Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibiul are loc pentru un desert. Unul in fotografii

Cu o zi înaintea vernisajului „Chocolate Mountain Daydreams”, fotografii Scott Eastman şi Matt Gainer au sosit la Sibiu, să vorbească despre motivele care i-au determinat să exploreze fotografic o comunitate din deşert, dar şi de ce au ales să expună în Sibiu.
Scott şi Matt au călătorit în Valea Imperială, situată în deşertul Sonoran, sudul Californiei, unde au descoperit un grup de oameni care au ales să trăiască departe de constrangerile sociale.
„Acolo, în deşert locuieşte o comunitate alcătuită din oameni cu un puternic cult religios, indivizi independenţi şi singuratici sau foşti consumatori de droguri, care reuşesc cumva să convieţuiască fără să se deranjeze reciproc. Ei folosesc improvizaţii ciudate, gen duşuri sau alte construcţii care nu au o funcţie exactă” a spus Scott Eastman.
Fotografii au încercat realizarea unor materiale, în care accentul cade pe detalii.
„Dacă mergi în deşert te confrunţi cu natura la ea acasă. Oamenii pe care noi i-am cunoscut şi pe care o să-i găsiţi în fotografiile noastre, au pe chip o puternică amprentă a peisajului sau a mediului în care trăiesc. Ştiu să transmită, fără cuvinte concepţii despre viaţă, foarte diferite de ale celor care trăiesc în mediul urban” a povestit Matt Gainer.
Artiştii au decis să expună în Sibiu, considerând că oraşul oferă un mediu cultural potrivit receptării mesajul pe care lucrările lor îl transmit.
„Am ales Sibiul pentru ca acum un an jumate am venit pentru câteva zile aici şi am fost copleşiţi de viaţa culturală pe care am descoperit-o. Pe parcursul celor zece zile petrecute în Sibiu, am participat la numeroase evenimente şi am văzut mai multă cultură, decât am fi văzut în câteva luni petrecute într-un oraş mare. Este un oraş în care te poţi deplasa cu uşurinţă de la un evenimet la altul” a mai adăugat Matt Gainer.
Vernisajul va avea loc vineri, 4 martie, de la ora 17:00, la Galeria de Artă Contemporană de pe str. Tribunei, nr. 6. Expoziţia va rămâne deschisă până în 27 martie, de miercuri până duminică, între orele  10:00-18:00.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Marius Gheorghiu

Acum 13 ani

Vernisajul expozitiei va avea loc la Galeria de Arta Contemporana de pe str. Tribunei, nr.6.
Raspunde

sonora desert

Acum 13 ani

foarte interesant subiect! dar despre desertul cultural din Sibiu, pe cand o expozitie?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus