Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Vizita la Statia de epurare de „Ziua Mondiala a Mediului”

Ziua Mondială a Mediului a fost marcată şi de „Apă Canal” SA Sibiu prin prezentarea celei mai importante investiţii de mediu, Staţia de epurare. 50 de elevi ai Şcolii Generale nr. 15 şi ai Colegiului Terezian au vizitat Staţia de epurare a municipiului Sibiu amplasată în apropierea comunei Şelimbăr.
Staţia de epurare a fost reabilitată din fonduri europene, în cadrul Proiectului Ispa, valoare a lucrărilor fiind de aproximativ 9,3 milioane Euro. Pentru aceste lucrări, „Apă Canal” a contractat un credit BERD, garantat de Primăria Sibiu, staţia de epurare fiind în acest moment una din cele mai moderne din ţară. Elevii au aflat că tratarea apei uzate se face cu respectarea normelor europene de mediu şi că aici a fost implementat un sistem de cogenerare ce transforma biogazul rezultat din fermentarea nămolului în energie electrică şi agent termic. Procesele tehnologice sunt monitorizate prin sistem SCADA ce furnizează date în timp real despre parametrii funcţionali ai staţiei.
Vizita de la staţia de epurare a fost organizată de „Apă Canal” în cadrul Proiectului educaţional „Prietenii apei”  derulat în parteneriat cu firmele Wilo România şi Prexico Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus