Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Ofelia Popii despre "Felii" si nominalizarea UNITER: a fost o provocare

Uniunea Teatrală din România a anunţat ieri lista de nominalizări pentru cea de-a XIX-a ediţie a Premiilor UNITER. La categoria cea mai bună actriţă în rol principal este nominalizată, alături de Petronela Grigorescu şi Maia Morgenstern, Ofelia Popii – actriţa Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Juriul desemnat pentru a face nominalizările a fost format din criticii de teatru Andreea Dumitru, Doina Modola şi Ludmila Patlanjoglu. Nominalizarea Ofeliei Popii pentru rolurile din spectacolul „Felii” confirmă încă o dată aprecierile din partea criticilor, aceasta fiind cea de-a treia nominalizare a tinerei actriţe la Premiile Uniter. Ofelia Popii a mai fost nominalizată la Premiile Uniter în 2009 pentru rolul Bess din spectacolul „Breaking the Waves sau Viaţa binecuvântată a lui Bess” în regia lui Radu Alexandru Nica şi în 2007 pentru rolul Mefisto din spectacolul „Faust”, pentru care a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

 „Mă bucură vestea, iar primul meu gând se îndreaptă spre echipa de creatori alături de care am construit acest spectacol şi în special spre Lia Bugnar, care mi-a oferit un text extraordinar de frumos şi m-a ajutat să întrupez aceste felii de viaţă. Apoi aş vrea să îi amintesc pe Dragoş Buhagiar, Florin Fieroiu şi Vlaicu Golcea. Mă bucur mult că directorul teatrului a propus acest spectacol. A fost o provocare şi mă bucur că efortul nostru este apreciat atât de critici, cât şi de publicul larg.” a declarat Ofelia Popii.

  „Felii” a avut premiera anul trecut, pe data de 2 octombrie şi are la bază un scenariu emoţionant scris de Lia Bugnar. Spectacolul o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, care interpretează cameleonic rolul a şapte personaje, şapte femei al căror destin se schimbă odată cu moartea unui bărbat. Producţia se bucură, de asemenea, de o versiune radiofonică prezentată în premieră pe 24 ianuarie 2011 la Teatrul Naţional Radiofonic ca o co-producţie între Radio România Cultural şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu în cadrul proiectului „Dramaturgi români contemporani”.

Senatul UNITER va acorda, printre altele, premiul pentru întreaga activitate actorului Ilie Gheorghe, interpretul rolului principal din spectacolul „Faust” în regia lui Silviu Purcărete.

Gala Premiilor UNITER va avea loc luni, 18 aprilie 2011, cu transmisie în direct pe TVR 1.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus