Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibiul va mai avea o biserica. Pe strada Oncesti

Biserica Ortodoxă Română a solicitat și, cel mai probabil va primi, avizul Consiliului Local pentru planurile necesare ridicării unei biserici pe o suprafață de 240 de mp, cu o înălțime maximă de 20,7 m. Biserica va fi ridicată pe strada Oncești din Vasile Aaron, la nouă metri de Valea Săpunului. Pe terenul de 1000 de mp concesionat de Parohia Sf. Ilie II de la Municipiul Sibiu pe o perioadă de 48 de ani, biserica va fi ridicată la o distanță de aproximativ 18 metri față de blocul, respectiv casa cu patru niveluri construite în jurul terenului amintit.
Prin documentația înaintată spre aprobare Consiliului local, Parohia se obligă să amenajeze în interiorul terenului concesionat și 12 locuri de parcare, precum și zona verde aferentă malului sibian de pe Valea Săpunului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Radu

Acum 13 ani

In urma cu 20 de ani, bisericile, putine, erau neincapatoare. Intre timp, desi s-au mai construit, sunt totusi pline si uneori neincapatoare. E bine ca se mai construiesc, e un semnal care ne da sperante pt viitor! Din pacate exista inca reflexele staliniste de a ocupa timul din dimineata zilei de Duminica cu diverse activitati scolare, sportive...care s-ar putea desfasura f. bine si sambata!
Raspunde

bulibasha

Acum 13 ani

Exista deja o biserica de lemn acolo!Chiar langa gunoaie!Vara e o placere sa simti izul de la gunoaie!Si cainii vagabonzi aferenti gunoaielor sunt acolo!Locul perfect!Mai bine si-ar dona averile BOR-ul oamenilor saraci!Ca astia vin si pe campie la slujba!Nu le trebuie biserica!
Raspunde

Lucian Savu

Acum 13 ani

Chiar e nevoie de inca o biserica??? Locuiesc pe Rahovei cu 5 biserici la distanta de maxim 10 minute de mers pe jos. Nu stiu exact care e situatia in Vasile Aaron dar cred ca nu difera mult situatia. Si din cate zice \'bulibasha\' se pare ca mai e o biserica acolo.
Raspunde

criza

Acum 13 ani

Biserica nu simte criza :) woohoo
Raspunde

e.u

Acum 13 ani

du.nez..ul portocaliu mai vrea o casa de rugaiune pt ZEUS BASESCU...SA MURITI BINE.....javre portocali
Raspunde

dan

Acum 13 ani

Inca un fiu de popa termina facultatea, si la meseria de prehot trebuie biserica, pentru indoctrinare spalare de creier in masa. Cum a spus \"presfantul\" patriarh: Criza economica actuala e o pedeapsa de la al\' de sus pentru lipsa de credinta a romanilor, si singurul mod de a o depasi este sa construim cat mai multe biserici. Aveti grija ca mafiotii astia de popi ne vand si organele daca au ocazia.
Raspunde

mmm

Acum 13 ani

Corect este NIVELURI pentru ca nivelele sunt dispozitive care masoara diferenta de nivel. (\"casa cu patru nivele construite în jurul terenului amintit\")
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 13 ani

@mmm corectat.... mulțam de observație. că dacă spun ”o știam”, nu mă crede nime\' :)
Raspunde

rusine

Acum 13 ani

mda, ca scoli, gradinite, camine de batrani facute de BOR sunt destule, Palatul Mitropolitului straluceste in soare proaspat restaurat, de biserici avem inca nevoie! Traiasca mafia preoteasca ortodoxa \"stat in stat\" care vrea sa intoarca Romania in evul mediu.
Raspunde

Gufanul!

Acum 13 ani

De acord cu bisericile! De acord cu ce zice preotul! Nu sunt de acord cu masinile tunate ale preotilor, de lipsa de implicare in capitolul saracie si rezultanta acesteia. Preotii ar trebui sa ajute pe cei saraci, sa-i ocrotesca, sa-i educe ! Parca un pic cam mare tagma de preoti si aglomeratie la Teologie. Nu-mi place , clementa fiscalului roman fata de veniturile Bisericii, indiferent de ce cult ar fi!Imi plae mai mult un Schit singuratic cu un calugar adevarat decat popii de oras, cam rotofei si cu mana intinsa! Nu vreau sa-mi mai sune la usa acele babe care sa-mi ceara ,,contributia\" !! Ar trebui sa ne facem fiecare din noi o firma de cersit si trimitem angajatii la biserici pentru ,,contributie\"!
Raspunde

LOCUITOR DE PE ONCESTI

Acum 13 ani

BISERICA DE PE ONCESTI SE DORESTE A FI O INAINTASA A CATEDRALEI MANTUIRII NEAMULUI (PREOTESC). DACA SUNT BANI DE BISERICI DE CE NU SE FACE ALTCEVA UTIL CU ACESTIA? DUPA CUM SE STIE BISERICILE SE FAC CU BANI DE LA BUGET. DECI BUGETUL E GRAS, NU ESTE NEVOIE DE TAIERI SALARIALE SI NICI A INDEMNIZATIILOR DE CRESTEREA COPIILOR. CU BANII CARE-I DONEAZA PROSTII PT CONSTRUCTIA BISERICII, ISI FAC PREOTII CASE, LOR SAU COPIILOR LOR. APROPO DE CE TREBUIE SA ASCULT ZILNIC CUM SE SCREME LA BOXE UN PREOT (PETEAN), CARE NU ARE NICIO PROBLEMA CU RELIGIA DOAR CU AFACERILE?
Raspunde

MDA

Acum 13 ani

In Romania se construiesc doar \"chestii\" care incep cu B: Baruri, Bordeluri, Biserici, Banci (TOATE \"sugatoare\" de bani). Pacat ca nu incep cu B: s-B-coli, p-B-arcuri. Mare prostie domn\'e. Tare mult as vrea sa vad ca Biserica face o gradinita, un parc etc. Unde naiba mai e loc in inghesuiala aia din V. Aaron de asa ceva. Este cumva cerere de asa ceva? Oare nu erau de ajuns celelalte Biserici?!? Mare-i gradina Domnului!?!?
Raspunde

Trotki

Acum 13 ani

Cu matele ultimului rege vom spinzura ultimul popa.
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

Sibiul are nevoie de un spital decent, de crese si gradinite, etc. biserici sunt destule!
Raspunde

.

Acum 13 ani

Se incalca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 195/2005 privind protecţia mediului, (aprobată prin Legea 265/2006), Art. 71: (1) (1) Schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora. (2) Actele administrative sau juridice emise ori incheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus