Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Brasovul a avut de doua ori mai multi turisti decat Sibiul. Si judetul Mures ne-a depasit

Brasovul a avut de doua ori mai multi turisti decat Sibiul. Si judetul Mures ne-a depasit

Conform specialiștilor de la Direcția de Statistică, județul Sibiu a avut în luna mai de două ori mai puțini turiști decât Brașovul, și cu trei procente mai puțin de județul Mureș.

Județul Brașov a fost, în luna mai, destinația cea mai căutată de turiști în Regiunea Centru, situându-se pe primul loc atât în ceea ce privește numărul de sosiri, cât și al înnoptărilor, relevă datele Direcției Județene de Statistică Brașov.

Potrivit acestora, Brașovul ocupă locul I în cadrul Regiunii Centru cu o pondere de 39,6%, urmat de județul Mureș (21,8%), Sibiu (18,5%), Alba (7,7%), Harghita (7,6%) și Covasna (4,7%). De asemenea, la capitolul înoptări, în Regiunea Centru s-a înregistrat, în mai, o creștere de 20,0% în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare, comparativ cu luna similară a anului trecut, județul Brașov fiind pe primul loc, cu o pondere de 36,5%.

Municipiul Brașov, urmat de orașul Predeal și Poiana Brașov sunt zonele unde poposesc cei mai mulți turiști care vizitează județul, a căror medie a sejurului a fost de 2,1 zile. În municipiul reședință de județ, Piața Sfatului este locul care atrage majoritatea turiștilor.

Capacitatea de cazare turistică în funcțiune a structurilor de primire turistică, în luna mai 2015, în județul Brașov a fost de 25.129 de locuri, cu 1,1% mai mare decât în luna mai 2014.

Numărul turiștilor români care au vizitat Brașovul în luna mai a crescut cu 8,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul celor străini a crescut cu 11,4%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1059

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

34 comentarii

Alex

Acum 8 ani

Statistica facuta pe genunchi. Foarte multe dintre moteluri, pensiuni si hosteluri nu declara nimic la statistica. Asta se aplica pe intreg judetul. Pe langa asta, bucurestenii care merg in fiecare saptamana la munte in brasov nu prea ii poti numi turisti.
Raspunde

eu

Acum 8 ani

E simplu...toti turistii straini aflati in Bucuresti spun:hai sa vedem si Transilvania!Care e cel mai apropiat oras de capitala?Ati ghicit:Brasov. Asta e singurul lor avantaj:pozitionarea geografica fata de Bucuresti. Deci sa n-aud brasoveni imbatati cu apa rece si plini de aere,ok?
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

Mai vorbim după ce-o fi gata autostrada Sibiu Pitești. Statistica o să se inverseze.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

..nu ii mai pune-ti pe bucuresteni turisti care vin o zi, doua in statiuni,si cum a zis @2,langa Bucuresti primul oras transilvanean este Iasovul unde mint turistii cu castelul Bran,ca ar fi locul lui Dracula.
Raspunde

Albu

Acum 8 ani

Nu-i problema chiar asa de mare cu Brasovul. Noi avem turisti, ei au bucuresteni. Iar cu Muresul situatia este explicabila. In mai a fost pelerinajul de la Sumuleu Ciuc, anul asta cu vreo 300.000 de participanti. In mod cert o buna parte dintre astia a poposit si in Mures (nu doar in Harghita si Covasna)
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

sa fim realisti: 1. conform definitiei, turist este orice persoana care innopteaza la o unitate hotelierea aflata inafara localitatii de bastina. Asadar, daca au fost in fiecare weekend 100.000 de marlani de bucuresteni in zona Brasov, Poiana, etc, e ceva perfect normal. 2. Infrastructura: Brasovu are zona metropolitana + multe DN-uri foarte bine intretinute care leaga satele si orasele limitrofe Brasovului de Brasov si Valea Prahovei. Noi ce avem? o portiune de autostrada folosita ca sa iesim din tara. 3. Obiective: ia mai treceti prin Paltinis, si ziceti ca aia e statiune montana moderna (asta daca reusiti sa nu va rupeti masina prin Rasinari). Altundeva unde mai avem zona turistica? La Jina? nu, multumesc frumos. 4. Capacitatea totala a unitatilor de cazare: avand in vedere ca Brasovu si zona din jur are cel putin dublu, daca nu triplu numarul de paturi pt cazare, cred si eu ca ne-o ia Brasovul inainte. Cand noi am avut capitala culturala europeana, cea mai mare problema era ca nu sunt locuri de cazare suficiente in oras. Dupa 8 ani, avem aceeasi problema. Sa vedeti ce fain e cand trebuie cazati 40-60 de oameni care vin la o conferinta, intrunire de afaceri, etc.
Raspunde

turist

Acum 8 ani

Ce clasamente tot faceti voi acolo, nu vedeti ca aproape nu se mai vorbeste romaneste in oras, e plin de toate limbile pamintului, ce frustrat tot face clasamentele astea. Cind o transmis o data din brasov pe televiziuni, cautau cu disperare un strain, la Sibiu la care luau interviu, toti erau straini.
Raspunde

@6

Acum 8 ani

Daca vrei statiune montana moderna dute in Poiana Brasov si miroase gunoaiele tuturor turistilor. Eu si restul care apreciaza muntele o sa ne rupem masina prin Rasinari ca sa ajungem intr-o zona mai putin \"mediatizata\" si unde ritmurile de manele si mirosul de mici ajunge mai greu.
Raspunde

ADI3

Acum 8 ani

brasovul ca brasovul no comment ca.... muresul are noroc si cu aeroportul!!!!cit gara din avrig cu 3 la 5 curse pe zi si aia care se dau jos din avion se numesc turisti daca innopteaza in tg.m sau imprejurimi intrebare noi de ce nu stim?nu putem?nu vrem... fosta captiala culturala,festival de teatru,ertc,etc
Raspunde

emilia

Acum 8 ani

Toate ca toate, dar Sibiul ramane preferatul multor turisti care vin in mod regulat in oras.. cum s-a mai scris, Brasovul are noroc ca este mai aproape de Bucuresti.. dar cine vrea,.tot la Sibiu ajunge ;-)
Raspunde

@.@

Acum 8 ani

Cel putin la nivel vizual, Sb e plin de turisti, chiar si in per. cand nu e un festival mare, in Bv cam extrem de putini straini in centrul lor istoric (lipsa festivaluri, muzee mari), asta vorbim la nivel de municipiu. Stiu pers. care acum 2 ani, sau anul acesta nu am mai gasit locuri de cazare in Sb si au mers in comunele din jur. Daca vorbim de judete, clar Bv e mai pregatit, au Bran, Prejmer, Poiana etc, si Sb are Slimnic, Turnu Rosu, Paltinis dar...ruina sau ignorat intentionat ! Cat despre Tg Mures, in nici un caz nu este un oras turistic, am fost de multe ori si nici picior de turist sau limba straina, cel putin pe strada, cu siguranta au noroc cu Sighisoara ! Oricum statistici relativ trunchiate si oricum inexacte ! Multi turisti nu se cazeaza sau stau la prieteni, locatiile de cazare nu raporteaza corect (e in interesul lor financiar probabil), si mai sunt vreo cateva motive....
Raspunde

Carla

Acum 8 ani

Cand compari mere cu pere inseamna ca scrii pentru Turnul Sfatului. Sibiul se lauda cu turisti, ca oras, municipiu, voi prezentati o statistica pe judet...
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Ba jud. Sibiu are Cisnadie, Medias, Agnita, Ocna[ [litoralu Ardealului], Biertanul,Avrigu, Valea Viilor, Saliste Poiana etc, ia mai meri cu judetele voastre pregatite de frustrati ce sunteti , ne-am saturat de voi cu ofticile voastre sa va tot expuneti pe aici.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

eu nu cred asa ceva, eu vad in fiecare zi tot multi turisti in Sibiu, si grupuri de turisti straini.
Raspunde

un sibian @8

Acum 8 ani

nu, multumesc frumos, nu imi doresc manele, gratar, gunoaie, asa ca \"du-te\" tu la paltinis, o sa gasesti din plin, si mici, si gratare, si manele. Nu am spus niciodata ca ar fi o zona fara o frumusete naturala, dar din pacate statiunea a ramas la nivelul anilor 70 (cel mult), si ghici ce: si in Palti sunt gunoaie, mai ales pe traseele montane. Starea actuala a drumului prin Rasinari si alte portiuni este o insulta la adresa turistilor care vor sa viziteze Paltinisul si tuturor localnicilor din Rasinari. Pacat si de pista aia de ski de la Palti, pe care ai norocu sa mai dai de un bolovan de cateva tone unde nici cu gandu nu gandesti, dar mno... sa fie si schiatul mai palpitant. De Arena Platos ce zici? aia a crescut in cativa ani intr-un ritm incredibil, a ajuns sa eclipseze Paltinisul in ceea ce priveste conditiile + capacitatea de cazare - pentru ca despre asta este vorba in articol.
Raspunde

@joseph

Acum 8 ani

1 statistica este pentru luna mai deci in afara sezonului de schi. Daca s ar fi facut in lunile decembrie , ianuarie si februarie diferenta ar fi fost mult mai mare. 2 Si numarul turistilor straini este tot dublu fata de Sibiu , asta ca sa nu mai fabuleze toti \"socatii \" care comenteaza aici. 3 Cel care vede avantajul zonei metropolitane are dreptate. Rasnovul si - a dublat numarul de turisti dupa deschiderea lui DinoPark 4 Anul acesta marea majoritate a circuitelor pentru straini au modificat cazarile de pe Bucuresti pe Brasov pentru ca este mult mai ieftin Sibiul nu exista ca si destinatie pentru circuitele culturale din Romania 5 Expresii de genul ca noi avem muzee si ei nu au ..denota faptul cq sibienii nu prea au habar ce inseamna muzee UITE clasamentul mondial Luvru 9 mil BM 6 MMA 6,9 Vatican 5 Boden 2, 6 De la noi in top este doar Bran cu 1 mil Ia vezi si tu cati are Buckenthal! Asta este realitatea Restul sunt vise de genul Paltinis investitie de 125 mil de euro sau superaeroportul din Sibiu Brasovul tace si face Aha si sa nu uit De care autostrada vorbesti ? Caci pana acum parca in lucru sunt dati vreo 10 km ..uups si aia pe Comarnic Brasov!! Hai ca sunteti simpatici toti in neputinta voastra!
Raspunde

ovidiu

Acum 8 ani

Statistica mincinoasa. Adevaratii turisti sunt cei ce aterizeaza pe aeroportul Sibiu. Apropo, Brasovul nici nu are aeroport. Hotelurile din Sibiu sunt pline in orice perioada a anului.
Raspunde

Alex

Acum 8 ani

Repet: exista un numar considerabil de hoteluri/moteluri/hosteluri care nici macar nu declara numarul de cazati la statistica. Poate diferenta nu e asa de considerabila incat sa ne comparam cu brasovul dar cu siguranta e cu mult peste mures. Brasovul are avantajul unei administratii care investeste unde trebuie nu in bobarnace ca pana la urma nu bobarnacele iti aduc bani, turism si dezvoltare. (asta venind de la un sibian .. si nu sunt singurul careve vede problema asta) ... iar in aproximativ 20 de minute vor sari toti schizofrenicii cu replici de gen: detractor, om care arunca cu rahat sau tradator de oras...
Raspunde

Jinaru

Acum 8 ani

Ce comparatie proasta... Sibiul, ca si municipiu e in TOP, nu ca si judet. Ce-ar fi sa ne comparam cu Constanta?...mari idioti mai sunteti voi cei de la Turnul Sfatului, e vara si nu mai aveti subiecte de presa...
Raspunde

Nu va mai plangeti

Acum 8 ani

50 % din turistii de prin Sibiu sunt din judetul vecin, unde s-au terminat resursele. Cel putin la venire sunt turisti, ca la plecare... doar in 4 scanduri.
Raspunde

ss

Acum 8 ani

Drumurile județene sunt jalnice....pline de petice si denivelări....total improprii pt turism.....Alo CJ ???
Raspunde

dt1961

Acum 8 ani

Subscriu @21 ss. Degeaba va tot agitati si va umflati in pene cei din Sibiu denigrand (cel mai mult) Brasovul. Infrastructura judetului Sibiu este inferioara judetului Brasov. Apoi satele sasesti din judet ,la fel cu cele din Mures sunt mai pline de tigani decat de turisti si asta datorita a foarte a unei proaste administrari a comunelor din nordul judetului unde desi exista cam tot ce ar fi atractiv pentru turisti , nu exista infrastructura , dar exista cativa „agricultori” care nu fac altceva decat sa umble dupa fonduri europene pentru crestera animalelor iar in realitate nu fac altceva decat umplu satele de balega si de cacareze iar cu banii luati pentru dezvoltarea agriculturii isi trag cate o aratanie de casa fara gust si total in discordanta cu ce ar trbui sa fie traditional prin zona si asta bineanteles inconjurata de drumuri desfundate si asfaltate peste baligi in ajunul alegerilor . Dupa...bineanteles ca se dezintegreaza ca si balegarul si cacarezele peste care au fost turnate. Dar... vin alte alegeri si mai se toarna doua roabe de mixtura peste baligi. Cam asta este treisfert din judetul Sibiu. Acum intreb respectuos: Unde vedeti voi atatia turisti?!?!?!
Raspunde

@@@@

Acum 8 ani

Sunteti varza la statistica ,voi trebuie sa intelegeti ca nu nicio concurenta inre Brasov ,Sibiu ,Tg Mures ,Cluj ,Oradea ,Arad ,Alba ,Timisoara ,toti trebuie sa fim uniti ...sa avem un Ardeal unit si puternic!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

forumist

Acum 8 ani

ba cineva vrea s-a tot bage batu prin gard noi adevarati sibieni nu ne foare ce face ,brasoveni mureseni ,albanezi ,vilceni ,etc ,va ladam pe voi frustrati s-a faceti clasamente asta ecplicsa cel mai mult adevarata valoare a sibiului luart ca eralon a frumuseti si valori ,ba sibiu are un mare handicap ca avem multe cozi de topor in interior ,si ce se plsanieste a se construi la sibiu ,apare opozanti si ajutati de ecologisti din orasele frustrate ne opresc de la constructia obiectivelo\\r [ACUA 0PARRK ,STADIONU ,BAZINU OOLIMPIC ,SALA POLIVALENTA ,ETC] cu oameni de astia si pusi s-a te si conduca nu se poate ,pe clasamentele nationale nu dau nici o ceapa degerata ,bai voi astia cu statisticile nationale nu bagati de observatie ca ce se intimpla la sibiu anu asta ,anu urmator este copy -paste in toata republica ,lasati pe frustrati si dusmani s-a se consoleze in statisticile lor de 2 bani si cu notatie de ai lor frustrati ,sibiu merge mai departe si fara media ostila si televiziunile platite si de noi sibieni ,faceti ce faceti si tot la comparative cu sibiu ajungeti ,este un semn bun inseamnava sutem in elita oraselor medievale din vestu si centru europei ,ba de ce crezi cain perioada interbelica ,SIBIU se numea ,MICA VIENA in rest multa frustrare si copy -paste
Raspunde

un sibian

Acum 8 ani

inca isi mai inchipuie cineva ca Sibiul e o mega atractie turistica...povesti nemuritoare...cu exceptia centrului nu prea este nimic de vazut in Sibiu...sa nu ai cumva nefericita idee sa mergi prin cartiere!!! si parcul Sub Arini, un simbol al Sibiului este un mare jeg, plin de mizerie, cu iluminat sporadic, etc. etc.
Raspunde

:)))

Acum 8 ani

He He, sa intelegem ca multe pensiuni din Bv au titulatura de HOTEL? AA, iar e vorba de judete. Un lucru general cunoscut in business, cand n-o duci prea bine, incepi cu reclame disperate : ***www.bzb.ro/stire/brasovul-are-la-fel-de-multe-hoteluri-cat-muresul-sibiul-si-harghita-la-un-loc-a88566
Raspunde

LaFlemme

Acum 8 ani

Nu stiu cum se face dar sibienii pe langa faptul ca-s prosti mai sunt si mandrii. Stiti zicala aia: \"Capra raioasa dar cu coada sus\", nu?
Raspunde

joseph

Acum 8 ani

LaFle(g)mme, păi, prost ești tu, până una alta, o dovedești scriind, spune-i și mândrii tale, că poate nu știe.
Raspunde

vio

Acum 8 ani

statistici sa te legi la cap cue ele; Realitatea este cu totul alta, orice prost care trece prin Brasov si pe urma prin Sibiu, poate vedea diferenta. Sibiul este singurul oras turistic din Romania, in sensul adevarat al cuvantului, in acest moment, singurul care se ridica la standarde internationale. Se vorbeste in statistici despre \"sosiri\": unde sosiri in Brasov? cum poti numara sosirile cand nu ai aeroport? Iar infrastructura Brasovului, fara autostrada, fara centura, cu drumul spre Bran unde iti rupi masina din cauza gropilor, sa fim seriosi
Raspunde

@vio

Acum 8 ani

Corect VIO . Ai perfecta dreptate cei 100 000 mii de pasageri anual ai aeroportului Sibiu sunt toti turisti si avand in vedere ca Sibiul e un sat mai micut nu folosesc masini si autocare ci biciclete , asadar il pot admira incet si in liniste. Asta pana cand o sa faca autostrada lui Joseph Atunci dupa cum a spus maestrul o sa se schimbe trendul si sibiul ....NO ZAETZ POGODI! Chiar am auzit ca exportul de mioare spre Malaezia e facut pe gratis in ideea de a obtine bunavointa celor de acolo pentru 31 iulie! NO POGODI!
Raspunde

Saracii,

Acum 8 ani

au turisti, dar n-au forumuri sa se laude cu ei, la Brasov. Tot pe TS se dau mari... Oare brasovenii scriu si pe forumurile ziarelor din Mures?
Raspunde

@31

Acum 8 ani

Este clar Sibiul nu are turisti , yok cultura , nema economie ...dar la forumuri e primul din tara! Si tot voi suferiti ca toti va spun ca sunteti prosti si fuduli!
Raspunde

Mutu

Acum 8 ani

numarul de turisti trebuie raportat si la numarul de locuitori din orasele respective !! nu amestecam meri cu peri - fratilor de la \" statistici \" !
Raspunde

@mutule

Acum 8 ani

Sa inteleg ca Brasovul e cam de doua ori jumatate cat Sibiul. Hmmm deci te -ai lamurit ca fata de Brasov , Sibiul e un mic catun ! Vezi ca te spurca sibienii adevarati si o sa te acuze de tradare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus