Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

2.115 de patroni amendati. "And counting..."

 

Mai bine de trei milioane de lei vor aduce, de acasă, patronii ale căror firme nu au depus în termenul legal bilanţurile contabile aferente primei jumătăţi a anului 2010. Din cele aproape 20.000 de firme sibiene care ar fi trebuit să facă acest lucru, 4.500 se află în această situaţie. 2115 au primit deja amenda minimă de 1.500 de lei. ”Activitatea” de împărțire a amenzilor este în plină desfășurare și constituie o premieră la nivelul județului.
„Am trimis notificări, cu toate că nu eram obligaţi să facem acest lucru. Tot nu au depus cu toţii aceste bilanţuri. Amenda minimă pe care o acordăm (cea maximă este de 4.000 de lei – n.r.) este o acţiune de disciplinare”, spune Grigore Popescu, directorul executiv al Direcţiei Finanţelor Publice Sibiu.
Multe din firmele amendate nu au depus aceste bilanţuri şi pentru că nu au avut venituri. În acest caz, însă, aveau posibilitatea depunerii unei declaraţii pe proprie răspundere, prin care să înştiinţeze Fiscul de faptul că în perioada respectivă persoana juridică nu a avut activitate. „Din mediul de afaceri am simţit un lucru: bunii contribuabili spun că numai pe ei îi verificăm”, amintește Popescu. Potrivit lui, cei care nu mai continuă activitatea unei societăți au la îndemână suficiente metode prin care să nu mai ”încurce” Fiscul, inclusiv radierea peroanelor juridice pe care nu le mai consideră justificate.
În viitorul apropiat, în afară de persoanele juridice, Fiscul va putea trimite amenzi și pentru persoanele fizice autorizate, obligate să își depună situațiile o dată pe an. În cazul acestora, dacă vor fi date amenzi, acestea vor intra în bugetul localității unde activează respectiva persoană.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 395

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

nemilosu

Acum 13 ani

ce tare e tipu asta cu mustata lui de om energic... daca era politai, se lua de prostituatele fara peste, adica fara interlop. Daca era gardian public se lua de babutele cu lapte-npet. Daca vrea bani la buget, sa se dea la pestii mari, are curaj, sau numai mustata? Dati-i jos mustata si maioul portocaliu si vedet ce ramane... In tara asta plina de hoti si mincinosi, e plin de pizdosi care vorbesc de ordine si de lege.
Raspunde

breh

Acum 13 ani

mi e scarba sa comentez ceva la adresa astora.................multa scarba
Raspunde

je

Acum 13 ani

firmele amendate sunt cele care au fost suspendate. daca sunt suspendate de ce trebuie sa mai depuna bilant ? nici contabilii nu stiau ca trebuie facut acest lucru. sunteti penibili domnilor ! nu mai stiti de unde sa scoateti bani pt buget !
Raspunde

BEN

Acum 13 ani

SA SCOATA BANI PE UNDE L-A FACUT MA-SA
Raspunde

unu\'

Acum 13 ani

Bai mustatacios penibil, sluga pdl-ista cu uite si tu ce penibil esti: Ati amendat firme suspendate (fara nici un fel de activitate). Voi vreti bilant pe 0, ceea ce presupune contabil autorizat (intrucat ala poate semna un bilant) deci implicit asta trebuie platit !!! Cum poate o firma suspendata (fara activitate deci fara venit) sa-si permita sa plateasca un contabil ca sa-i faca un bilant pe 0 ???? Voi nu vedeti cat de penibili sunteti ???? tara de rahat ca si culoarea partidului pe care-l pupati in cur.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus