Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Inima da batai de cap sibienilor

Cu ocazia Zilei Naţionale a Inimii (16 – 22 mai), Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale (17 mai) şi Zilei Europeane de Luptei împotriva Obezităţii (21 mai), Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va organiza acţiuni publice, precum măsurarea tensiunii arteriale, controlul greutăţii corporale şi va distribui materiale informative şi promoţionale. În judeţul Sibiu, anul trecut s-au inregistrat 4168 cazuri noi de hipertensiune arterială- confirmate de specialist, cu aproape 400 de cazuri mai mult decât în 2006, iar numarul deceselor datorate afecţiunilor cardiocirculatorii a fost mai mare cu 409 faţă de 2006. Ziua Naţională a Inimii are ca scop combaterea factorilor de risc cardio-vascular. Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de morbiditate şi mortalitate în Romania, unde rata mortalităţii prin boli cardiovasculare reprezinta 61% din numarul total de decese. Romania se situa în 2009, pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte bolile cardiovasculare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus