Muzeul "Astra" din Sibiu organizează, în perioada 19 - 20 martie, un târg de produse tradiţionale, preparate în judeţele Sibiu, Alba şi Mureş, vizitatorii putând cumpăra prăjituri de casă, brânzeturi şi produse din carne realizate după reţete tradiţionale, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Muzeul "Astra" din Sibiu, în perioada 19 - 20 martie, va avea loc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, un târg de produse tradiţionale şi ecologice, realizate de producători din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş.
"Evenimentul prezintă bucate alese, făcute după reţete transmise din generaţie în generaţie, bucate tradiţionale, în totalitate naturale. Se vor putea cumpăra şi degusta prăjituri de casă, prăjituri săseşti, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri şi altele", se arată în comunicat.
La târg se vor putea degusta şi mâncăruri preparate la ceaun.
Potrivit organizatorilor, acest târg vizează promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate, dar şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Târgul se înscrie în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, proiect finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Ultimele comentarii
Acum 13 ore
MB
Acum 13 ore
Claudiu
Acum 13 ore
Liberal autentic
Acum 13 ore
Neli Oproiu
Acum 13 ore
Bobo