Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

SONDAJ: PNL - 44,5%; PSD - UNPR - 37,1%; UDMR - 5,1%

SONDAJ: PNL - 44,5%; PSD - UNPR - 37,1%; UDMR - 5,1%

PNL ar obține peste 44% din voturile românilor, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, relevă un sondaj INSCOP, realizat la comanda ziarului Adevărul. Potrivit cercetării, în topul opțiunilor de vot ale românilor conduce PNL, cu 44,5%, urmat de Alianța PSD-UNPR cu 37,1%. În Parlament ar mai intra și UDMR, cu 5,1% din voturi.
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, noul PNL (PNL+PDL) ar obține 44,5% (44,7% în aprilie), în timp ce Alianța PSD-UNPR ar înregistra 37,1% din sufragii (39,1% la măsurătoarea din luna aprilie, când a fost testată intenția de vot pentru Alianța PSD — UNPR și PC, partid aliat între timp cu PLR în cadrul ALDE), iar UDMR 5,1% dintre opțiunile exprimate (5,2% în aprilie, informează Agerpres.
Pe locurile următoare în opțiunile de vot ale românilor se clasează ALDE, care ar obține 3% din voturi (față de 2,2% în aprilie când a fost măsurată intenția de vot pentru PLR, aliat între timp cu PC și formând ALDE), PMP cu 2,4% (față de 2,8% în aprilie), M10 (partidul condus de Monica Macovei), măsurat în premieră în cadrul Barometrului INSCOP — Adevărul, cu 2,3%, PRM cu 2,1% (față de 2% în aprilie) și PNȚCD cu 1,2% (față de 1% în aprilie).
Totodată, 2,3% dintre respondenți și-au exprimat opțiunea pentru alte partide (față de 2% în aprilie). 25,5% dintre respondenți nu s-au hotărât, 9,7% declară că nu merg la vot, în timp ce 4,9% nu știu sau nu răspund.
În ceea ce privește votul pentru un partid nou înființat, 39,5% dintre respondenți declară că nu ar acorda votul lor la viitoarele alegeri unui partid nou înființat (față de 35,8% în aprilie), 29,6% ar pune ștampila de vot pe o asemenea formațiune (față de 29,8% în aprilie), iar 25,4% nu sunt hotărâți (față de 23,6% în aprilie). Nu știu sau nu răspund — 5,5% (față de 10,8% în aprilie).
Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 773

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

ion

Acum 8 ani

Gogosi,de unde 44 %PNL cand. cei din PDL sunt urati de toti bugetarii si de o mare parte a pensionarilor.Astea sunt povesti de adormit copiii,poate 34% mai corect.
Raspunde

unu

Acum 8 ani

sa intrebe si cati vor sa faca vot nul??? cred ca sunt f multi! ar fi cel mai bun protest impotriva clasei politice!! VOT NUL MASIV!!! de ce nu pun pe buletinul de vot si o rubrica care reprezinta VOT DE PROTEST!!
Raspunde

vasiladi

Acum 8 ani

jegul de turKan raluca neo pdl fascistoid unde e in sondaje?
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

PSD ade vocatie suicidarã ? Având ocazia sa scape de un impostor, azi aleg intre o intriganta noninteligenta si un intrigant su sentinta definitiva. Serban Nicolae putea fi solutia optima :tinar si bun jurust, moderat demagog, bolovanos - social -democrat, om de dialog.
Raspunde

alzara - Chisinau

Acum 8 ani

In timpulacesta in Moldova s -a refacut coalitia ( cam corupta) proeuropeana. La Bucuresti tacere ignoranta. Ne revedem in campania electorala.
Raspunde

alzara la 30°C !

Acum 8 ani

Atac furibund pe Ghita -TV la adresa lui Dragnea : \"baronii penali ai psd si -au luat partidul inapoi \" . Neindoios cel mai agresiv post tv ; repeta scenariul anti -Antonescu ! Ale cui jocuri le face Ghita ?
Raspunde

duru din padure

Acum 8 ani

bai ioane care pensionari aia cu pensi cit un cartier de blocuri ,astia sunteti cam cit aduna pc +unpr +plr adica vreo 4 la suta ,ba mai schibati placa cu ce a facut ,pdl la lege pensilor ati fost toti pe o mina de ce nu schimbati legea pensilor cum va-ti angajat ,va-ti votat pentru voi si ai vostri ledi cu dedicatie si la bulumaci le pregatiti o lege ticaloasa s-a fiti siguri ca nu mai apuca pensia ,adica la 70 ani ca pe ai vostri va scos alesi neamuluii la 45 -50 deani si cu pensi de puteti s-a va faceti vacantele la ibizza si s-a bagati in voi numai JONY WALKER meu daca cumpar un asemenea produs [o sticla ]gata pensia de vacante ce s-a mai vorbim batrinele parcuri ale sibiului [sub arini si astra ]frumoase batrineti nea-ti umilit ,s-a va fie de cap ,lupi moralisti pusi paznici la turma de oi ,va arde de sondaje si oameni moare de foame ,bai spuneti un motiv s-a mai iesim la vot ,vati epuizat toate minciunile
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus