Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Achizitii de peste 62 de milioane de lei la Consiliul Judetean Sibiu, anul trecut

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a desfăşurat, anul trecut, 41 de proceduri de achiziţie publică, dintre care 14 finanţate din fonduri europene, valoarea totală a acestora fiind de peste 62 de milioane de lei, iar cea mai mare parte a banilor fiind investită în contracte de lucrări.

Vicepreşedintele CJ Sibiu Ioan Banciu şi-a pregătit raportul de activitate pentru anul 2010 şi l-a postat, miercuri, pe site-ul instituţiei, urmând să îl prezinte consilierilor judeţeni în şedinţa lunară care va avea loc joi, transmite corespondentul Mediafax.
În raportul de activitate, Ioan Banciu a precizat că, anul trecut, Compartimentul Achiziţii Publice din cadrul instituţiei, care se află în subordinea sa, a desfăşurat 41 de proceduri de achiziţie publică.
Potrivit lui Banciu, procedurile au vizat cereri de ofertă pentru achiziţii de servicii şi de lucrări (26 de cazuri), licitaţii deschise pentru furnizare de bunuri, achiziţii de servicii şi achiziţii de lucrări (opt cazuri), negocieri fără publicarea unui anunţ de participare (şapte cazuri).
"Urmare a desfăşurării procedurilor de achiziţie publică s-au încheiat următoarele contracte: contracte de achiziţii - 25; contracte de lucrări - 11; contracte de furnizare produse - 5. Totodată, prin procedura achiziţiilor directe s-au încheiat 14 contracte de servicii şi 3 contracte de lucrări. Valoarea totală a contractelor încheiate în urma desfăşurării procedurilor de achiziţii este de 62.298.606,25 de lei", se arată în raport.
Potrivit sursei citate, cea mai mare sumă de bani - 54.525.892,75 de lei - a fost cheltuită pentru contracte de lucrări la diferite obiective aflate în subordinea CJ Sibiu.
De asemenea, 1.759.753,57 de lei au fost cheltuiţi pe contracte de servicii şi 6.012.959,93 de lei pe contracte de furnizare de produse.
Din totalul procedurilor derulate, 14 s-au finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 40.757.524,28 de lei.
În raportul său, Banciu a precizat că, în anul 2010, au fost depuse 16 contestaţii la procedurile desfăşurate, dintre care nouă au fost câştigate în totalitate de CJ Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus