Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Genuri muzicale variate, la a XIII-e editie a ICon Arts

Genuri muzicale variate, la a XIII-e editie a ICon Arts

Așa cum ne-a obișnuit de 12 ediții, Festivalul ICon Arts, care va avea loc în perioada 22 iulie – 1 august, la Sibiu, propune publicului meloman o mixtură elegantă de genuri muzicale. Multă operă, etno-jazz cu influențe balcanice și din Orientul Mijlociu, lucrări în premieră mondială compuse de studenții Academiei ICon Arts și un antrenant duel vioară-percuție sunt printre highlights-urile ediției din acest an.

Peste 150 de artişti, de pe toate continentele, se vor reuni la Sibiu, timp de nouă zile, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului ICon Arts. Acesta va debuta vineri, 24 iulie, cu concertul American Voices, care va avea loc, ca și anul trecut, la Biserica Cetate din Biertan. Recitalul tinerilor absolvenți ai unor universități prestigioase de peste ocean va cuprinde un program dinamic și variat, cu muzică americană și arii de operă, ce vor purta ascultătorii într-o călătorie sonoră pe parcursul ultimelor patru secole.

A doua zi, festivalul se mută într-un spațiu regal, la Castelul Peleș din Sinaia, pentru un recital de operă de excepție. Voci renumite ale scenei mondiale - soprana Anne-Marie Condacse și baritonul David Malis - vor oferi o mostră de excelență, acompaniați la pian de Diana Spînu.

„Revenind la Sibiu, luni, 27 iulie, ICon Arts propune publicului, la Sala Thalia, un duel antrenant, în care melodia și ritmul se întrec în a-și dovedi supremația. Combatanții sunt un violonist - Ladislau Csendeș și cinci percuționiști: Alexandru Anastasiu, Andrei Marcovici, Irina Rădulescu, Alin Anușcă și Alexandru Munteanu”, spun organizatorii.

Tot aici va avea loc cel de-al patrulea concert sub marca ICon Arts, care va purta spectatorii într-o călătorie poetică prin colorații Balcani și îndepărtatul Orient. Concertul, “Secret Poetry” by ARIFA, va fi o experiență plină de vitalitatea elementelor extrase din ”Babylon, Istanbul, București și Amsterdam, îmbogățite cu live electronics și improvizații contemporane. Rezultatul transcende suma părților sale și deschide drumul unei călătorii incitante prin hățisurile îndepărtate ale imaginației”, potrivit Songlines Magazine (UK). ARIFA este un grup internațional de etno-jazz cu inflexiuni contemporane, ce explorează vechile tradiții din Balcani și Orientul Mijlociu, reinterpretându-le într-un stil improvizatoric propriu, contemporan, pentru care a fost apreciat de critici și public, deopotrivă.

Miercuri, 29 iulie, pe scena Sălii Thalia vor fi prezentate, în premieră, piesele create de tinerii compozitori aleși în urma unei selecții internaționale, în cadrul programului de rezidență creativă al Academiei ICon Arts. Acestea vor fi interpretate de cvartetul ConTempo, invitatul de onoare al acestei ediții de festival. A doua zi, în același spațiu, cei mai buni dintre cursanții Academiei ICon Arts vor evolua pe scenă într-un program antrenant, în diferite combinații vocal-instrumentale și lucrări din diverse perioade istorice.

La finalul Academiei și Festivalului ICon Arts Celebrates! – Sibiu, participanții se vor reuni, prin tradiție, în Cetatea Fortificată de la Cisnădioara, pentru spectacolul de gală.

Biletele costă între 10 și 15 lei și se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, dar și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone, începând cu data de 15 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 318

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus