Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

A inceput Colocviul International “Emil Cioran"

Cea de a 17-a ediţie a Colocviul internaţional "Emil Cioran" a debutat joi, la Sibiu, cu un seminar de traducere a unui text din opera filosofului, sub îndrumarea prof. univ. dr. Irina Mavrodin şi a lui Eugene Van Itterbeek, şi o sesiune de comunicări asupra operei lui Cioran, coordonată de Doina Constantinescu.

Colocviul va continua până pe 8 mai, tema din acest an fiind "Despre neajunsul de a te fi născut".

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, la Sala Senatului Universităţii "Lucian Blaga", şi va fi urmată de o conferinţă inaugurală susţinută de Pierre Garrigues din Tunisia.

Vineri şi sâmbătă vor avea loc comunicări ştiinţifice.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc şi trei lansări de carte.

Colocviul este organizat de Facultatea de Litere şi Arte din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu, Catedra de Studii franceze şi francofone, în colaborare cu Centrul de cercetare Emil Cioran şi cu sprijinul municipalităţii sibiene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Acum 12 ani

CORRIGENDA: chiar in TITLU...COLECVIUL a se citi si scrie COLOCVIUL.. Sare in Ochiul Orbului.. Ciudat ca astfel de pocinoage sunt tot mai frecvente la Danonescu.. studuit(?) PROBABIL la Scoala Gramaticeasca a Facultatii-De-Barfe-si Zvonuri-Dupa-Colt a Universitatii-de-Marginea-Culturii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus