Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Dupa Sibiu – Agnita, Comtram incepe sa sape si Rasinari – Orlat

Tot în calitate de lider de asociere, firma Comtram, care gestionează şi găurile ce au răsărit în asfaltul încă proaspăt de pe drumul Sibiu – Agnita, a fost declarată câştigătoare a licitaţie de modernizare a DJ 106D Răşinari – Poplaca – Orlat.

Atribuirea lucrărilor este făcută în urma unui proces, care s-a finalizat zilele trecute. Mai precis, la licitaţia organizată în 4 mai, au depus oferte 11 firme de construcţii sau asocieri de firme de construcţii. Deschiderea ofertelor a fost făcută cu un alt preşedinte de şedinţă decât cel iniţial stabilit: in extremis, managerul public Iosif Moldovan a fost înlocuit cu vicepreşedintele CJ Sibiu, Constantin Şovăială.
După respingerea a şase firme, care nu aveau ofertele eligibile, cea mai bună ofertă din punctul de vedere al preţului a fost cea a societăţii Concefa, controlată de omul de afaceri Horaţiu Cercel, membru PD-L. Imediat sub cele 7,19 milioane de lei cerute de Concefa, a intrat oferta Comtram – DPC – Geiger, oferă în valoare de 7,67 de milioane de lei.
În urma clarificărilor solicitate de la agenţii economici calificaţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu au stabilit că oferta societăţii Concefa trebuie descalificată, deoarece la data deschiderii ofertelor, unele puncte de lucru din ţară ale societăţii înregistrau datorii la bugetul de stat.
Automat, oferta declarată câştigătoare a fost cea a asocierii conduse de SC Comtram, asociere din care mai face parte DPC şi Geiger. SC Concefa a contestat această decizie la Consiliul naţional de soluţionare a contestaţiilor, motivul scos la înaintare fiind acela că oferta accetabilă din punct de vedere tehnic este cea a Concefa. Printre motivele scoase la bătaie se numără şi unele referitoare la cantităţile de material pe care asocierea condusă de SC Comtram le prevede în ofertă şi care sunt mult sub necesar. Contestaţia Concefa a fost respinsă de CNSC, însă firma contestatoare s-a adresat şi Curţii de Apel din Alba Iulia. Şi aici, pe 4 august, contestaţia Concefa a fost respinsă.
Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, se pregăteşte acum de semnarea contractului de lucrări. Însă, aceeaşi asociere condusă de Comtram a stârnit o serie de nemulţumiri în cazul reabilitării drumului care leagă Sibiul de Agnita. „Sunt condiţii foarte drastice prevăzute în contract, o să avem depusă o garanţie din partea firmei câştigătoare pe care o vom reţine până toate lucrurile vor fi aşa cum trebuie”, spune Martin Bottesch.
Pentru următoarea şedinţă a CJ, aleşii judeţeni aşteaptă un material informativ legat de şantierul pe care lucrează deja Comtram, este vorba de drumul Sibiu - Agnita. Asfaltat cu stratul de binder de câteva săptămâni, drumul este deja plin de gropi – vor fi astupate la aşternerea stratului de uzură, susţin reprezentanţii oficiali. Tot legat de acest drum, la mijlocul săptămânii trecute, Consiliul Judeţean a lansat licitaţia pentru reabilitarea celor 6,1 km de drum judeţean care traversează Dealul Dăii şi a căror reabilitare a fost greşit proiectată – nu au fost prevăzute lucrări de oprire a alunecărilor de teren. Această nouă lucrare ce va fi demarată în urma licitaţiei programată pentru jumătatea lunii septembrie are termen de execuţie 12 luni, ceea ce face ca drumul Sibiu – Agnita să poată fi parcurs în bune condiţii abia către sfârşitul anului viitor, în loc de mai 2011, cum era programat iniţial.

Drum de 11 luni

Cei aproape 14 km de drum care leagă Răşinari de Poplaca şi Orlat ar trebui modernizaţi în decurs de 11 luni. Lucrările necesare includ şi modernizarea drumului de pe traseu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Ionescu

Acum 13 ani

In sfarsit o licitatie corecta, nu a castigat PDL-ul. Super !
Raspunde

lol

Acum 13 ani

Ce sa zic, parca totusi Carabulea il cheama pe la care a finantat PD-L la ultimele alegeri, iar Comtram este a lui...
Raspunde

finantari

Acum 13 ani

toti oamenii de afaceri potenti finanteaza pe cine e la putere. nu e niciun secret si oricine la nivelul lor ar face la fel
Raspunde

fritz

Acum 13 ani

Pacat doar ca din cele 3 firme castigatoare numai una stie sa faca Drumuri cu adevarat si mi se pare ca are ceva nemtesc in ea,restul raman la amatori inca 10 ani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus