Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Primariile nu au bani pentru scoli

Criza actuală a lăsat primăriile de oraşe fără angajaţi, dar mai ales fără bani, astfel încât şcolile care în anii trecuţi nu au avut autorizaţie de funcţionare nu vor avea nici în acest bani, pentru că primarii nu au avut bani să le renoveze, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România, Teodor Dumitru Banciu, primar al oraşului Sălişte, relatează Agrerpres.
"Vor fi probleme cu funcţionarea şcolilor. Multe primării nu au avut bani de renovări la şcoli. Nici eu, la Sălişte, nu am mai putut suplimenta bugetul pentru lucrările la Grupul Şcolar Economic, lucrări de modernizare, de igienizare. Nu avem şcoli în oraşele din ţară care nu pot să înceapă anul şcolar, dar vom avea, ca şi în anii trecuţi, şcoli fără autorizaţie de funcţionare, aceasta fiind parcă o boală în România", a atras atenţia preşedintele AOR, citat de Agerpres.
El susţine că ar trebui să fie traşi la răspundere nu doar primarii, ci şi directorii şi inspectorii şcolari, pentru proasta administrare a şcolilor.
O altă problemă semnalată de preşedintele AOR a fost restructurarea de personal, care, potrivit acestuia, blochează activitatea în multe primării din ţară.
Astfel, conform unei analize făcute de AOR în 104 oraşe din România, au fost desfiinţate 8.400 de posturi din primării, însă au rămas şomeri doar 459 de funcţionari. Tăierea de posturi, fără a ţine cont de necesitatea fiecărei primării, a dus la situaţii contrarii: din unele primării au fost daţi afară 120 de funcţionari, altele au angajat 80.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus