Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Salvat si transformat in salvator

Acum trei luni de zile, o mână de câine stătea cu botul pe labe în fața unei cuști lăsate de un alt om de suflet undeva pe un câmp din preajma Sibiului. A avut șansa să dea peste ea o mână de oameni foarte inimoși, trupa de la Animal Life. Au luat-o, au deparazitat-o, vaccinat-o, a locuit câteva zile pe balconul lor până când s-a mutat într-un adăpost. Și ca și cum n-ar fi avut destul noroc, a urmat ceva ce avea să schimbe viața cățelului botezat Cezara.

Școala de câini din Sibiu, cea mai mare școală de dresaj canin din estul Europei a început cu Cezara un proiect unic în România. Primul câine maidanez antrenat să devină câine de serviciu, specializat în căutarea de urme de miros și de persoane. „Dintr-un câine salvat, cățelușa va deveni un câine salvator”, spune Crișan Lăzureanu, comandantul Școlii de Câini din Sibiu. Astfel, Cezara a primit numele de scenă Vaga-Bond. Cățelul a fost preluat de la Fundația Animal Life de către instructorii școlii de câini, va intra într-o perioadă de carantină, după care va începe antrenamentele. Cezara, numită apoi Vaga-Bond va primi botezul definitiv sub numele de Lady, pentru că și este una. A fost selectată din cei peste 50 de câini îngrijiți de Asociația Animal Life pentru că este foarte jucăușă, foarte sociabilă și are calități ce pot fi exploatate ca să devină un adevărat câine de salvare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

SIB

Acum 12 ani

fain articolul, bravo!
Raspunde

SIB2

Acum 12 ani

cel mai fain articol ever.
Raspunde

Ionut

Acum 12 ani

Frumos articol. Felicitari!
Raspunde

Larisa Rosian

Acum 12 ani

Felicitari!!! Tot respectul pentru Animal Life!
Raspunde

Sanda Capatina Bernazani

Acum 12 ani

Fizicul acesta de \"cercetas ambitios\" pe care catelusa il arata deja si il va avea \"profesional\" curand, l-am intalnit de curand in vama San Francisco. Vamesii americani patrulau nestingheriti cu acest gen de catel printre pasagerii sositi care-si asteptau bagajele. Cateii lor special antrenati la mirosul produselor alimentare , imbracati cu jachetute albastre pe care aveau insigne de merit, erau totodata atractia calatorilor si copiilor, acestia din urma erau lasati chiar sa-i mangaie. Unde se oprea catelul deschideai rapid valiza fara discutii....;) Oricum, Felicitari tuturor celor care formati Animallife Sibiu pentru daruirea voastra cauzei animalelor strazii in nevoie!
Raspunde

Camita

Acum 12 ani

Jos palaria in fata acestor actiuni si a oamenior care sunt implicati in proiecte menite sa salveze sufletele nevinovate si iubitoare !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus