Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Procesele Aeroportului, suspendate. Iptana si Max Boegl cer stramutarea: nu au incredere in Tribunalul Sibiu

 

Azi a avut loc prima înfăţişare în cele două procese iniţiate pe seama lucrărilor la Aeroportul Sibiu, procese în care sunt imputate sume halucinante, de 15 milioane de euro, respectiv 28 de milioane de lei.
Ambele procese (atât cel intentat de Consiliul Judeţean Sibiu celor care au ridicat noua pistă a Aeroportului, cât şi cel intentat de constructorul Max Boegl împotriva CJ Sibiu) au fost suspendate. Motivul ţine de alte trei acţiuni deschise la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care Iptana şi Max Boegl, într-un proces, şi Max Boegl în altul, solicită strămutarea judecării celor două speţe, pe motiv că judecătorii Tribunalului Sibiu ar putea da dovadă de lipsă de imparţialitate.
Termenele de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt programate în 10, respectiv 22 iunie, în cazul cererilor făcute de Iptana şi Max Boegl în cazul dosarului în care CJ Sibiu cere despăgubiri de 15 milioane de euro, pentru pagubele produse în urma alunecărilor de teren din august anul trecut. Cele 15 milioane de euro sunt solicitate tuturor celor implicaţi în proiectul de extindere şi modernizare a Aeroportului: proiectanţilor Iptana şi Obermeyer, constructorului Max Boegl şi consultantului – diriginte de şantier Dornier Consulting.
Având în vedere aceste termene, instanţa sibiană a decis suspendarea procesului până la decizia Înalte curţi în cererea de strămutare. Procesul va fi reluat, în funcţie de decizia ÎCCJ, în 5 iulie.
 
În fine, în cel de-al doilea proces, prin care Max Boegl solicită Consiliului Judeţean Sibiu daune de 28 de milioane de lei pentru lucrări efectuate şi neplătite şi penalităţi pentru diferite întârzieri din partea CJ Sibiu, termenul de judecată a cererii de strămutare a fost fixat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 23 iunie. Şi în acest caz, în funcţie de decizia Înaltei Curţi în ceea ce priveşte strămutarea, procesul poate fi reluat la Sibiu undeva în septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Georgescu

Acum 12 ani

Nemtii au venit cu o atitudine superioara considerand ca vin intr-o tara pe un santier din Africa, au lucrat superficial si neprofesionist.Prezumtia ca firmele germane sunt competente e gresita si iata dovada cea mai buna.Important ar fi ca si cei din Germania sa vada ce fac sucursalele firmelor lor cu angajati germani in Romania.Sunt sigur ca televiziunea germana si presa s-ar bucura sa aiba material de scris despre \'dezmatul\'\' firmelor germane pe santierele din sud estul Europei.Distractia si superficialitatea cu care au cheltuit banii publici trebuie verificata si de organele competente din justitie. Firmele astea au plecat cu plase de banii din Romania si continua sa desconsidere statul roman si cetatenii acestuia. Dizgratios domnilor! Cei vinovati trebuie sa plateasca daunele provocate de alunecari.Nu sunt doar daune materiale. In special Aeroportul Sibiu a pierdut din credibilitate,imaginea acestuia a fost stirbita, companiile aeriene au migrat spre alte aeroporturi cu zboruri ieftine pentru orase mai putin turistice decat Sibiul.Mare pacat de investitie.Au lucrat superficial toti cei implicati si din pacate pe termen lung pierderea e mai mare decat doar un maldar de pamant alunecat si cateva cabluri...Sa plateasca nota cei vinovati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus