Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Luptatorii sibieni au "rupt" tot la Cupa Romaniei

Clubul sibian de tae-kwan-do, Puma, a câştigat Cupa României en-fanfare, cu medalii şi clasări pe podium la toate categoriile de vârstă şi de greutate.

În urmă cu trei ani, trei tineri sibieni, printre care şi un campion european, Adrian Bibu, au deschis la Sibiu primul club privat de tae-kwan-do. Puma Club a început antrenamentele cu o mână de oameni, într-una dintre sălile Cercului Militar. Asta acum trei ani de zile. Pentru că de curând, pumele sibiene au fost nevoite să se mute într-o sală mai mare, tot la Cercul Militar, pentru că nu mai aveau loc în vechea sală. Clubul numără acum peste 80 de cursanţi care se specializează în tainele tae-kwan-do-ului. Iar fetele care n-au înclinaţii spre şpagat, picioare aruncate în aer şi pumni luaţi în plex se relaxează la şedinte de tae-bo. Acum doi ani de zile, Clubul Puma a obţinut o clasare pe podium la Cupa României, cea de-a doua competiţie din ţară ca importanţă după campionatul naţional. Locul III a fost urmat de un loc doi anul trecut ca acum, pumele să ajungă pe prima poziţie în România. De la cei mai tineri luptători, de 5-6 ani, până la seniorii încercaţi deja prin concursuri internaţionale, toţi au reuşit să câştige diferite medalii şi cupe la Cupa României, rezultatele finale clasând clubul Puma pe primul loc. „Am ajuns la performanţa asta în timp. Idealul e să luăm locul I peste tot, la toate categoriile. Cred că suntem mai bine organizaţi decât majoritatea cluburilor din ţară şi trebuie să le mulţumesc celor care ne sprijină permanent, Andu, Golden Tulip, Clubul Sportiv Municipal şi Cercul Militar”, spune Adi Bibu, unul dintre fondatorii clubului Puma. În curând, membrii clubului Puma vor avea dublă legitimare, urmând să fie legitimaţi şi la Clubul Sportiv Municipal. „CSM-ul a fost încântat de rezultatele pe care le-am obţinut. Cu cât mai multe persoane şi instituţii reuşim să adunăm în jurul clubului cu atât mai uşor va fi să obţinem performanţe. Pentru Cupa României de acum, care a avut loc la Baia Mare, fiecare dintre membrii lotului a trebuit să plătească circa 360 de lei. E o sumă destul de mare pentru copii”, mai spune Bibu. Delegaţia sibiană la Baia Mare a fost compusă din 24 de luptători. În total, la Cupa României au participat 22 de cluburi din toată ţara cu un număr total de 210 sportivi. „Este cea mai mare performanţă a clubului Puma de la înfiinţare. Sportivii au confirmat forma buna pe care au avut-o în cursul anului 2010, echipa de copii reuşind să câştige şi Cupa României la copii după ce în luna mai au câştigat locul 1 pe clasamentul general la Campionatul naţional de copii, echipa de luptă seniori păstrând totodată titlul de cei mai buni luptători pe echipe, obţinut la Sibiu în februarie la Campionatul Naţional de seniori”, mai spune Bibu.

La acest concurs lotul a fost compus din urmatorii sportivi : Stolnicu Remus, Matei Emanuel, Frandes Maria, Radu George, Dancu Marius, Gavrea Andrei, Presecan Bogdan, Macrea Adrian, Robitu Bogdan, Muntean Emanuelle, Blemovici Darius, Lemandroi Caius, Matca Marius, Vacariu Vlad şi Dobrin Daniel, Borcea Dan, Bustiuc Vlad, Bustiuc Radu, Dumitru Andrei, Albu Florin, Stroia George, Marginean Dan, Ciufudean Corina. Antrenorii lotului au fost Lăzurcă Alin şi Bibu Adrian, iar arbitru din partea clubului a fost Banea Ciprian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus