Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Oferta de toamna la „Radu Stanca”: patru in trei

Patru premiere în trei zile. Aceasta este oferta Teatrului Naţional „Radu Stanca” pentru microstagiunea programată pentru primul sfârşit de săptămână din luna octombrie.
„An de an facem la începutul lui octombrie o microstagiune, a devenit o tradiţie. E firesc şi de aşteptat ca teatrul să creeze evenimente. În condiţiile în care am pierdut 25% din salarii şi din cheltuieli noi vrem să ne facem în continuare treaba la fel de bine, deşi negreşit cu mai multe greutăţi. Actorii nu pot face grevă”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului.
Vineri, 1 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc la Teatrului National Radu Stanca premiera „Opinia publică” de Aurel Baranga, în regia lui Theodor Cristian Popescu. Spectacolul - şedinţă cu publicul este o adaptare după textul omonim scris de Aurel Baranga în perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte cu mult umor şi cu seninătate contextul social, istoric, politic şi uman al acelor vremuri.
Sâmbătă,  2 octombrie, la ora 17:00, se va juca spectacolul  „Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia”, de Matei Vişniec, regia Anca Bradu. Locul de desfăşurare este Centrul de Cercetări Avansate în domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS) din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte.
Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 19:00, va fi adusă în faţa publicului premiera „Felii”, de Lia Bugnar (foto). ”Felii” e o înlănţuire de poveşti, o intersectare de destine, ce gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa. Producţia o aduce pe scenă pe Ofelia Popii interpretând cameleonic mai multe roluri prin care reconstituie în emoţii puternice felii de viaţă, iubire, tristeţe, criză și comic. Scenografia spectacolului a fost realizată de Dragoş Buhagiar, iar coregrafia poartă semnătura lui Florin Fieroiu. Spectacolul va avea loc la Teatrului National Radu Stanca.
Ultima piesă a microstaginii, „Don Juan vine din război” de Odon von Horvath, se va juca duminică, 3 octombrie, de la ora 19:00. „Don Juan vine din război”, în regia Ancăi Bradu este un spectacol răvăşitor despre iubire şi moarte, un spectacol care reia mitul lui Don Juan, dar al unui Don Juan atipic, un mit întors în conştiinţă; e torturat de vina ultimei greşeli comise şi captivat de expediţia reparatorie a regăsirii logodnicei abandonate. Spectacolul se va juca la Hala Simerom unde scenografa Florica Mălureanu reconstituie spaţiul unei cafenele interbelice. Organizatorii asigură transferul publicului de la sediul teatrului la Hala Simerom. Plecarea se va face la ora 18:30 din faţa teatrului cu autobuzele Tursib, puse la dispoziţa publicului gratuit.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus