Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

CONVOCATOR

Consiliul de Administratie al Sometra S.A., având sediul social in str. Fabricilor nr. 1, Copsa Mica, judetul Sibiu, inregistrata la Oficiul Registrulului Comertului Sibiu sub nr. J32/124/1991, Cod Unic de Inregistrare 813526, capital social subscris si varsat 66.442.865 RON („Sometra” sau „Societatea”),
in baza prevederilor Legii 31/1990 privind societatile, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare („Legea 31/1990”), ale Legii nr. 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile si completarile ulterioare („Legea 297/2004”), ale Regulamentului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (in prezent Autoritatea de Supraveghere Financiara) nr. 1/2006 privind emitentii si operatiunile cu valori mobiliare, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Regulamentului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 6/2009 privind exercitarea anumitor drepturi in cadrul adunarilor generale ale actionarilor cu modificarile si completarile ulterioare, si conform actului constitutiv actualizat al Societatii („Actul Constitutiv”),
CONVOACA
adunarea generala extraordinara a actionarilor Societatii („Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor”) in data de 3 august 2015, ora 10:00 a.m., la sediul Societatii, pentru toti actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor tinut de catre Depozitarul Central pâna la sfârsitul zilei de 24 iulie 2015 („Data de Referinta”). Daca la data de 3 august 2015, din orice motiv, nu se intrunesc conditiile de validitate/cvorumul de prezenta pentru tinerea legala a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, urmatoarea Adunare Generala Extraordinara a Actionarilor va avea loc la data de 4 august 2015, in acelasi loc, la aceeasi ora, având aceeasi ordine de zi si Data de Referinta.
Numai actionarii inregistrati la Data de Referinta in registrul actionarilor tinut de Depozitarul Central au dreptul de a participa la si de a vota in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor.
Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor are urmatoarea ORDINE DE ZI:
1.    Aprobarea ordinii de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
2.    Aprobarea in principiu a divizarii partiale a Societatii prin desprinderea si transmiterea unei parti din patrimoniul Societatii, asociata in principal cu activitatea de productie/procesare a Societatii catre o alta societate, controlata de Societate, conform informatiilor preliminare prezentate de consiliul de administratie. Divizarea partiala a Societatii va fi realizata in beneficiul Societatii.
3.    Aprobarea mandatarii consiliului de administratie al Societatii pentru pregatirea si semnarea proiectului de divizare, in conformitate cu prevederile Legii 31/1990 si efectuarea oricaror altor formalitati si intreprinderea oricaror altor operatiuni economice, legale, financiare sau de orice alta natura necesare pentru pregatirea si implementarea procesului de divizare partiala a Societatii (inclusiv, dar fara a se limita la, desemnarea expertului in conformitate cu art. 2433 din Legea 31/1990).
4.    Stabilirea datei de 21 august 2015 ca data de inregistrare pentru identificarea actionarilor asupra carora se rasfrâng efectele hotarârii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, conform art. 238 din Legea 297/2004 si a datei de 20 august 2015 ca data „ex date”.

***
INFORMATII GENERALE PRIVIND ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ A ACTIONARILOR
La Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor sunt indreptatiti sa participe si isi pot exercita dreptul de vot numai actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor Societatii la Data de Referinta (24 iulie 2015), conform prevederilor legale si ale Actului Constitutiv, personal, prin reprezentantii legali sau prin reprezentant conventional (pe baza de procura speciala in baza formularului de procura pus la dispozitie de Societate, sau pe baza de procura generala, in conditiile legii). Actionarii au dreptul sa voteze si prin corespondenta, utilizand formularele speciale puse la dispozitie de catre Societate in acest sens.
Accesul actionarilor indreptatiti sa participe la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor este permis prin simpla proba a identitatii acestora facuta, in cazul actionarilor persoane fizice, cu actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere sau alt act de identitate national recunoscut de Statul Roman pentru cetatenii straini) si, in cazul persoanelor juridice, cu actul de identitate al reprezentantului legal (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere sau alt act de identitate national recunoscut de Statul Roman pentru cetatenii straini), insotit de un document oficial care ii atesta aceasta calitate.
Calitatea de reprezentant legal se dovedeste cu un certificat constatator eliberat de registrul comertului sau orice alt document emis de catre o autoritate competenta din statul in care actionarul este inmatriculat legal, care atesta calitatea de reprezentant legal, prezentat in original sau in copie conforma cu originalul. Documentele care atesta calitatea de reprezentant legal al actionarului persoana juridica vor fi emise cu cel mult 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
Reprezentantii persoanelor fizice vor fi identificati pe baza actului de identitate (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere sau alt act de identitate national recunoscut de Statul Roman pentru cetatenii straini), insotit de procura speciala, in baza formularului de procura pus la dispozitie de Societate, semnata de catre actionarul persoana fizica si copie dupa actul de identitate al actionarului.
Reprezentantii actionarilor persoane juridice isi vor dovedi calitatea pe baza actului de identitate al mandatarului (buletin de identitate/carte de identitate pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere sau alt act de identitate national recunoscut de Statul Roman pentru cetatenii straini), insotit de procura speciala, in baza formularului de procura pus la dispozitie de Societate, semnata de reprezentantul legal al persoanei juridice respective. Reprezentantii actionarilor persoane juridice vor prezenta si un document oficial care atesta calitatea de reprezentant legal al semnatarului procurii speciale (dovada emisa de o autoritate competenta, in original sau in copie conforma cu originalul, nu mai veche de 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor).
Documentele prezentate intr-o limba straina (cu exceptia actelor de identitate valabile pe teritoriul Romaniei) vor fi insotite de traducerea realizata de un traducator autorizat, in limba romana.
Incepand cu data convocarii, pot fi obtinute, la cerere, in fiecare zi lucratoare, intre orele 09.00-17.00, de la sediul Societatii, prin fax sau posta, formularele de procuri speciale pentru reprezentarea actionarilor in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, formularele de vot prin corespondenta, proiectele de hotarari si documentele si materialele informative referitoare la problemele/aspectele incluse pe ordinea de zi. Aceste documente sunt disponibile, incepand cu aceeasi data si pe website-ul Societatii, www.sometra.ro.  
Dupa completarea si semnarea procurii speciale pentru reprezentarea actionarilor in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, in baza formularului de procura pus la dispozitie de Societate, un exemplar original al procurii speciale, impreuna cu originalul sau copia certificata a documentelor mentionate mai sus privind identificarea actionarului, reprezentantului legal si a mandatarului, va fi depus personal sau transmis prin posta sau curier cu confirmare de primire, astfel incat sa poata fi inregistrat ca primit la biroul de registratura al Societatii, situat la sediul acesteia pana la data de 1 august 2015, ora 10:00 a.m., intr-un plic inchis, cu mentiunea scrisa in clar si cu majuscule: “PROCURA SPECIALA PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN 3/4 AUGUST 2015”. De asemenea, procurile speciale pot fi transmise si prin mijloace electronice la adresa de email [email protected] avand atasata o semnatura electronica extinsa, cu respectarea termenului precizat mai sus.
Actionarii pot fi reprezentati de alte persoane si in temeiul unei imputerniciri generale acordate in conformitate cu dispozitiile Legii 297/2004. Inainte de prima utilizare a acestor imputerniciri, copii certificate pentru conformitate a acestora se depun/ transmit astfel incat sa fie inregistrate la Societate cu respectarea procedurii si a termenului pentru depunerea procurilor speciale, indicat in paragraful anterior. In aplicarea prevederilor art. 243 alin 6^4 din Legea 297/2004, reprezentantul desemnat de actionar prin procura generala va da la momentul prezentarii la sala de sedinta, inainte de primirea buletinului de vot, o declaratie pe proprie raspundere, ce se va actualiza cu ocazia fiecarei adunari generale desfasurate de Societate, pe perioada de valabilitate a imputernicirii generale, din care sa rezulte ca nu se afla intr-o situatie de conflict de interese potrivit prevederilor legale mentionate.
In cazul votului prin corespondenta, formularele de vot, completate si semnate, impreuna cu dovada identitatii actionarului (in cazul persoanelor fizice, buletin/carte de identitate/pasaport, pentru cetatenii romani sau, dupa caz, pasaport/legitimatie de sedere sau alt act de identitate national recunoscut de Statul Roman pentru cetatenii straini respectiv, in cazul persoanelor juridice, buletinul/cartea de identitate/pasaportul reprezentantului legal, impreuna cu actul constitutiv, extras/certificat constatator eliberat de Registrul Comertului sau alta dovada emisa de o autoritate competenta) pot fi transmise la sediul Societatii prin servicii postale sau de curierat, astfel incat sa fie inregistrate ca primite la biroul de registratura al Societatii situat la sediul sau pana la data de 1 august 2015, ora 10:00 a.m., intr-un plic inchis, cu mentiunea scrisa in clar si cu majuscule: “VOT PRIN CORESPONDENTA PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN 3/4 AUGUST 2015”.
Formularele de vot care nu sunt primite la registratura Societatii situata la sediul acesteia, in limita termenului mentionat mai sus, nu vor fi luate in calcul pentru determinarea cvorumului si a majoritatii in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor.
Actionarii reprezentand individual sau impreuna mai mult de 5% din capitalul social al Societatii au dreptul, in conditiile legii, sa introduca noi puncte pe ordinea de zi si sa faca propuneri de hotarari pentru punctele incluse sau astfel introduse pe ordinea de zi, in termen de cel mult 15 zile de la data publicarii prezentului convocator in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a. Solicitarile insotite de documentele care atesta identitatea actionarului, vor fi transmise in scris, la adresa sediului Societatii, cu mentiunea scrisa in clar si cu majuscule: “PROPUNERI PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN 3/4 AUGUST 2015”. In cazul in care se propune introducerea unor puncte noi pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor se vor transmite totodata (i) documentele care atesta identitatea actionarului/actionarilor (astfel cum este detaliat mai sus) (ii) propunerile de hotarari cu privire la punctele nou incluse precum si (iii) informatii suplimentare cu privire la punctele propuse, care sa asigure o informare adecvata a tuturor actionarilor referitor la problemele supuse dezbaterii.
Orice actionar interesat are dreptul de a adresa consiliului de administratie al Societatii intrebari referitoare la punctele de pe ordinea de zi. Intrebarile, impreuna cu documentele mentionate mai jos, vor fi transmise Societatii in plic inchis cu mentiunea in clar “PENTRU ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR DIN 3/4 AUGUST 2015”. Pentru asigurarea bunei desfasurari si pregatiri a adunarii generale, actionarii sunt rugati sa exercite dreptul de a adresa intrebari privind ordinea de zi in termen de cel mult 15 zile de la data publicarii convocatorului in Monitorul Oficial. Societatea va raspunde intrebarilor adresate de catre actionari in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
Pentru exercitiul drepturilor mai sus mentionate (propunerea de noi puncte si/sau hotarari si/sau adresarea de intrebari), actionarii vor transmite Societatii si dovada identitatii, anume, in cazul persoanelor fizice, copia certificata a actului de identitate al actionarului (BI/CI/Pasaport/Legitimatie de sedere/act de identitate national recunoscut de Statul Roman) iar in cazul persoanelor juridice, se va prezenta actul de identitate al reprezentantului precum si un document oficial emis de o autoritate competenta privind calitatea reprezentantului legal al actionarului persoana juridica, in original sau in copie conforma cu originalul, nu mai vechi de 3 luni inainte de data publicarii convocatorului Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. Documentele prezentate intr-o limba straina (cu exceptia actelor de identitate valabile pe teritoriul Romaniei) vor fi insotite de traducerea realizata de un traducator autorizat, in limba romana.
Daca va fi cazul, formularele de procuri speciale si buletine de vot prin corespondenta actualizate pot fi obtinute, la cerere, in fiecare zi lucratoare, intre orele 09.00-17.00, de la sediul Societatii, prin fax sau posta, sau direct de pe website-ul Societatii, www.sometra.ro, incepand cu ziua lucratoare imediat urmatoare publicarii ordinii de zi completate in conformitate cu legea.
La data convocarii, capitalul social al Societatii este de 66.442.865 RON si este format din 26.577.146 actiuni ordinare, nominative, dematerializate, fiecare cu valoarea nominala de 2,50 RON si dand dreptul la un vot in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor.
Informatii suplimentare se pot obtine la secretariatul Societatii, in zilele lucratoare, intre orele 09.00-17.00, la telefon +40 0269 840 320.

Samaras Dimitrios
Presedinte al Consiliului de Administratie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 781

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus