Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ARTmania invita la plimbare cu bicicleta

Anul acesta, festivalul ARTmania oferă publicului său un program cultural şi de distracţie complet. Pe lângă vizitele la muzee din Sibiu şi pe la diferite Târguri meşteşugăreşti şi de Tradiţii populare, organizatorii festivalului şi-au îndreptat atenţia şi spre mişcarea Masa Critică. O mişcare mai puţin convenţională, a cărei activitate e promovarea mersului pe bicicletă. Organizatorii ARTmania au invitat grupul pe 10 august să facă o tură specială cu bicicletele prin toate zonele în care va avea loc festivalul: Piaţa Mare, muzee (Bruckenthal, Astra) şi în Pădurea Dumbrava. Acolo se va vorbi despre ce se va face şi ce se va însemna ARTmania în 2011. Grupul este unul deschis şi se adreseză oricui îi face plăcere o plimbare cu bicicleta. Fără un statut social şi fără un mesaj oficial, grupul promovează nu neapărat mijloacele alternative de transport ci o filozofie simplă: „Noi nu blocăm traficul; noi facem parte din trafic.” Se spune că este doar o coincidenţă în care toţi se întâmplă să meargă în acelaşi sens, în acelaşi timp. Nu există membri sau organizatori, iar cine vrea să participe pur şi simplu apare la locul de întâlnire.

Masa critică e o mişcare ce are loc în peste 500 de oraşe din toată lumea.  În 31 iulie 2009, Sibiul s-a alăturat mişcării, în cadrul căreia s-au întălnit peste 170 de biciclişti. De atunci şi până astăzi, în fiecare ultima zi de vineri din lună, punctul de întâlnire a sibienilor dornici de mişcare a fost Piaţa Mică, începând cu ora 18:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus