Pe vremuri, toboşarul bătea tot centrul Sibiului anunţând că vine circul sau că vreun neica-nimeni era executat prin Piaţa Mare. Acum, comunicarea se face pe Twitter sau pe Facebook. Deh, e secolul vitezei.
La început a fost mIRC-ul, după care messengerul. Apoi a apărut hi5-ul iar acum Facebook rupe tot. Iar o asemenea masă de manevră nu merită ignorată pentru că acum, cuvântul se propagă cel mai repede pe internet.
Instituţii, organizaţii neguvernamentale, afaceri online, internetul e plin de informaţie. Iar fiecare se străduie să o împrăştie înspre cât mai mulţi utilizatori. Festivalul Internaţional de Teatru a dus comunicarea online la extrem. Bloggeri influenţi din întreaga ţară au fost invitaţi la Sibiu pentru FITS 2010. Iar mesajele au curs la greu pe Twitter şi Facebook. Practic, zeci de mii de oameni aveau pe monitor festivalul în timp real. Nu se compară cu realitatea dar dă bine, mai ales la sponsori. Într-un timp foarte scurt, Sibfest a ajuns la aproape 1000 de prieteni pe Facebook. Transilvania Tattoo Expo şi-a anunţat convenţia cu câteva luni înainte pe reţelele de socializare. „Am ajuns la aproape 700 de fani şi am avut destul de multe persoane care ne-au spus că au văzut anunţul şi detaliile despre convenţie pe reţelele de socializare. E un mijloc inedit şi eficient de promovare”, spune Ovidiu Popârţan, organizatorul Transilvania Tattoo Expo. Săptămâna viitoare, în centrul Sibiului va avea loc târgul Art Boutique, iar organizatorii sunt foarte activi pe reţelele de socializare. Din 295 de prieteni, Artboutique a reuşit să convingă peste 50 să participe la târg. De când există şi pe Facebook, asociaţia Animal Life a reuşit să sporească numărul căţeilor şi pisicuţelor oferite spre adopţie. Din 2500 de prieteni şi încă pe atâtia fani, asociaţia a reuşit să aducă o grămadă de oameni la campaniile de adopţii anunţate pe internet. „În două rânduri am reuşit să găsim stăpâni pentru câte 15 animăluţe. În mod normal reuşeam să dăm doar doi-trei căţei”, spune Andreea Rosetti, preşedintele asociaţiei Animal Life.
Studioul de film Astra a dus comunicarea un pas înainte. Îşi caută în cel mai targetat mod posibil un webmaster pentru administrarea site-ului. Unde să găsească unul dacă nu pe internet. Clubul de baschet Whitesnakes a apărut de curând pe net. Şi până acum, copiii care vin la sală să facă sport sunt mai mulţi decât amicii online ai clubului. Dar cu un motto ca ăsta e greu de crezut că va mai dura mult până fac mia. "Am ratat de mai mult de 9000 de ori în cariera mea. Am pierdut aproape 300 de jocuri. De 26 de ori am fost desemnat să joc mingea decisivă şi am ratat. Am ratat iar şi iar şi iar de-a lungul vieţii mele. Şi de asta am ajuns sa am succes", Michael Jordan. Muzeul Astra şi Centrul Creaţiei Junii Sibiului sunt adevărate galerii foto pe Facebook. Dacă aţi ratat Seara Tradiţională Israeliană sau expoziţia itinerată de Muzeul Ţăranului Român, pe net găsiţi toate pozele de care aveţi nevoie.
Barurile şi pensiunile din Sibiu şi din împrejurimi au găsit un potenţial de clienţi nemaipomenit în utilizatorii de internet. Şi dacă nu eşti pe net, nu exişti. Cafe Wien a ajuns la aproape 800 de prieteni care pot vedea absolut toate evenimentele ce au loc în micuţa cafenea pe Facebook. Zanzibar a dat lovitura cu reţelele de socializare. În timpul campionatului mondial de fotbal, ofertele curgeau în fiecare zi. Iar dacă intraţi pe pagina Imperium Pub o să aflaţi că fetele au un cocktail gratis vinerea între 22 şi 24 iar pe pagina Pensiunii Norica o să aflaţi informaţia pe care a căutat-o toată presa mondenă din România: unde a stat Mihaela Rădulescu în timpul Redbull Romaniacs.
Afacerile online au găsit o gură de aer în reţelele de socializare. Vânzările în acest domeniu sunt într-o continuă creştere însă ofertele trebuie să ajungă la cât mai multe persoane. În locul newsletter-ului demodat, un tweet sau un mesaj pe Facebook ajunge să facă minuni. Magazinul Zappata, de exemplu, a ajuns la aproape 400 de prieteni online iar din fotografiile postate pe internet vă puteţi alege viitoarea pereche de pantofi din confortul propriului cămin şi nu în înghesuiala din magazine. Probabil cel mai eficient magazin online din Sibiu, smartgifts.ro a ajuns prin intermediul reţelelor de socializare să obţină comenzi pentru produse chiar şi din străinătate. Smartgifts.ro este cea mai eficientă afacere sibiană, din punctul de vedere al influenţei online. Contul de Facebook al magazinului are aproape 1200 de abonaţi.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Muzeul Astra , Piata Mare , Festivalul Internațional , Mihaela Rădulescu , Art Boutique , Animal Life , Muzeul Țăranului Român , Cafe Wien , Michael Jordan , La Transilvania Tattoo Expo , Pensiunii Norica , Ovidiu Popârţan , Redbull Romaniacs , Centrul Creaţiei Junii Sibiulu , Magazinul Zappata , Seara Tradiţională Israeliană , Andreea Rosetti , Imperium Pub
Vizualizari: 411
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
HBomb
Acum 1 oră
HBomb
Acum 1 oră
Rob
Acum 2 ore
Pensionar
Acum 2 ore
Oare cand se va interzice aceasta barbarie?