Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Ansamblurile momentului. Mai ieftine

Cam aceleaşi ansambluri imobiliare, preţuri mult mai mici. Aceasta este situaţia pe piaţa complexurilor de locuinţe noi din Sibiu, care nu s-a mai îmbogăţit în ultimul an. Dezvoltatorii care au anunţat proiecte imobiliare mai ample în urmă cu doi sau trei ani, se străduiesc acum, în miez de criză, să le finalizaze, fie şi prin Prima Casă. Preţurile au scăzut, în concluzie, la un nivel care poate părea acceptabil pentru un sibian, dacă ventiruile şi cheltuielile lui ar fi rămas la nivelul de acum doi ani.


Park Residence e un ansamblu plasat între Cisnădie şi Sadu, într-o zonă liniştită, drept pentru care propune clienţilor vile destul de generoase. Complexul de locuinţe, un proiect demarat prin 2006, va fi format din 19 case, cu suprafeţe cuprinse între 200 şi 320 de metri pătraţi.
Loturile pe care sunt amplasate casele au suprafeţe cuprinse între 580 şi 900 de mp plus cota de 1/19 din drumul de acces de 1050 mp.
Casele sunt prevăzute cu cate unul sau două garaje interioare în funcţie de modelul ales, cu uşi de garaj izolate şi pardoseli din granit. Casele pot fi achiziţionate la diverite stadii de finisaje şi se livrează cu bucătăriile complet utilate. Băile casei vor fi complet funcţionale, finisate şi utilate iar cel puţin una va fi prevazută cu cada cu hidromasaj, promit dezvoltatorii.


Ansamblul Unirea din Şelimbăr este un proiect imobiliar demarat în 2007 şi grupează locuinţe noi la case cu etaj. Accesul în cadrul complexului se face prin strada Triajului. Complexul rezidenţial etse amenajat pe un teren de 12.900 metri pătraţi şi ar trebui să aibă, la finalizare, 18 vile cu 7, 8, 11 sau 12 apartamente. Apartamentele de la parter au şi un teren aferent, care este îngrădit. Apartamentele au suprafeţe care pornesc de la 58 metri pătraţi. şi un preţ minim de circa 42.000 euro.


Opera Residence este numele de scenă al unui bloc de locuinţe din cartierul Broscărie, mai precis, pe strada Ştefan cel Mare. Finalizat cu mai bine de doi ani în urmă, blocul nu a putut fi vândut în întregime şi se află încă în ofertele agenţiilor imobiliare. Blocul are patru etaje şi două niveluri de locuinţe la mansardă şi este format din apartamente de două camere şi garsoniere. Preţul pentru o garsonieră este în jur de 15.000 de eură, iar apartamentul cu două camere ajunge la circa 36.000 de euro. Locuinţele sunt oferite şi prin Prima Casă.


Ansamblul Panoramic Gardens e un proiect desenat pe un două terenuri de 2.500 de metri pătraţi din zona Guşteriţa. Teoretic, aici ar trebui să răsară, în 2010, 12 blocuri de trei etaje fiecare. Apartamentele se predau la stadiul de gri avansat sau la cheie, iar preţurile pornesc de la 18.000 de euro, pentru o garsonideră situată la demisol. Un apartament de trei camere în proiect ar ajunge la aproape 50.000 de euro. Preţurile includ TVA-ul de 5 la sută. Dezvoltatorii promit că proprietarul va primi la finalizarea locuinţei o garanţie pe hârtie, adică un "certificat de garanţie".


Ansamblul rezidenţial Bellavista, propus de un investitor spaniol, ar trebui să fie situat aproape de Sibiu la 6 km, la ieşirea din comuna Şura Mică spre Ocna Sibiului. Proiectul, anunţat în momentul în care piaţa imobiliară se afla în vârf de pantă, a fost îngheţat ulterior, din motive evidente. Ansamblul ar trebui amenajat pe un teren de 20.000 de metri pătraţi şi să cuprindă 32 de apartamente şi 38 de case.


Complexul rezidenţial Cireşica este un proiect imobiliar gândit pentru un teren de 4.300 metri pătraţi, situat între Sibiu şi Cisnădie, în imediata apropiere a Văii Săpunului. Aici ar trebui să fie amenajate cinci imobile de patru etaje, cu câte patru apartamente de două sau trei camere, pe nivel. Achiziţia se poate face în rate. Interesantă este situaţia locurilor de parcare, limitate. Acestea pot fi cumpărate, contra sumei de circa 1.500 de euro, ori închiriate.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Un medic sibian

Acum 12 ani

Ati uitat complexul rezidential "Hermann Residence" situat pe strada Ogorului in Turnisor intr-un decor superb. Constructia a inceput luna trecuta si se pot cumpara apartamente de 2-3 camere la preturi de maxim 45.000 EUR care includ si un loc de parcare. Eu am acontat deja un apartament si o sa ma mut in el la sfarsitul acestui an.
Raspunde

un ...sibian simplu

Acum 12 ani

sa vedem... eu zic ca la anul pe vremea asta preturile vor fi la jumatate :)
Raspunde

doctore...

Acum 12 ani

cred ca esti ruda primara cu investitorul, daca nu reflexia acestuia in oglinda...
Raspunde

pt. un sibian sinplu

Acum 12 ani

Pe bune, chiar esti un sibian simplu. Daca preturile caselor vor fi la jumatate, tu vei fi mort de foame. Piata imobiliara si economia nationala sunt mama-n mana. Daca preturile vor fi la jumatate economia nationala nu va ma exista.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus