Vineri,
22.09.2023
Partial Noros
Acum
16°C

„Elevii construiesc identitatea europeana prin crearea unui oras Pan-European”

Acesta este titlul proiectului international multilateral Comenius pe care Scoala cu clasele I-VIII Cristian il are in desfasurare incepand cu anul scolar 2009-2010. Proiectul se desfasoara pe parcursul a doi ani scolari, avand ca partenere scoli din Malmo-Suedia, Murait le Quaire-Franta, Hildesheim –Germania, Bialystok-Polonia si Karamanmaras-Turcia. In perioada 15.03.2010-19.03.2010, Scoala Cristian este gazda celei de a doua reuniuni de proiect, reuniune la care participa 24 de elevi si cadre didactice din tarile partenere. In timpul acestei saptamani, elevii vor cunoaste sistemul educational romanesc, vor lua contact cu cultura si obiceiurile romanilor si vor continua in acelasi timp sa construiasca orasul Pan-European a carei denumire a fost aleasa in mod democratic in Germania – „FREEDOMIA”. In Romania, elevii tuturor scolilor partenere vor lucra la elaborarea blazonului orasului, drapelului precum si la realizarea imnului. Lucrarile vor continua cu celalalte aspecte practice si cetatenesti la urmatoarele intalniri de proiect.

Inchiderea festiva a intalnirii de proiect va avea loc, joi 18.03.2010 la Caminul Cultural din comuna, unde fiecare scoala participanta va prezenta aspecte legate de cultura, traditiile si obiceiurile specifice fiecarei tari.

Coordonsator de proiect, Director, Prof.Daniela Ioana Sacarelis e-mail: sc.cristian@yahoo.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

profesor

Acum 13 ani

Bravo ! e foarte greu sa coordonezi un proiect care sa se si aprobe. Bafta in continuare!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus