Vineri,
28.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Libia, suspendata din Consiliul pentru Drepturile Omului

Adunarea Generală a ONU a suspendat Libia din Consiliul pentru Drepturile Omului, ca urmare a represiunii violente susţinute în ultimele 2 săptămâni, de regimul liderului Muammar Kadhafi.
„Această decizie fără precedent trimite un nou mesaj foarte clar lui Gaddafi și celor care încă îl mai susţin: trebuie să înceteze să mai ucidă”, a declarat ambasadorul american la ONU, Susan Rice, care i-a cerut liderului libian sa renunte la putere, potrivit BBC.
Liderul libian Gaddafi a pierdut controlul unei mari părţi din Libia, motiv pentru care a  început o campanie de recuperare a teritoriilor. Oraşul Ajdabiza se pregăteşte pentru un atac iminent, potrivit BBC. Oraşul este în pericol pentru că deţine un depozit de arme, pe care forţele pro-Gaddafi l-au bombardat de mai multe ori. Protestatarii se tem de atacurilor aeriene, care ar putea fi lansate asupra oraşelor pe care le-au cucerit.
Violenţa a dus la o criză umanitară majoră la graniţa cu Tunisia, unde zeci de mii de străini, majoritatea dintre ei egipteni, sunt blocaţi şi nu pot să părăsească ţara.
Aproximativ 75.000 de oameni au fugit din Tunisia, şi mai mult de 40.000 aşteptă să li se permită să plece, a declarat un reprezentatant ONU. Organizaţia Naţiunilor Unite spune că o evacuare în masă este necesară şi mii de vieţi sunt în acest moment în pericol.
Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon a spus că rapoartele arată că până în prezent, în timpul protestelor şi-au pierdut viaţa peste 1.000 de persoane.


Foto: news.com.au

 

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus