Marţi,
13.04.2021
Parțial Noros
Acum
17°C

Johannis: "E.On va mai sparge inca 200 de strazi. Cei de aici sunt incapabili sau de rea-credinta"

 

Ședința Adunării generale a acționarilor pentru SC Drumuri și Prestări Construcții SA a adus în discuție și problema lucrărilor de reabilitare a șanțurilor lăsate în urmă de intervențiile E.On Gaz. Concluzia șdiscuțiilor: pentru următorii patru ani sunt slabe șanse să avem drumuri reabilitate odată și bine, fără ca cei de la E.On Gaz să nu intervină hotărât pentru a lucra la rețelele subterane.
”Una din problemele Sibiului e starea unor străzi, în special acolo unde s-a intervenit de către societatea de gaz. Vă dau exemple: strada Gârbova, în spatele complexului Dioda și multe, multe altele. Nu se poate face nimic?”, a întrebat consilierul local Livia Sava.
Răspunsul a venit sec: ”nu”.
 
”Și-au și scos lege în Parlament”
 
Primarul Klaus Johannis i-a răspuns Liviei Sava că străzile următorilor patru ani vor fi sacrificate pe altarul investițiilor E.On Gaz. Johannis i-a criticat dur pe adminsitratorii rețelelor de gaz metan. ”Nu se găsesc soluții în urma E.On Gaz. O să mai sape în 200 de străzi din Sibiu (din aproximativ 600 câte are orașul – n.r.). Această societate lucrează după un mod pe care nu îl înțelege nimeni. Și-au și scos în Parlament o lege, prin care ei pot interveni la orice oră. Sigur, noi am putea să îi oprim să intervină pe anumite străzi, dar cine își asumă răspunderea dacă se întâmplă ceva cu rețelele unde noi îi oprim? Cei de aici sunt incapabili sau de rea – credință și nu reușesc să se impună în fața centralei de la Târgu-Mureș în ceea ce privește planul de intervenții pe străzi. Noi discutăm în fiecare săptămână cu cei de aici, dar degeaba: deciziile în ceea ce privește străzile pe care se intervine în Sibiu. Această derută în oraș va dura încă aproximativ patru ani”, spune Johannis.
El a găsit și o ”scuză” celor de la E.On: au preluat rețelele de la statul român, care prin societatea specializată nu a făcut niciun fel de investiții mulți ani.
 
Două săpături la fiecare țeavă
 
La schimbarea unei rețele a E.On, societatea angajează o firmă care sparge străzile pentru amplasarea noilor țevi. Astupă săpătura după introducere, după care mai sparge încă o dată pentru realizarea branșamentelor – între aceste două operațiuni sunt perioade lungi de timp uneori, iar lucrarea de săpătură nu se consideră încheiată, pentru a se interveni în vederea reabilitării structurii asfaltice. ”Vreau să vă asigur că societatea noastră are întreaga disponibilitate să facă aceste reabilitări. Din păcate, sistemul de lucru e mai greu cu E.On: o firmă introduce țeava, alta mută branșamentele de pe țeava veche pe țeava nouă”, a declarat Gheorghe Lazăr, directorul DPC Sibiu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Odin

Acum 9 ani

Sunt complet satisfacut ca primarul ia criticat dur, acum in momentul cand o sa-mi rup masina in gropile care sunt in drumul asfaltat de primarie cu bani mei, platite de mine la gaz sa fie facute, platite tot de mine la gaz sa fie astupate si apoi platite inca o data tot de mine la primarie sa fie reastupate o sa zambesc si o sa ma simt fericit. Multumesc inca o data administratiei locale si centrale ca ne apara interesele si asa am ajuns la mila unei companii private. (si totul pe bani MEI!)
Raspunde

zexe

Acum 9 ani

De ce nu-i amendeaza Johannis pe E.On Gaz, asa cum a facut primarul Clujului? Pentru ca firma este germana, iar Johannis le este dator nemtilor pana peste cap, atat pentru imaginea sa confectionata de astia, cat si pentru protectia acordata fata de multele sale dosare penale. Cititi pe site-ul \"Financiarul\" articolul: \"E.On Gaz face afaceri de partid cu Forumul Germanilor din Romania\". Ma mir ca Johannis, sasul balcanizat, mai are tupeul sa-i critice dupa ce a luat bani cu gramada de la eil
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

am inteles povestea de mai sus...toutusi pe strada C-tin Noica, e-on a terminat sapaturile din noiembrie anul trecut...strada arata la fel...un dezastru...in situatia asta sunt si alte strazi...pe astea de ce nu le reparati???
Raspunde

nn

Acum 9 ani

...ne vedem la alegeri Dom\'Primar !
Raspunde

alt dezamagit

Acum 9 ani

Atata timp cat gazosii astia au monopol o sa fac ce vor ei. Dupa cum vedeti au lege in care le permite sa intervina cand vor. Daca tot au legea asta e interesant sau stupid mai bine spus de ce nu se specifica si ca ar trebui sa readuca starea drumului la forma initiala (fara diferente de nivel de asfalt in care sa-ti stresezi toate bucsile si suspensiile)......dar asta e tara noastra. Romanian nightmare!!!
Raspunde

str8

Acum 9 ani

In Sibiu exista enorm de multe strazi neasfaltate de uneori ai impresia ca esti la tara nu in Capitala Culturii. Pe alea nu le sapa Eon niciodata. Imediat insa ce e asfaltata una din ele, pac si Eon cu pickamerele. Niciodata inainte, intotdeauna DUPA. Nu vi se pare ciudat?
Raspunde

@ str 8

Acum 9 ani

Amice, ai remarcat bine. In fond este o intelegere intre firme cu concursul si complicitatea primariei. Asfaltul este spart de firma germana E.ON Gaz, iar lucrarile de dupa ei sunt facute la preturi umflate tot cu firme germane (Geiger, Strabag), cei care \"castiga\" licitatiile lui Johannis. De platit, platesc romanii, contribuabilii sibieni!
Raspunde

vio

Acum 9 ani

atunci ce rost are sa reabilitam strazi pe bani imprumutati daca in urmatorii 4 ani aceste strazi vor ajunge ca inainte? Daca stratul de asfalt este spart (de doua ori) orice carpeala n-o sa reziste mult timp. Este o lupta cu morile de vant Mai bine s-ar astepta dupa onGaz si cand acestia termina o strada complet sa se apuce sa reabiliteze. Nu stii cine lucreaza mai haotic dintre cele doua institutii
Raspunde

octogon

Acum 9 ani

de ce, inainte de a se acorda lucrarea de asfaltare, nu se poate afla daca oficial gazul si in general toate conductele de sub strada sunt in regula sau daca e planificat sa se repare ceva, si doar apoi sa se ia decizia de asfaltare. Astfel pot fi si cei de la E-On pusi la plata cand informatiile sunt false si ei totusi sparg asfaltul. Metode exista, bunavointa se pare ca nu! Iar primarul sa nu se mai erijeze in cetatean revoltat si jignit, ca nu pentru asta ia banii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus