Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
5°C

UPDATE. Alarmele cu bomba la sediul Primariei Sibiu si la cel al Consiliului Judetean au fost false

Alarmele cu bombă anunţate luni la sediul Primăriei Sibiu şi la cel al Consiliului Judeţean au fost false, echipele de pirotehnicieni verificând cele două instituţii fără a găsi vreun obiect exploziv, transmite corespondentul Mediafax. Reprezentanţi ai SRI, ai Poliţiei Sibiu şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au verificat prima dată sediul Primăriei Sibiu, în urma anunţului privind amplasarea unei bombe în instituţie, însă nu au găsit niciun obiect exploziv. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a declarat că organele abilitate au verificat sediul instituţiei, fără ca angajaţii să fie evacuaţi. "A existat un anunţ cu bombă la sediul Primăriei Sibiu, iar noi am cerut ajutorul organelor abilitate. Acestea au făcut verificări în sediul instituţiei, dar personalul nu a fost evacuat. După aproximativ o oră, s-a stabilit că nu se confirmă existenţa vreunui obiect explozibil", a spus Gligore. După ce verificările de la Primăria Sibiu s-au încheiat, echipele de pirotehnicieni au verificat atât sediul Consiliului Judeţean, cât şi clădirea aflată în construcţie din curtea acestei instituţii, însă nici aici nu au găsit vreun obiect explozibil. Vicepreşedintele CJ Sibiu Ioan Banciu a declarat că nu consideră că existau motive pentru ca instituţia să fie ţinta unui astfel de atentat. Nici angajaţii din sediul CJ nu au fost evacuaţi. Pe durata verificărilor, traficul rutier şi pietonal pe străzile din apropierea celor două instituţii a fost restricţionat. Autorităţile au început o anchetă pentru a găsi persoana care a anunţat amplasarea unor bombe în cele două instituţii.

Reprezentanţii SRI au fost anunţaţi, luni, că la sediul Primăriei Sibiu şi la cel al Consiliului Judeţean au fost amplasate bombe, la ora transmiterii acestei ştiri la faţa locului aflându-se poliţişti şi pompieri care urmează să decidă dacă se impune sau nu evacuarea instituţiilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt la Poliţiei Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, reprezentanţii SRI Sibiu au primit un anunţ potrivit căruia la Primăria Sibiu şi la Consiliul Judeţean, ale căror sedii se află la mică distanţă unul de celălalt, sunt amplasate bombe.

"Anunţul nu a sosit pe 112, iar noi nu am fost direct informaţi. Anunţul a ajuns la colegii de la SRI care s-au deplasat deja la faţa locului pentru a efectua cercetări", a spus Luciana Balteş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Diana Lazăr, a declarat că un echipaj cu o autospecială a fost trimis în zona centrală a municipiului Sibiu pentru a asigura zona, atât în preajma Primăriei, cât şi a Consiliului Judeţean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, angajaţii instituţiei nu au fost deocamdată evacuaţi.

Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat că Poliţia se află la faţa locului şi urmează ca reprezentanţii acesteia să decidă dacă se impune sau nu evacuarea instituţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

doru

Acum 13 ani

bancuri proaste
Raspunde

ioio

Acum 13 ani

Oameni stupizi
Raspunde

lol

Acum 13 ani

Asta-i ca si abureala cu amenintarea \"primita\" de Johannis, de-l pazeste acum politia comunitara pe banii nostri. Sas abuziv si corupt!
Raspunde

CipSB

Acum 13 ani

Mai devreme sau mai tarziu ceva se intampla,pt ca nu se mai poate!!Persoanele care ne conduc nu reprezinta Sibiul!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus