Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mediesenii, scosi din baruri si restaurante dupa ora 22.00. Prin lege!

Orașul în care nu a fost deschis niciun local de striptease prin grija administrației locale, va fi și mai liniștit de acum înainte. Potrivit unei hotărâri a Consiliului local Mediaș, adoptată în ultima zi a lunii ianuarie, barurile și restaurantele din centrul istoric al orașului vor trebui să-și dea afară mușterii, după ora 22. În perioada sezonului cald (mai - septembrie) există, totuși, o urmă de indulgență: programul de funcționare permis se încheie la 23.00.
Proiectul a fost inițiat în actuala formulă și în urma unei dezbateri publice organizată la mijlocul lunii ianuarie, dezbatere în cadrul căreia mai mulți medieșeni s-au plâns de faptul că unii clienți ai localurilor din centrul orașului nu se poartă civilizat.
”Dar mai sunt și localuri de lux. N-aș băga toate restaurantele și barurile în aceeași oală. Nu toți clienții se îmbată și fac scandal. Adică, nu mi se pare corect”, a declarat consilierul local Ilie Lața, din partea PSD. Opoziția sa și a altori doi colegi nu a fost suficientă, iar proiectul a devenit hotărâre. ”Nerespectarea orarului de funcţionare aprobat prin Hotărâre a Consiliului Local şi specificat în Acordul de funcţionare, atrage aplicarea de sancţiuni contravenţionale, conform actelor normative aplicabile în materie”, se arată în documentul respectiv.
Decizia forului legislativ local a stârnit nemulțumiri în rândul multor medieșeni, tineri în special. Televiziunea locală, TV Nova, a și lansat o dezbatere on-line pe această temă, dezbatere însoțită de un sondaj. Din cele câteva sute de voturi, aproape 90% își exprimau dezacordul față de decizia Consiliului local Mediaș.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 501

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

xmen

Acum 13 ani

Jos talibanii !!!!
Raspunde

eu

Acum 13 ani

fereasca Dzeu sa le vina vreo idee si astora de la Sb...
Raspunde

dan

Acum 13 ani

@eu, cum, nu a fost in 2008 centrul inchis pt alea 5-6 familii care locuiesc in centru? In sibiu terasele nu se inchid la ora 23:00? Vine turistul si cand se intoarce la el in tara spune ca la noi orasul ora de somn.
Raspunde

esb

Acum 13 ani

La Sibiu se inchid terasele, dar daca vrei sa petreci inauntru, n-ai decat. Probabil ca aceasta hotarare o sa aiba efectul pe care l-a avut in Anglia o masura similara. Tinerii beau cat puteau in crasme dupa care ieseau pe strada si faceau scandal, sau beau pe strada / prin parcuri dupa care ieseau la \"promenada\". In timp (dar a durat destul de mult si la ei) englezii si-au dat seama ca masurile astea provoaca mai mult rau decat bine si au abrogat-o, sau au crescut limita de inchidere, nu mai, stiu exact. Si asta a dus la o scadere semnificativa a violentei stradale si a vandalizarilor. Din pacate nu cred ca a fost nimeni la sedintele Consiliului local ca sa atraga atentia, cu o motivare temeinica, asupra efectelor negative ale unei asemenea hotarari. Dar niciodata nu-i prea tarziu, ca doar nu-i sfanta hotararea aia, se poate abroga. A bon entendeur, salut!
Raspunde

lat

Acum 13 ani

dar linistea oamenilor nu e mai importanta ca grupurile astea de tuciurii si manelisti din cluburi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus