stat pe probleme sociale și de integrare, Stefan Grüttner.
“Am vorbit cu membrii delegație despre mediul economic, educațional, despre domeniul sănătății și cel social din Sibiu și, în acest context, despre migrația forței de muncă. Am subliniat faptul că plecarea specialiștilor este o pierdere pentru Sibiu, dar un câștig pentru partea germană având în vedere faptul că specialiștii noștri sunt bine pregătiți și, foarte important, mulți dintre aceștia cunosc limba germană. Eu sper că vom colabora îndeaproape și de aici înainte cu landul Hessen, domnul Norbert Kartmann fiind deja un adevărat prieten al orașului prin numărul de vizite făcute în Sibiu”, a declarat în urma vizitei Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului, potrivit unui comunicat de presă emis de administrația locală.
De cealaltă parte, ministrul de stat pe probleme sociale și de integrare a enumerat câteva din punctele de interes pentru delegația germană. ”Pe noi ne interesează situațiile cu care ne întâlnim în munca noastră politică în Hessen. Noi suntem interesați de teme precum educație, creșe, grădinițe, probleme de sănătate și problemele seniorilor, probleme pe care noi le gestionăm în cadrul Parlamentului landului Hessen”, a spus Stefan Grüttner, citat de aceeași sursă.
Unul din deputații care au făcut parte din delegație a ținut să laude evoluția Sibiului. „Suntem impresionați de dezvoltarea pe care am putut-o observa la Sibiu și ne bucurăm de asemenea, că domnul Președinte al României vine din Sibiu. În călătoria noastră dorim să ne informăm și despre instituțiile de sănătate și de sprijin social și suntem impresionați de marea deschidere și prietenie pe care am întâlnit-o deja din prima zi a șederii noastre. Pentru acest lucru vă mulțumim și dumneavoastră doamnă Fodor”, a afirmat Claudia Ravensburg.

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 252

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

joseph

Acum 8 ani

Traiane, încearcă să fii ceva mai specific, că dacă nu, articolul seamănă cu jurnalismul de tip Scânteia de-acum 30 de ani. Ce vor să facă nemții, azile, creșe, spitale?
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

ce ati dori sa vi sa faca? Pacat ca nu v-au intrebat!
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

@2, Te dai mare miștocar dar nici măcar nu pricepi că nu eu vreau ca nemții să facă ceva ci ei sunt cei care vor să facă, eu vreau doar să aflu ce vor să facă. Pricepi, sau îți trebuie traducător? De fapt, este foarte posibil că nici să nu facă ceva aici în afară de a recruta ceva forță de muncă specializată în a spăla bătrânii din Germania, infirmiere sau educatoare.
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

Cred ca nemtii vor sa vada cum am schimbat destinatia prin privatizari /retrocedari dubioase unor gradinite /crese. Despre scoli...Asa ceva nu s a petrecut in ex DDR.
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Norbert Kartmann are radacini sasesti, se trage, dupa tata, din Atel. Macar atat sa fi aflat din articolul de mai sus, si nu ca ar fi prieten al Sibiului bla, bla, bla....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus