Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

De la o proaspata mamica si posibila adversara a sotului, pana la campionul national. Pareri din patru orase, despre Sibiu Sands

De la o proaspata mamica si posibila adversara a sotului, pana la campionul national. Pareri din patru orase, despre Sibiu Sands

Au mai rămas doar două zile până când Sibiul va deveni principalul pol de interes pentru iubitorii voleiului pe plajă din România, mai ales datorită locaţiei speciale de desfăşurare a turneului: Centrul Istoric al Sibiului. Până atunci, jucătorii din toate colţurile ţării îşi pun la punct ultimele aspecte tehnico-tactice pentru a evolua la parametri maximi pe nisipul arzător din Piaţa Mică.

Turnul Sfatului a luat legătura cu mai mulţi jucători din patru colţuri ale beach volley-ului românesc, care au mai trăit experienţa Sibiu Sands în anii trecuţi, pentru a le afla părerile şi poveştile vis-à-vis de spectacolul de la fileu ce are loc în Piaţa Mică, în fiecare an.

“Am fost singura echipă formată doar din fete”

 

1

Singura echipă formată din fete, la ediţia din 2013, la categoria mixt – amatori

 

Sibianca Mădălina Hoandră, a jucat în 2013, la categoria mixt – amatori, împreună cu o altă sibiancă, Andra Dinculescu, iar anul acesta vor face din nou pereche. Cele două formând, din nou, singura echipă de feminin de la amatori. “Am jucat acum doi ani la Sibiu Sands, la categoria mixt, cu Andra. Atunci nu exista categoria feminin. Iar anul trecut, am încercat să mă înscriu la categoria feminin, însă nu am putut participa deoarece este nevoie ca jucătoarele să fie legitimate la FRV. Iniţiativa celor de la Eco Sport Team este de admirat. Au reuşit să organizeze un asemenea eveniment în Centrul Istoric al Sibiului. Asta chiar este o realizare! Consider însă ca ar fi bine să organizeze, în cadrul turneului, o categorie de feminin pentru amatori, având în vedere că există doar pentru profesionişti. Această categorie cred că ar avea destule echipe înscrise dat fiind faptul că există foarte multe foste jucătoare în Sibiu...”, explică sibianca.

 

2

Mădălina Hoandră (22 de ani) a jucat mulţi ani la echipa de juniori a Clubului Sportiv Școlar Volei Sibiu

 

“Vom fi, din nou, singura echipă formată din fete”

“În afară de acest aspect, organizarea turneului este foarte bine pusă la punct. Personal, mă bucur că dupa opt ani de volei pot să joc, în Piaţa Mică, sportul meu preferat. M-am înscris şi anul acesta tot cu Andra, la categoria mixt, deoarece, cum spuneam înainte, la feminin nu ne putem înscrie. Bănuiesc că o să fim iarăşi singura echipă de fete de la categoria mixt, la fel ca acum doi ani, însă o să încercăm să le facem faţă băieţilor. Încă un lucru pe care vreau să-l aduc în discuţie: la categoria mixt se pot înscrie echipe cu două fete, doi băieţi sau o fată şi un băiat... Cred că ar fi mai bine şi mai corect dacă echipele ar fi formate obligatoriu dintr-o fată şi un băiat... Organizatorii merită toate laudele pentru eforturile depuse şi pentru faptul că promovează voleiul în oraşul nostru”, mai precizează Mădălina.

“Se poate organiza, dar nu există cerere”

 

3

Andrei Dinu, organizatorul Sibiu Sands, îşi propune să ridice Sibiu Sands în topul turneelor beach volley din România

 

Organizatorii competiţiei susţin că mereu sunt deschişi la noi propuneri şi idei, însă organizarea unei competiţii feminine de amatori, în cadrul celei de mixt, nu este posibilă deocamdată, pentru că nu există destule jucătoare dornice să participe: “Se poate organiza, dar nu există cerere, cel puţin pentru categoria feminină. Noi suntem bucuroşi şi deschişi la orice fel de propunere, pentru că orice eveniment poate să crească doar în urma unor propuneri şi soluţii pe care şi participanţii ni le dau ca feedback. Doar când sunt cel puţin şase echipe, atunci putem organiza o competiţie feminină de amatori”.

 

“Sibiu Sands îmi umple sufletul de bucurie”

4

Andra Dinculescu (27 de ani), proaspătă mămică, a făcut volei de performanţă până la 16 ani

 

Andra Dinculescu, coechipiera Mădălinei Hoandră, este proaspătă mămică şi este nerăbdătoare să petreacă o nouă experienţă pe plaja din Piaţa Mică, după cea din 2013, când a făcut pereche tot cu Mădălina. “Este foarte frumos că cineva din Sibiu s-a gândit să mai promoveze şi voleiul. Acel teren amplasat în Centrul Istoric parcă îţi dă mai multă energie şi spectatorii te ajută şi mai mult. Simţi nevoia să te ridici la nivelul profesioniştilor. Suntem foarte mulţi foşti jucători de volei buni care iubim acest sport şi această competiţie. Mie, personal, îmi umple sufletul de bucurie. Jos pălăria pentru cei care organizează şi se implică enorm în această competiţie şi fac un show de zile mari. Sunt foarte fericită că m-am înscris din nou cu coechipiera mea Mădalina. Am ratat doar ediţia de anul trecut, fiind însărcinată. Într-un cuvânt, sunt foarte nerăbdătoare să joc anul acesta. Aş fi mândră ca în fiecare an să se organizeze Sibiu Sands. Eu proaspătă mămica şi coechipiera mea studentă, cred că ne va fi cam greu la această ediţie. Noi jucăm volei de la vârsta de şapte ani, deci ştim ceva volei. În tinereţe, când am jucat eu, nu exista echipă de volei feminin în Sibiu. Eu m-am lăsat pe la 16 ani.  Am avut probleme cu coloana şi voleiul a ramas la statutul de hobby înrăit. Și soţul meu a participat şi este un mare fan al voleiului. Avem şi o trupă frumoasă de voleibalişti care jucăm săptămânal. Soţul a câştigat, anul trecut, locul trei la amatori. Eu nu am mai jucat vreun meci de volei din 2014, de când am aflat că sunt însărcinată, şi de aceea sunt atât de nerăbdătoare”, mărturiseşte sibianca.

 

Un meci ca-n familie?

5

Soţul Andrei Dinculescu a participat la toate cele trei ediţii şi a obţinut locul 3 anul trecut, la Mixt

 

La categoria mixt va juca şi soţul Andrei Dinculescu, astfel că se preconizează un meci în familie. “La ce baftă am eu şi Mada, 100% ne vom întâlni cu el în turneu. Va fi super tare pentru că i-am spus că, dacă nu joacă frumos cu noi, mă supăr pe el. Normal că el este mult mai bun ca noi şi atunci trebuie să jucăm un volei curat, demonstrativ. Eu încă alăptez fetiţa, deci nu pot să fac plonjoane, astfel că i-am zis: fără mingi puse la fileu”, glumeşte Andra.

Soţul Andrei, Dan Mărginean (31 ani), speră şi el să nu se întâlnească, în competiţie, cu soţia sa. “Sper să nu se întâmple asta. Nu ar fi tocmai plăcut. Oricum ne vom apăra şansele. În acest an, particip pentru a treia oară şi sunt mândru pentru acest eveniment sportiv. Sper să fie la fel de frumos ca în anii trecuţi şi vreau să văd cât mai mare prezenţa în tribune. Vă aşteptăm în tribune să ne susţineţi, pentru că este superb să joci în Centrul Istoric al unui oraş ca Sibiul. Din ce îmi aduc aminte, a mai fost o încercare în ţară de acest fel dar nu prea a reuşit. Recomandarea mea ar fi ca Sibiu Sands să nu se oprească aici şi să meagă cât mai departe, aşa cum şi-au propus”, susţine sibianul.

 

“Genială ideea amplasării unui teren în Centrul Istoric”

6

Andreea Bârsăşteanu (18 ani) a prins podiumul, la ediţia 2014, la Open feminin

 

Andreea Bârsășteanu, voleibalistă legitimată la Dinamo Romprest București, a obţinut locul trei anul trecut la Open feminin, alături de timişoreanca Beatrice Galiţ. Jucătoarea născută în Bucureşti caracterizează experienţa de la Sibiu Sands ca fiind una unică şi face o comparaţie între voleiul din sală şi cel pe plajă, dând un verdict clar: beach volley-ul e mult mai spectaculos. “Turneul de anul trecut de la Sibiu Sands a fost o experienţă unică pentru mine, deoarece este unul dintre cele mai bine organizate turnee de beach volley din ţară. Mă bucur foarte mult că am avut ocazia să particip şi de abia aştept să pot repeta experienţa şi la această ediţie. E genială ideea de a amplasa terenul în Centru, mai ales când Sibiul este un oraş atât de frumos şi foarte vizitat de turişti. Mi-aş dori şi ar fi indicat ca pentru fete să se acorde ca echipament de joc bustiere. Și cele de anul trecut au fost frumoase, dar nu erau modelul cu care eram noi obişnuite şi care se folosesc şi în competiţiile internaţionale”, susţine sportiva.

“Pe nisip e mai greu decât în sală”

“Voleiul pe nisip este mai frumos, mai intens şi mult mai spectaculos decât cel în sală, dar şi mult mai greu. Necesită mai multă pregătire, te solicită foarte mult, mai ales în zilele în care căldura este greu de suportat. E mult mai dificil ca cel în sală, pentru că ai o suprafaţă mare de acoperit doar în două jucătoare. Pentru eficacitate, trebuie să ai o tactică foarte bine pusă la punct şi să o respecţi cu stricteţe”, mai explică jucătoarea.

 

7

Andreea Bârsăşteanu şi Beatrice Galiţ nu vor mai face pereche şi anul acesta

 

“Nota 10 pentru Sibiu Sands”

Beatrice Galiţ este jucătoarea care a izbutit să câştige locul trei la ediţia trecută – Open feminin, alături de Andreea Bârsăşteanu. Pentru timişoreanca legitimată la ACS Agroland, Sibiu Sands pare a fi un turneu de nota 10: “Sibiu Sands este un turneu grozav, prin care ni s-a arătat, nouă sportivilor, că se merită făcut sport în România în continuare, că sunt oameni care se gândesc că merităm un minimum respect, organizându-se aceste competiţii la un nivel foarte ridicat, precum Sibiu Sands. Acest turneu pur şi simplu ridică standardele beach voleiului românesc. Abia aştept să revin anul acesta în Piaţa Mică din Sibiu, pentru că turneul este de nota 10”, rezumă experienţa petrecută.

 

8

Beatrice Galiţ (19 ani) va face pereche, anul acesta, cu campioana naţională de anul trecut, Ioana Ordean

 

“Mă bucur că Sibiul se află pe harta beach voleiului românesc”

9

Emil Lung doreşte să-şi apare titlul de campion naţional obţinut anul trecut, la Open masculin

 

Emil Lung este campionul de anul trecut al categoriei Open masculin. Acesta făcând pereche cu Daniel Todoran. Orădeanul pare că se află într-o formă de zile mari şi dornic de a-şi apăra titlul obţinut la ediţia trecută: acum o săptămână, a câştigat titlul de campion naţional, la Timişoara, alături de Adrian Holoş, cu care va face pereche la Sibiu Sands 2015. Pe lângă locul 1 obţinut anul trecut, Emil mai deţine şi un loc 4, obţinut în 2013, împreună cu Adrian Ion. “Pentru mine a fost o experienţă frumoasă la Sibiu, în ultimii doi ani. Am fost şi sunt plăcut impresionat de cât suflet se pune pentru a se organiza un turneu de beach volley. Mă bucur pentru acest oraş că se află pe harta voleiului din România. Până acum a fost un turneu bine organizat şi felicit organizatorii pentru acest lucru. Abia aştept să revin la Sibiu pentru oamenii de acolo şi pentru atmosfera plăcută care se instalează pe toată durata turneului”, susţine Emil Lung.

Sibiu Sands îşi va consuma o nouă ediţie între 21 şi 26 iulie, pe nisipul arzător din Piaţa Mică.

 

Foto: Sibiu Sands Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1780

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus