Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
4°C

"They’re back and Ready to Go": Republica si Tarja, la ARTmania 2011

Organizatorii ARTmania anunță că azi au confirmat prezența la cea de-a șasea ediție a celui mai cunoscut festival sibian de rock britanicii de la Republica și Tarja Turunen (foto), una din cele mai cunoscute voci ale lumii din rockul simfonic.
Alături de aceste două nume, pe afișul ARTmania 2011 mai apar  Sonata Arctica, Nevermore și Lacrimas Profunder. Festivalul este programat pentru săptămâna 8 – 14 august 2011.
Până la sfârșitul acestei luni, abonamentele Festivalului ARTmania pot fi obținute cu 110 lei, iar biletele pentru zilele de vineri și sâmbătă costă 70 lei, prețuri reduse cu 40%. ”Primele 20 de abonamente comandate pe shop.artmania.ro începând de astăzi vor primi cadou un CD cu cel mai nou album al Tarjei Turunen”, anunță organizatorii festivalului.
Tarja Turunen revine la Sibiu în rolul de headliner pentru seara de vineri a Festivalului, în orașul în care a mai concertat și acum mai bine de cinci ani, la Sala Thalia. Concertul Tarjei va fi urmat de o petrecere dedicată artistei.
Nemții de la Lacrimas Profundere vor deschide ziua de vineri alături de Nevermore și Tarja, lasând Republica să înceapă seara de sâmbătă înainte de Sonata Arctica și următoarele surprize programate, mai anunță organizatorii Festivalului. Aceștia lasă de înțeles că numele programate pentru sâmbătă sunt încă în curs de negociere.
Republica are la voce tot o reprezentantă a sexului frumos - Samatha Sprackling (Saffron). ”Piesa lor Ready To Go a devenit un imn al anilor ‘90, iar recent trupa a lansat o nouă versiune care a urcat direct pe primul loc în topul britanic al muzicii de club. Englezii cântă «tehno-pop-punk-rock» și au primit multe premii, fiind alături de nume precum Garbage, printre cele mai de succes trupe de rock alternativ ale anilor ’90 cu un sound mult mai agresiv și mai electronic. Carismatică solistă și-a folosit vocea pentru piesa Prodigy, Fuel my Fire pe albumul The Fat Of The Land din 1997”, amintesc organizatorii ARTmania.

 

Experiențele 2010, reluate și anul acesta

La festival în 2010, ARTmania a organizat concerte în Piața Mare și Piața Mică, expoziții și workshop-uri în spațiile culturale din Sibiu, concerte și petreceri în pivnițele cetății transformate acum în cluburi de noapte, a facilitat accesul publicului în spațiile muzeale neprețuite din Sibiu, respectiv Muzeul Național Brukenthal și Complexul Național Muzeal ASTRA, reușind prin această colaborare să atingă cote maxime din perspectiva numărului de vizitatori dintr-un weekend de vară turistică.
ARTmania și C.F.R. au promovat mersul pe bicicletă la festival prin dotarea cu vagoane speciale a trenurilor către Sibiu. Pentru amatorii de plimbări pe două roți pe pistele amenajate chiar până la Muzeul ASTRA, partenerii festivalului au adus biciclete de închiriat în zilele festivalului. Toate proiectele începute vor fi dezvoltate în 2011 împreună cu noi inițiative realizate în colaborare cu instituțiile publice și private, astfel încât publicul festivalului, turiștii și comunitatea locală să profite din plin de platforma culturală ARTmania.

Bilete

Festivalul Artmania 2011 are loc în perioada 8-14 august la Sibiu. Mai multe informații sunt disponibile pe internet la adresa www.artmaniafestival.ro. Bilete pot fi achiziționate din toate rețelele de specialitate, respectiv, Diverta, Germanos și toate celalte rețele partenere Eventim, Cărturești și online prin shop.artmania.ro, eventim.ro, myticket.ro. Biletele costă între 60-100 de lei pentru o singură zi și 90-180 lei pentru abonamente în funcție de momentul achiziționării acestora.
Actiune co-finanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Foto: ARTmania

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Andreea

Acum 11 ani

Vaaaaaaaaaaiiiiiiiii, vine si Tarja si Sonata Arctica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Nu poooooooooot sa cred!
Raspunde

dan

Acum 11 ani

si am dat doar 70 de lei pe abonament
Raspunde

mundurrukku

Acum 11 ani

de la an la an tot mai slab
Raspunde

qwerty

Acum 11 ani

Sonata Arctica, Lacrimas Profundere si Tarja sunt slabi ??? Mai bine taci daca nu te pricepi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus