Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

O multinationala angajeaza 50 de oameni la Sibiu. Specialist HR: putem aseza Sibiul alaturi de alte piete care prezinta o provocare profesionala

O multinationala angajeaza 50 de oameni la Sibiu. Specialist HR: putem aseza Sibiul alaturi de alte piete care prezinta o provocare profesionala

Compania Stefanini a angajat anul acesta circa 65 de persoane în centrul din Sibiu, în special pentru  funcția de Helpdesk Technician – vorbitori de germană, spaniolă, italiană și franceză, iar în paralel, compania a desfășurat procese de recrutare internă, care au oferit angajaților oportunitatea de a fi promovați în funcțiile de Senior Helpdesk Technician, Trainer, Case Team Assistant, Team Leader, Incident Controller, Quality Specialist, Account Liaison, Project Coordinator.

În următoarele luni, Stefanini intenționează să recruteze încă 50 de persoane pentru centrul din Sibiu, echipa de acolo urmând să crească la cel puțin 250 de specialiști până la sfârșitul anului.

”În perioada următoare căutăm noi colegi pe funcția de Helpdesk Technician, cunoscători ai limbilor germană, spaniolă, italiană, franceză, iar intern vom mediatiza roluri precum Project Coordinators, Incident Controller, Quality Specialist, Trainer, Project Trainer”, spune Oana Calcan, Recruitment Coordinator, Stefanini România.

Cu toate că Stefanini este o companie de externalizare a serviciilor IT, majoritatea angajaților din Sibiu sunt absolvenți de profil uman (Limbi Străine, Relații Internationale, Relații Publice), dar aceștia au manifestat interes pentru a-și dezvolta cariera în IT, ceea ce demonstrează că acest domeniu poate fi unul accesibil, mai ales în condițiile în care Stefanini derulează constant training-uri interne.

”Avem însă și colegi care au absolvit un liceu de profil real, s-au angajat la noi și ulterior s-au înscris la facultăți cu profil tehnic. Pe lângă pregătirea formală, urmărim să identificăm la candidați abilitatea de a lucra bine în echipă, abilități de comunicare precum și capacitatea de orientare către rezultate”, adaugă Oana Calcan.

Procesul de recrutare în Sibiu se desfășoară ceva mai rapid decât în București, potrivit oficialilor Stefanini. Astfel, una din trei persoane contactate de recrutorii companiei prin intermediul platformelor de profil se prezintă la interviu, iar rata de succes după interviu este de peste 60%.

În general, piața forței de muncă din Sibiu a devenit tot mai dinamică în ultimii ani -  foarte multe companii și-au deschis puncte de lucru, oferind oportunități variate și interesante sibienilor. Însă, acest oraș având o mare comunitate de vorbitori de limba germană, prezintă anumite provocări specifice la capitolul recrutare, provocări pe care Stefanini încearcă să le transforme în avantaje:

”Am observat că din ce în ce mai mulți absolvenți ai liceelor de profil optează pentru facultăți din Germania, Austria sau Elveția, motiv pentru care cred că putem așeza Sibiul alături de alte piețe care prezintă o provocare profesională în atragerea și reținerea profesioniștilor. Dar de aici derivă unele avantaje clare, care pe termen mediu și lung vor duce la candidați mai atenți în selectarea locurilor de muncă și cu dorință de creștere”, explică Monica Marin, HR Specialist, Stefanini România.

”În acest sens, Stefanini poate contribui la dezvoltarea profesională a angajaților prin training-uri de specializare și programe bine definite de integrare. De altfel, ne bucurăm să fi colaborat în cadrul unor programe de atragere a tinerilor înapoi în țară”, adaugă Monica Marin.

Clienții pentru care Stefanini livrează proiecte din Sibiu activează în domenii foarte diverse, de la auto sau farma, la confecții și consultanță, compania având experiență îndelungată pe piața de outsourcing.

”În total, sunt peste 15 clienți cu prezență globală pentru care avem echipe dedicate și cu care am întărit relațiile de colaborare. În ultimii ani, centrul Stefanini din Sibiu a devenit tot mai atractiv, ceea ce a dus la dezvoltarea pe plan local – atât din perspectiva de business, cât și din punct de vedere al înmulțirii și diversificării oportunităților de creștere profesională pentru angajații companiei”, conchide Monica Marin.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2073

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Georg

Acum 8 ani

Flòci !!!
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Asta cu \"intern vom mediatiza roluri precum Project Coordinators, Incident Controller, Quality Specialist, Trainer, Project Trainer\" e tare. Cred ca angajatii stiu bine cine si cum este \"promovat\". Oare de ce tot au campanii de astea de angajari noi? Poate ca din cauza \"promovarilor\" le pleaca mai multi oameni decat reusesc sa angajeze :)
Raspunde

Dani

Acum 8 ani

@mihai : sau poate se inlocuiesc persoanele care au promovat. Daca ai gandirea asta nu vei promova oriunde ai lucra
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus