Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Teodor Tulpan, dus cu un elicopter la Bucuresti

Alpinistul Teodor Tulpan, care a suferit o fractură de coloană vertebrală după ce a căzut cu parapanta, a fost transportat cu un elicopter SMURD, de la Sibiu la Bucureşti, la cererea familiei, acesta urmând să fie internat la Spitalul de Ortopedie " Foişorul de Foc".

Alpinistul Teodor Tulpan a fost transportat cu ambulanţa de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde a fost internat duminică-după amiază, până la Baza Pompierul, iar de acolo a fost preluat de către un elicopter SMURD şi transportat la Bucureşti, transmite corespondentul Mediafax. "La cererea familiei, pacientul a fost transferat cu elicopterul pentru intervenţie chirurgicală la Spitalul de Ortopedie «Foişorul de Foc» din Bucureşti. Iniţial, specialiştii noştri au vrut să îl trimită la Cluj, dar familia a preferat un spital din Bucureşti. Va suferi o intervenţie chirurgicală de stabilizare a fracturii, dar medicii de specialitate spun că nu este în stare gravă şi fractura suferită nu îi va afecta viaţa de sportiv", a declarat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă.

Teodor Tulpan a spus că a fost vorba despre "un incident banal", însă vrea să fie sigur că nu va avea urmări grave şi de aceea a ales un spital de specialitate din Bucureşti. Tulpan a spus, în legătură cu accidentul suferit, că vântul l-a doborât, deşi a făcut toate manevrele necesare pentru o aterizare sigură. "Mă pregăteam să aterizez, am ajuns într-o umbră unde erau rafale puternice de vânt. Eu am făcut toate manevrele necesare, dar se pare că rafala a fost mai puternică decât am crezut eu", a declarat, corespondentului Mediafax, Teodor Tulpan.  

Din 1993, Tulpan este membru al Asociaţiei Salvatorilor Montani Sibiu. Prima expediţie la care a participat a avut loc în anul 1996, în munţii Pamir din Asia. A continuat anual cu o expediţie, până în 2003, când, în luna mai, a escaladat vârful Everest (8.850 de metri) devenind primul român care a urcat pe cel mai înalt vârf al lumii. Pentru anul 2010, Teodor Tulpan are pregătită o expediţie în Alaska, pentru a escalada McKinley (6.194 metri), aflat în Parcul Naţional Denali. Plecarea în expediţie este programată pentru data de 25 mai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Everest

Acum 14 ani

Primul român pe Everest în 17 mai 1995, Ticu Lacatusu h-t-t-p :/ /w-w-w.everesthistory.com/everestsummits/summits95.htm
Raspunde

radu negrea

Acum 14 ani

primul roman pe everest cu probe!!!ca asa si eu am trait cu madonna 2ani.....dar.....
Raspunde

makalu

Acum 14 ani

Pentru a figura pe lista celor care au ajuns pe Everest, nu este suficient sa faci o afirmatie, ci sa raspunzi unui chestionar în fata celei care este memoria acestui munte, americanca Elizabeth Hawlley. În lista celor care au ajuns pe vârf în 1995, la pozitia 58 apare Ticu Lacatusu în cadrul unei expeditii comerciale pe versantul chinez (nord). Este bine sa faci afirmatii, este regula democratiei. Când acuzi sau pui la îndoiala, ceea ce este de asemenea dreptul tau argumentele sunt indispensabile. Le ai ? w-w-w.everesthistory.com/everestsummits/summits95.htm w-w-w.himalayandatabase.com/hawleybio.html sau w-w-w.k2news.com/mak1129.htm
Raspunde

Micky

Acum 14 ani

Primul roman intr-o expeditie integral romaneasca, nu expeditie comerciala, la filmari...unde sustine ca din 6 alpinisti a ramas singur, serpasul s-a oprit pe 8450 m...a cam lasat martorii pe drum...
Raspunde

K2

Acum 14 ani

Conteaza forma expeditiei ? Comercialul l-a dus pâna sus ? Sau hamalii ? Astea-s argumente contra ? Va duce cam putin gura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus