Vineri,
09.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Ski jet pe lacul din Dumbrava

Considerat de majoritatea sibienilor cel mai potrivit loc de relaxare din Sibiu, Muzeul în Aer Liber din Pădurea Dumbrava tinde să se transforme într-un bâlci. Weekendul trecut, liniştea pădurii Dumbrava a fost distrusă de zgomotele unui ski-jet ce tulbura apele lacului. Lacul din muzeu a fost concesionat, în urmă cu mulţi ani de zile, către S.C. Pelicanul, firmă care se ocupă de exploatarea piscicolă a lacului. „Lacul este o plantaţie piscicolă iar firma se ocupă de tot ceea ce înseamnă acest lac, exploatare, taxe de pescuit, etc.”, spune Valer Olaru, directorul Complexului Naţional Muzeal Astra.
Cât despre ski-jet-uri, zgomotele pe care le fac şi turiştii deranjaţi, directorul CNM susţine că patronul mai foloseşte ski-jet-ul, dar doar după program. în ciuda acestei declaraţii, un sibian a surprins ski-jet-ul pe lac, în week-end-ul trecut, în plin program de vizitare. „Ieri 02/09/2009, în jurul orei 18.30 a fost descărcat pe lacul din incinta muzeului primul sky jet. Cum proprietarul nu a mai avut răbdare, imediat după această operaţiune au şi început demonstraţiile de "virtuozitate" ale acestuia sub privirile şocate ale turiştilor din ţară şi străinătate dar şi ale sibienilor. Intrigat de acest fapt, la plecare am avut o discuţie cu 2 persoane care fac parte din personalul muzeului, dar nu din cel de decizie. Una dintre ele, citez din memorie: "dacă ar fi fost domnul Bucur acest lucru nu s-ar fi întâmplat", iar cealaltă nu s-a putut exprima asupra problemei deoarece nu cunoştea termenii contractuali dintre muzeul Astra şi concesionarul lacului”, scrie sibianul pe blogul său personal.Foto.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 361

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

"Daca-i dai nas lui Ivan, ti se urca pe divan" spune un vechi proverb rus. Asa se intampla cand "banul" nu are la fundament si calitate, asa se intampla cand nu suntem destul de atenti si circumspecti asupra persoanelor carora le dam spre administrare, sub varii forme, bunuri apartinand patrimoniului national sau zone de interes public local. In urma acestei manifestari eu as propune revizuirea si chiar rezilierea contractului cu acea persoana. Oare nu reuseste administratia muzeului sa administreze si acest ochi de apa, este chiar atat de greu?
Raspunde

fb

Acum 13 ani

poza aia nu e facuta in 2 septembrie in dumbrava. Chestii mizere pe care le face acel Bucur, in neputinata lui de a nu fi impacat cu ideea ca a plecat din muzeu.Atat mai stie sa faca>poze, reclamatii, blasfemii.....rusine
Raspunde

Brylu

Acum 13 ani

Uitati-va putin la culoarea ierbii si a frunzelor, apoi mergeti in muzeu si vedeti ce culori au acestea in septembrie. Dupa care invatati sa ganditi si, eventual, sa scrieti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus